Nederlandse pers in ban van aanslag Frankrijk

Ook de Nederlandse kranten staan in het teken van de aanslag van woensdag in Parijs. Het AD brengt donderdag een foto die de gehele voorpagina bestrijkt en waarop demonstranten te zien zijn met bordjes waarop 'Je suis Charlie' staat. Verder kopt de krant: 'Wij zijn allemaal Charlie'.

De Telegraaf laat een foto zien van een gewonde politieagent, vlak voordat de terroristen hem doodschieten. Ernaast staat met grote letters: 'Bloedige aanslag op onze vrijheid' en daaronder 'We laten ons niet bang maken'. Ook drukt de krant de nieuwste cartoon af, die Charlie Hebdo woensdag publiceerde, enkele uren voordat de redactie werd aangevallen door terroristen.

Nrc.next heeft de voorpagina van een van de uitgaves van Charlie Hebdo. De kop 'Liefde is sterker dan haat' staat boven een tekening van een moslim die zoent met een journalist van het tijdschrift. In de hele krant zijn kogelgaten te zien.

De Volkskrant opent met de kop 'Aanslag op de democratie' en richt de aandacht op de protesten die volgden op de bloedige aanslag. Dagblad Trouw gaat eenzelfde kant op. Onder een foto van een protest in Frankrijk, kopt de krant 'Koelbloedige aanslag treft Europa in het hart'.

Het Financieele Dagblad heeft een zeer sobere voorpagina. Geen foto's, geen grote letters, maar in het midden van de pagina een tekst onder de kop: 'Civil courage'. Het is een commentaar met daarin de woorden: "Het is een onaangename waarheid, maar we zullen onder ogen moeten zien dat absolute veiligheid in onze geglobaliseerde wereld niet bestaat".

Nederlandse pers in ban van aanslag Frankrijk
Nederlandse pers in ban van aanslag Frankrijk (Foto: ANP)