Pjanic helpt Roma aan belangrijke zege op Napoli

AS Roma heeft zijn tweede nipte zege op rij te pakken. Na de 0-1 winst bij Cesena, vlak voor de interlandperiode, werd zaterdag ook Napoli opzij gezet (1-0).

Voor Napoli was het duel in Rome een prima kans om dichterbij de Champions League-tickets te komen. Vooraf had Roma (tweede) zes punten voorsprong op de bezoekers uit Napels. Met Lazio en Sampdoria ook nog boven hen op de ranglijst, kon vooral Napoli wel een overwinning gebruiken.

In de openingsfase probeerde de nummer vijf van de Serie A, met Dries Mertens en Jonathan De Guzman in de basis, dan ook de aanval te zoeken. Toch was Roma het eerst dicht bij een treffer. Een indraaiende vrije trap van Miralem Pjanic werd door niemand aangeraakt, waardoor de bal bij de tweede paal maar rakelings naast vloog.

Vijf minuten later was Pjanic wel trefzeker. Juan Manuel Iturbe bediende Alessandro Florenzi op de rechterflank. De Italiaan legde de bal handig terug op Pjanic, die ter hoogte van de strafschopstip beheerst de 1-0 kon binnenschuiven.

Kort voor rust kreeg ook Napoli een grote kans om te scoren. José Maria Callejon speelde Daniele De Rossi uit, om vervolgens De Guzman in stelling te brengen. De oud-speler van Feyenoord kreeg een prima schietkans, maar Kostas Manolas kon de poging van De Guzman nog net blokken. Napoli appelleerde tevergeefs voor een handsbal.

Ook in de beginfase van de tweede helft was Napoli de bovenliggende partij. Mertens kwam in kansrijke positie, al miste zijn schot genoeg vaart. Bij zijn tweede kans kon De Rossi het schot half blokken, waardoor doelman Morgan De Sanctis uiteindelijk redding kon brengen. De Guzman gaf halverwege de tweede helft een prima pass op Naolo Gabbiadini, die net was ingevallen voor Callejon. Zijn volley werd fraai gekeerd door De Sanctis. In de slotfase kreeg ook Roma twee 100 procent kansen. Radja Nainggolan en Ibarbo faalden echter in de afronding.

Desondanks pakte Roma dus wel drie belangrijke punten in de strijd om de tweede plaats. De voorsprong op nummer drie Lazio, dat zaterdagmiddag op bezoek gaat bij Cagliari, is vier punten. Napoli lijkt zich voorlopig te moeten richten op tickets voor de Europa League.