De Bakker stuit op Ferrer, Overtuigende gravelzege Nadal

Tennisser David Ferrer is de tegenstander van Thiemo de Bakker in de tweede ronde van het tennistoernooi in Rio de Janeiro. De als tweede geplaatste Spanjaard won dinsdag in twee sets van zijn landgenoot Daniel Gimeno-Traver (6-4 en 6-3).

De Bakker verzekerde zich maandag al van een optreden in de tweede ronde. De nummer 136 van de wereldranglijst versloeg de Braziliaan Guilherme Clezar (5-7, 6-3 en 6-1). De wedstrijd tussen De Bakker en Ferrer staat voor woensdagavond Braziliaanse tijd op het programma.

Rafael Nadal is overtuigend begonnen op het gravel, de favoriete ondergrond van de Spaanse tennisser. De nummer drie van de wereld rekende in de eerste ronde van het toernooi in Rio de Janeiro in twee sets af met de Braziliaan Thomaz Bellucci: 6-4 en 6-1.

Nadal is de titelverdediger in Rio. Hij legde er vorig jaar de basis voor zijn negende eindoverwinning in Roland Garros, het grandslamtoernooi op gravel in Parijs.

Bellucci, de nummer 64 van de wereld, kon tot 4-4 in de eerste set gelijk op met Nadal. Met een spurt van zes games op rij nam de Mallorcaan definitief afstand. Zijn volgende tegenstander in het Rio Open is landgenoot Pablo Carreno Busta.