Renée Zellweger is blij met ander gezicht

Renée Zellweger maalt er niet om dat mensen haar eerder deze week bijna niet herkenden op de rode loper. "Ik ben blij dat mensen vinden dat ik er anders uitzie. Mijn leven is anders, gelukkiger en meer vervullend en ik ben blij dat dat misschien wel te zien is", zegt de 45-jarige actrice in het Amerikaanse tijdschrift People.

Zellweger werd maandag op de rode loper gefotografeerd en zag er volgens velen totaal anders uit. Op internet werd druk gespeculeerd dat de actrice aan zichzelf heeft laten sleutelen. De actrice vindt het 'maf' dat zo veel wordt gepraat over haar uiterlijk. "Het lijkt wel alsof de mensen die zoeken naar een soort nare waarheid me niet met rust laten tot ik erop reageer."

De blondine zorgde naar eigen zeggen jarenlang slecht voor zichzelf. "Ik had een rooster dat niet uit te houden was en nam geen tijd om voor mezelf te zorgen. En in plaats van daar iets aan te doen, bleef ik maar doorgaan tot ik afgepeigerd was en daarnaast maakte ik de verkeerde keuzes om mijn vermoeidheid te verhullen."

Zellweger besloot wat aan haar levensstijl te veranderen. "Ik deed werk waarbij ik ook rust kon nemen, zorgde voor een goed thuis, ben van iemand gaan houden en leerde nieuwe dingen", somt de actrice, die samen is met Doyle Bramhall, op. "Ik groeide op creatief vlak en werd uiteindelijk mezelf."