Barcelona reageert geschokt op transferverbod

Bij FC Barcelona is met verbazing en ongenoegen gereageerd op het besluit van het CAS om het transferverbod van de Catalanen te handhaven. De club kreeg die straf opgelegd door de FIFA vanwege het feit dat de club over een periode van meerdere jaren ongeoorloofde transfers had verricht. Het aantrekken van minderjarige, buitenlandse spelers was in strijd met de regelgeving van de wereldvoetbalbond.

In een eerste reactie laat de clubleiding weten weinig begrip te hebben voor het besluit van het CAS. "Met respect voor het CAS wil Barcelona laten weten dat de club het totaal oneens is met de beslissing die dinsdag genomen is", luidt een officiële verklaring.

"De club heeft duidelijk gemaakt aan de tuchtcommissie van de FIFA, de commissie van beroep van de FIFA en het CAS, dat Barcelona het beleid van bescherming van minderjarigen en de zorg voor hun ontwikkeling en opleiding ondersteunt."

"Dit wordt bevestigd door het gedrag van de club door de geschiedenis heen. Barcelona is een wereldwijd voorbeeld op het gebied van scholing en het opleiden van jonge spelers. De structuur van FC Barcelona's jeugdopleiding heeft honderden jonge spelers de kans geboden hun dromen te vervullen en zich te ontwikkelen als mens."

Barcelona was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. "Fouten die de club kan hebben gemaakt zijn administratieve fouten, en grotendeelsveroorzaakt door tegenstrijdigheden in de reglementen van de FIFA en de Spaanse wetgeving."