Skiester Hector pakt eerste zege ooit

Skiester Sara Hector heeft in het Oostenrijkse Kühtai haar eerste World Cup-overwinning gepakt. De 22-jarige Zweedse was de beste op de reuzenslalom, ruim twee weken nadat ze in eigen land met de tweede plek al haar eerste podium had gepakt.

Na de eerste run ging de Amerikaanse Mikaela Shiffrin, winnares van de eerste reuzenslalom dit seizoen, nog aan de leiding. Ze verdedigde echter maar 0,27 seconden op Hector, die op haar beurt ruim een tiende sneller was dan de Oostenrijkse vrouwen Anna Fenninger en Eva-Maria Brem. Ook onder meer Tina Weirather uit Liechtenstein en Federica Brignone uit Italië bleven nog binnen bereik van het podium.

In de tweede run maakte vooral de Noorse Raghnhild Mowinckel erg veel indruk. De specialiste op de snelle disciplines kon van de veertiende plek stijgen naar plaats vijf. Voorin veranderden de podiumklanten echter niet meer, maar de posities werden wel overhoop gegooid. Fenninger liet de snelste tijd noteren, waarna Hector 0,09 seconden sneller was. Shiffrin kon het ondanks een goede run niet helemaal waarmaken en werd op 0,18 seconden derde.

De leidster in de World Cup algemeen, Tina Maze, werd zevende. Die positie moest ze opvallend genoeg delen met Dominique Gisin, de Zwitserse met wie ze ook al samen olympisch kampioene is op de afdaling. Maze blijft wel aan de leiding van de algemene stand, Brem is nog altijd de koploopster in de World Cup op de reuzenslalom. In beide klassementen staat Fenninger op plek twee.

Kort na haar eerste podium pakte Hector ook gelijk haar eerste zege (Foto: Getty)