Capello hint op vertrek bij Rusland

Fabio Capello overweegt op te stappen als bondscoach van Rusland nu hij al bijna vijf maanden niet wordt betaald. De Italiaan ontving na de vroege uitschakeling op het WK in Brazilië geen salaris meer. Eerder ontkende hij nog dat er problemen waren, maar zijn geduld raakt op, liet hij vrijdag weten.

"Ik hoop dat er snel een oplossing komt", zei de 68-jarige Capello, die naar verluidt een honorarium heeft van negen miljoen euro per jaar. Hij ligt nog vast tot en met het wereldkampioenschap van 2018, dat in Rusland wordt gehouden.

Na het teleurstellend verlopen WK van afgelopen zomer ligt de oud-coach van AC Milan, AS Roma, Juventus en Real Madrid echter onder vuur. Zo verweet de nationalistische politicus Vladimir Zjirinovski hem dat hij zich weigert te verantwoorden tegenover het Russische parlement.

Rusland won in zijn laatste zeven interlands pas een keer. Momenteel staan de Russen tweede in groep G van de EK-kwalificatie, achter Oostenrijk en met een gelijk aantal punten als Zweden. De volgende wedstrijd is 15 november tegen Oostenrijk.