Lotus gaat met Mercedes F1-motoren rijden

Het Lotus F1 Team zal vanaf volgend seizoen met Mercedes-motoren gaan rijden, zo is donderdag bekend geworden. Nu rijdt de Formule 1-renstal uit Enstone nog met krachtbronnen van Renault. De deal bestaat naast motoren van Mercedes uit olie en smeermiddelen van Petronas. De rest van de aandrijflijn produceert Lotus zelf.

Lotus-baas Matthew Carter is blij dat de deal eindelijk rond is. "We zijn erg blij dat Mercedes ervoor gekozen heeft om voor langere tijd met ons in zee te gaan. Ons doel is om weer vooraan mee te rijden en te kunnen vechten om het kampioenschap, en dit is een stap in de goede richting. De Mercedes-motor is snel, en die kracht zullen we combineren met onze ervaring met het bouwen van chassis."

Door de overeenkomst met Mercedes komt er voor Lotus een einde aan een samenwerking van twintig jaar met Renault. Deze begon in 1995 toen Benetton Ford inruilde voor krachtbronnen van het Franse merk. Tussen 2002 en 2010 was de renstal zelfs het officiële fabrieksteam van Renault. Na dat jaar nam Genii Capital de renstal over en doopte deze om tot Lotus F1 Team.