Van de Pas verrast opnieuw op PDC WK

Benito van de Pas heeft na zijn zege op Paul Nicholson opnieuw voor een verassing gezorgd. In een uitverkocht Alexandra Palace te Londen won de Tilburger met 4-2 van de nummer acht van de plaatsingslijst, Dave Chisnall.

Het was al snel 0-1 voor de Engelsman, maar na een wat aarzelend begin, kwam Big Ben in de tweede set voor het eerst op het scorebord. Van de Pas gooide de schroom daarna volledig van zich af en bracht de stand in evenwicht. Van de Pas bleef ook in de derde set knokken maar uiteindelijk was het Chizzy die aan het langste eind trok: 1-2.

Van de Pas bleef in de daaropvolgende sets zijn tegenstander onder druk houden, en dit wierp zijn vruchten af. Chisnall mocht aanleggen om het verschil tot twee sets te brengen, echter Big Ben vond met enkele goede scores de ruimte en plaatste een cruciale break. Omdat van de Pas daarna opniew voortijdig de dubbel vond, kwam de Tilburger voor het eerst in de partij op een voorsprong. Dit voordeel hield Van de Pas vast: 3-2.

De gehele avond waren het de ‘twee-dart-finishes’ die Van de Pas hielpen: zoweer een knappe 77-uitgooi in de voorlaatste leg bracht Chisnall op de knieen, waarna dubbel 8 het lot bezegelde voor Chizzy.