Shia LaBeouf door het stof voor bespugen agent

Shia LaBeouf heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden aan de agent op wie hij in juni spuugde. De acteur ging in New York door het lint en trakteerde de politie bij zijn arrestatie op wat speeksel. "Als je dit ziet, het spijt me man", zei LaBeouf vrijdag in de talkshow van Ellen DeGeneres. "Dat was echt te gek voor woorden."

LaBeouf was naar eigen zeggen de weg een beetje kwijt. "Ik ging door een soort existentiële crisis en dat resulteerde in verschillende verkenningen", analyseerde de 28-jarige Transformers-acteur. LaBeouf verscheen in februari tijdens de première van Nymphomaniac met een papieren zak op z'n hoofd op de rode loper. Daarop verkondigde de acteur dat hij 'niet langer beroemd was'. In juni flipte LaBeouf in New York. Tijdens een voorstelling op Broadway misdroeg de acteur zich, waarna hij buiten het theater werd gezet. Op straat ging LaBeouf vervolgens de strijd aan met de politie.

Die bleek meedogenloos, vertelde de acteur aan DeGeneres. "Het was best eng om in de bak te zitten." Zijn nachtje brommen in New York was niet de eerste keer achter tralies, maar volgens LaBeouf wel de engste. "Ze hebben met een soort Hannibal-masker opgezet en me een speciaal pak aangetrokken. Het was heel eng."

LaBeouf heeft inmiddels het juiste pad weer gevonden. "Beter dan dit word ik niet." Voor de acteur vielen veel spirituele dingen op zijn juiste plaats. Verder vindt de acteur rust nu hij veel meer sport. "Ik loop heel vaak hard. Dat deed ik eerder al, maar nu ben ik het nog meer gaan doen. Rennen is eigenlijk mijn redding geworden."