Bono vijf uur onder het mes na fietsongeluk

Bono heeft flinke verwondingen overgehouden aan zijn fietsongeluk zondag in het New Yorkse Central Park. De U2-frontman onderging een vijf uur durende operatie en kreeg drie metalen platen in zijn lichaam, weet het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

Bono arriveerde in het ziekenhuis met meerdere ernstige verwondingen. Zo raakte de 54-jarige zanger gewond aan zijn linkeroog, kwam hij binnen met drie breuken in zijn linkerschouderblad en brak hij een bot in zijn bovenarm.

Vooral de breuk in Bono's bovenarm is ernstig, meldt zijn arts. Het bot brak op zes verschillende plekken en scheurde door zijn huid. De Ierse filantroop kreeg daarom drie metalen platen, die werden bevestigd met achttien schroeven, in zijn arm. Maandag onderging Bono een tweede ingreep om zijn gebroken vinger te herstellen.

Volgens Bono's dokter heeft de zanger nu intensieve therapie nodig, maar hij verwacht wel een volledig herstel. Het is onduidelijk of de komende wereldtournee van U2 in gevaar komt door Bono's ongelukkige val.