Antipiettuig roept 'Sinterklaas bestaat niet' naar kinderen bij Intocht

De politie in Gouda heeft voor het begin van de feestelijkheden voor de Sinterklaasintocht een aantal relpieten aangehouden. Het gaat om zeurpieten  die persé wilden demonstreren en de intocht wilden verpesten door zich niet te houden aan de daarvoor door de gemeente aangewezen locaties, zo liet een politiepiet weten. Ze werden in het centrum van de stad opgepakt.

Om hoeveel aanhoudingen het gaat kon de zegsman niet vertellen. "Wij gaan met de mensen in gesprek en leggen ze de afspraken uit. Als ze zich daar niet aan willen houden, kunnen ze worden opgepakt."

Gouda heeft eerder twee plekken aangewezen waar tijdens de landelijke intocht mag worden gedemonstreerd gezeurd. Het gaat om het Schouwburgplein en het plein voor het Huis van de Stad, beide locaties buiten de zogenoemde centrumring. De groep racisten van Kick Out Zwarte Piet gaven zaterdagochtend aan lekker toch naar het Marktplein in Gouda, in het centrum, te gaan om te rellen.

Verder verloopt het wachten op de aankomst van de Sint gemoedelijk. Bij de plaats waar de stoomboot zou moeten aankomen en langs de route staan veel kinderen. Een vrouw uit Ridderkerk die is opgegroeid in Suriname zegt weinig te zien in de ophef over Zwarte Piet. "Ik ben opgegroeid met een gitzwarte Piet die bij ons op school kwam. Het is allemaal gedoe hier."

"Ik kwam niet om te demonstreren, ik snap er niks van. En dat anti-pietshirt is toeval, echt waar!"


Update 13:14

Na het oppakken van een groep kindertreiteraars en anti-Piet huilebalkjes is het weer rustig. De politie grijpt vooralsnog niet verder in en de omstanders doen het enige juiste wat je kunt doen met dit soort debiele uitwassen van de samenleving; namelijk keihard negeren. Helaas worden de Zwarte Pieten nu ook vergezeld door een paar mislukte klonen met rare vlekken en kleuren. Gario heeft al laten weten dat het gezeur pas zal stoppen als Sinterklaas geen enkele Piet meer heeft. Ook gekleurde Pieten, regenboogpieten of blanke pieten voldoen niet.

Update 13:41

De kinderhaternde racismehuillies maken het nu wel erg bont. Het asotuig is inmiddels aan het schreeuwen naar kinderen dat Sinterklaas niet bestaat. 

Aanhoudingen bij intocht in Gouda
Aanhoudingen bij intocht in Gouda (Foto: ANP)