NCIS en Big Bang Theory populairste tv-series

NCIS en The Big Bang Theory zijn de populairste tv-series in de Verenigde Staten. Op de derde plaats staat The Walking Dead. Dit blijkt uit onderzoek van Harris Poll.

"We weten allemaal op basis van de kijkcijfers dat NCIS en The Big Bang Theory succesvolle tv-series zijn, maar dit onderzoek toont aan dat deze programma's duidelijk opvallen als Amerikas favoriete keuze in een groeiende markt voor series", zegt David Poltrack van het tv-netwerk CBS.

In Nederland zijn nieuwe afleveringen van The Big Bang Theory elke vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij Veronica, dat daarnaast elke dag om 20.00 uur herhalingen uit eerdere seizoenen uitzendt. Van NCIS zijn elke dinsdag vanaf 20.30 uur dubbele afleveringen te zien bij SBS. Vanaf 24 februari zendt SBS6 nieuwe afleveringen uit van het vijfde seizoen van NCIS LA, gevolgd door seizoen zes. Net 5 zendt elke dag in de vooravond herhalingen uit van NCIS LA.

In het Amerikaanse populairiteitsonderzoek staat de serie Scandal op de vierde plaats en Game of Thrones op de vijfde positie. The Good Wife en The Blacklist delen plaats zes. Modern Family, Blue Bloods en Criminal Minds maken de ranglijst van de tien populairste tv-series compleet.