Vijf arrestaties voor bloedbad Pakistaanse school

De Afghaanse autoriteiten hebben vijf mannen opgepakt in verband met het bloedbad op een Pakistaanse school vorige maand. Dat hebben bronnen bij de Afghaanse veiligheidsdiensten zaterdag gezegd. Bij de aanval op de school, die werd uitgevoerd door de Taliban kwamen, kwamen honderdvijftig mensen om het leven. Onder de slachtoffers waren veel kinderen.

De mannen, allen buitenlanders, zouden steun hebben geleverd voor de aanval. Ze werden de afgelopen weken gearresteerd in het oosten van Afghanistan, in de buurt van de grens met Pakistan.

Op 16 december drongen zeven Talibanstrijders met bomvesten de school in Peshawar binnen waar ze een bloedbad aanrichtten in de gangen en een centrale ruimte van het gebouw. Pakistan en Afghanistan onderhouden al lange tijd geen al te beste betrekkingen. Toch vloog binnen 24 uur na de aanslag de Pakistaanse legerchef Raheel Sharif naar de Afghaanse hoofdstad Kabul om met de Afghaanse president Ashraf Ghani overleg te voeren om een nauwere samenwerking bij de aanpak van grensoverschrijdend terrorisme. Westerse diplomaten zeggen dat sinds het geweld in Peshawar de samenwerking tussen beide landen nog nooit zo goed is geweest.