Skiester Hosp pakt na bijna zeven jaar weer zege

Skiester Nicole Hosp heeft bij de World Cup in het Amerikaanse Aspen na bijna zeven jaar weer eens een overwinning geboekt. De Oostenrijkse veterane was al haar concurrenten de baas op de slalom, dankzij een zeer sterke tweede run.

Na de eerste afdaling ging de thuisfavoriete en olympisch kampioene Mikaela Shiffrin nog aan de leiding. Alleen Tina Maze uit Slovenië (+0,11 seconden) en de Oostenrijkse Kathrin Zettel (+0,21) konden in de buurt blijven.

Hosp sloeg echter toe in de tweede run, waarin ze de snelste tijd van iedereen liet noteren. De Zweedse Frida Hansdotter kwam met 0,19 seconden erg dichtbij, maar daar bleef het bij. Zettel moest 0,95 seconden toegeven en hield daarmee haar derde plek vast. Maze viel terug naar de negende plek, terwijl een teleurgestelde Shiffrin 'slechts' tot plaats vijf kwam.

Voor Hansdotter was de tweede plek opmerkelijk: Ze heeft in bijna zes jaar twaalf keer het podium gehaald van een World Cup-slalom, maar daarin werd ze liefst elf keer tweede en één keer eerste.