'Nieuwere PS4 en Xbox One krijgen 4K-ondersteuning'

Netflix voorspelt dat Microsoft en Sony ergens deze herfst 4K-ondersteuning gaan bieden voor respectievelijk Xbox One en PlayStation 4 door nieuwere versies van de console uit te brengen.

Op de CES 2015 vorige maand zou Sony een hardware-revisie voor PlayStation 4 'beloofd' hebben volgens Neil Hunt. Deze revisie zou 4K-video ondersteunen. Eventueel zou er later HDR-ondersteuning komen, maar volgens Netflix zou er in de tussentijd een Netflix-app op dat soort televisies kunnen staan om dat gat voor hen te dichten.

Op de vraag of er meer informatie over de 'belofte' van Sony gegeven kon worden wilde Netflix niets meer kwijt, volgens het bedrijf kan het niet voor Sony spreken. Wel geloven ze erin dat Microsoft en Sony een update aan hun consoles gaan doen na twee jaar. Met een HDMI 2.0-aansluiting zouden de consoles al klaar zijn voor 4K-ondersteuning voor films met 60fps.

Microsoft en Sony reageren met de standaard reactie: een prachtige techniek dat 4K, maar er zijn geen verdere details of plannen over ondersteuning die gedeeld moeten worden op dit moment.

Netflix
Netflix