Artiesten stellen songs beschikbaar aan Rode Kruis

Achttien artiesten en bands hebben een liedje gedoneerd voor een album van het Rode Kruis. Zo staan er op Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen niet eerder uitgebrachte nummers van onder meer Jett Rebel, De Staat, Racoon en Niels Geusebroek. Het album is vanaf maandag online te koop.

Go Back to the Zoo staat op de plaat met het nummer Boy. Frontman Cas Hieltjes is blij dat de band meewerkt aan de actie. "Als je nadenkt over de problematiek in de wereld, denk je vaak: ik zou eigenlijk wat moeten doen. Dan moet je vervolgens niet vervallen in goededoelenrelativisme, maar gewoon wat doen", zegt hij in een verklaring.

Met Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen wil het Rode Kruis geld ophalen voor kinderen in brandhaarden waar weinig aandacht voor is. Zo gaat er met de opbrengst van het album hulp naar onder meer Zuid-Sudan en Syrië.

Eric Corton, ambassadeur van de organisatie, is de drijvende kracht achter het alternatief. "Wat er op dit moment in deze landen gebeurt gaat me enorm aan het hart", zegt de dj. "Daarom vind ik het fantastisch dat we zoveel mooie en goeie artiesten hebben gevonden die met hun muziek een bijdrage willen leveren."