Rode dag op Damrak

De Amsterdamse beurs is dinsdag met een flink verlies gesloten. De AEX leverde 1,4 procent in op 406,51 punten. Ook de omringende beurzen eindigden zo'n 1,5 procent lager.

De AEX kleurde op Delta Lloyd na volledig rood. De grootste verliezer was Randstad, dat 4,5 procent inleverde. Andere dalers in de hoofdindex waren Reed Elsevier en ASML met koersverliezen van respectievelijk 2,7 en 2,5 procent.

Delta Lloyd perste er een nipte winst van 0,1 procent uit na een positief rapport van Exane BNP Paribas. Volgens analisten van de Franse bank noteert Delta Lloyd tegen een scherpe korting ten opzichte van de sector.

In de AMX (-1,5%) wist een handjevol fondsen zich aan het negatieve sentiment te onttrekken. Eurocommercial Properties won 0,8 procent en BinckBank dikte 1,2 procent aan. Uitblinker was Imtech met een koerswinst van 4,4 procent nadat beleggers dinsdag instemden met een claimemissie en een omgekeerde aandelensplitsing.

Het grootste verlies in de Midkap werd geleden door Air France-KLM. De luchtvaartmaatschappij werd 4,6 procent minder waard op de beurs. Arseus daalde 2,3 procent in aanloop naar de kwartaalcijfers woensdag en BAM Groep, dat met een beleggersdag komt, eindigde 0,9 procent in het rood.

Onder de smallcaps was Besi met een verlies van 3,2 procent de grootste daler, gevolgd door Ballast Nedam met een min van 2,7 procent. Het lokaal genoteerde Bever Holding leverde 2,8 procent in nadat de handel in het vastgoedfonds vandaag aanvankelijk nog werd opgeschort door de Autoriteit Financiële Markten.