150 anti-piet slaven op Amsterdams Beursplein

Zo'n 150 zeurpieten hebben slaafs de bevelen van hun Kickout Zwarte Piet-meesters opgevolgd en staan klaar om de Amsterdamse intocht te verzieken voor jong en oud.

Update 12.42 uur
Het lijkt wel een traditie, de afspraak met de zeurpieten was dat ze van 11 tot 12 uur mochten klagen op het Beursplein, ze lijken echter niet van plan om weg te gaan. Een schreeuwlelijk, die geen klok kan kijken, brulde op het Beurspleinpodium dat de zeurpieten niet eerder stoppen tot Zwarte Piet is uitgeroeid. Op de Dam trekt men zich weinig aan van de zure zeurders, daar zingt en danst men er lustig op los en viert het feest met de kids zoals het hoort. Dat meldt het liveblog van Het Parool.

Update 12.59 uur
Moeilijk hoor afspraken nakomen. Een kleurenblinde anti-piet werd opgepakt omdat hij naar de politie aan het schreeuwen was dat ze racisten zijn. Vervolgens liep de rest van het klaagvolk er slaafs achteraan om óók tegen de politie te schreeuwen. Om te voorkomen dat ze ook nog eens verdwalen richting de Dam speelt een lijn van politieagenten nu TomTom om de huilers de juiste weg te wijzen.

Update 14.38 uur
Ongeveer 20 zeurpieten zijn aan het drammen in het cellencomplex Zuidoost dat hun mattie vrij moet. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zou de op- en nu ingepakte zeurpiet de wens te kennen hebben gegeven om eens te willen paren met Koningin Maxima. De rest van de zeurpieten lijkt te zijn verdwenen.