Geen nieuwe comeback Van der Duim, wel wedpatronen

Antal van der Duim is in de tweede ronde van het challengertoernooi van Meerbusch uitgeschakeld. Twee dagen nadat de Nederlandse tennisser in het middelpunt van de belangstelling kwam te staan door verdachte gokpatronen bij zijn wedstrijd tegen Boy Westerhof, moest hij zijn meerdere erkennen in de Duitser Matthias Bachinger: 5-7, 3-6.

Van der Duim leek maandag tegen Westerhof al het onderspit te moeten delven, maar hij knokte zich toen terug van een 4-6, 0-3 achterstand. Dat gokkers massaal hadden ingezet op een 2-1 zege van Van der Duim en hem zelfs in bijna geslagen positie als favoriet bleven aanwijzen, deed bij velen de wenkbrauwen fronzen. Tennisbond KNLTB kondigde dinsdag aan de wedstrijd te laten onderzoeken, beide tennissers zeggen van niets te weten.

De nederlaag van Van der Duim tegen Bachinger was geen verrassing. De 26-jarige Nederlander staat 280e op de wereldranglijst. Bachinger, afgezakt naar plaats 246, is een voormalig speler uit de top honderd.

Voor de wedstrijden waren er wel weer opvallende wedpatronen te zien. Zo daalde de notering voor een 2-0 zege van Bachinger tussen de ochtend en het begin van de wedstrijd van ruim 2 naar 1,4. Dat betekent dat de kans op 2-0 's ochtends door de bookmakers werd ingeschat op ongeveer 45 á 50 procent, maar tegen de tijd dat de wedstrijd begon op ruim 70 procent. Ook de winstkans van Bachinger steeg volgens de bookmakers aanzienlijk in de loop van de dag: van een kleine 70 tot meer dan 85 procent.