Tafeltennissers winnen van eenarmige Montenegrijn

De Nederlandse mannen hebben op het EK tafeltennis voor landenteams een derde zege in drie wedstrijden geboekt. Dat gebeurde in de laagste van de drie divisies, de Standard Division

Na zeges op San Marino en Cyprus was het donderdag de beurt aan Montenegro, de nummers 68 van de wereldranglijst, waarop Nederland 45e staat. Rajko Gommers was de enige Nederlander die het echt lastig had. In de eerste wedstrijd kwam hij op een 2-1 achterstand, maar door de vierde en vijfde game met 11-7 te winnen bracht hij Nederland toch op 1-0.

Ewout Oostwouder nam het in de tweede partij op tegen Luka Bakic, die met de 254e plaats op de Europese ranglijst zo'n 40 plekken onder Oostwouder staat. De Nederlander kende weinig problemen en had binnen twintig minuten de zege binnen: 11-3, 12-10, 11-7.

Laurens Tromer speelde de derde partij en deed dat tegen de meest opmerkelijke Montenegrijn. De pas veertienjarige Filip Radovic heeft namelijk maar één volledige arm, zijn linkerarm gaat niet verder dan zijn elleboog. Tromer kende weinig genade met Radovic en had niet meer dan een kwartier nodig om gehakt te maken van zijn tegenstander: 11-8, 11-1, 11-7. Dat Radovic prima kan tafeltennissen liet hij een dag eerder echter zien, door af te rekenen met zijn tegenstander in het duel tegen San Marino.

Nederland staat in de groep na drie van de vier wedstrijden op de eerste plek. Vrijdag wacht nog de ontmoeting met Schotland, de nummers 51 van de wereldranglijst. 

Radovic in actie op het WK voor landenteams eerder dit jaar (Foto: ITTF)
Radovic in actie op het WK voor landenteams eerder dit jaar (Foto: ITTF)