Apple richt zijn vizier op virtual reality

Technologiereus Apple lijkt ook lucht te hebben gekregen van de opkomende markt van virtual reality. Op hun website is namelijk een vacature verschenen met een beschrijving die er op wijst dat Apple ook voorbereidingen treft voor virtual reality.

Volgens de beschrijving zoekt Apple een "ontwikkelaar voor apps die kunnen integreren met virtual reality systemen". Ook is het een vereiste dat de sollicitant verstand heeft van het programmeren van 3D graphics met OpenGL, DirectX en VR/AR. Vooral dit laatste wijst erop dat Apple bezig is met virtual reality.

Op welke manier Apple bezig is met virtual reality is echter nog onduidelijk. Er verschenen al eerder patenten van Apple voor verschillende modellen van VR-brillen (zie plaatje hieronder), maar op welke manier deze geïmplementeerd gaan worden en of Apple überhaupt aan zo'n bril werkt is nog onduidelijk. Apple kennende zullen we waarschijnlijk hier pas meer duidelijkheid over krijgen op de bekende jaarlijkse presentaties.

Wanneer Apple de VR-markt betreedt, zullen ze zonder twijfel te maken krijgen met flinke concurrentie. Rivaal Samsung werkt momenteel aan de Gear VR en uiteraard is er ook nog de Oculus Rift. Ook Sony werkt momenteel aan een model, dat specifiek gericht zal zijn op games.

Apple Virtual Reality Patent
Apple richt vizier op virtual reality