FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 13 augustus 2014

Overwerk Federer in eerste partij in Cincinnati

Roger Federer heeft de derde ronde van het masterstoernooi in Cincinnati bereikt. De als tweede geplaatste Zwitser ontdeed zich woensdag in drie sets van de Canadees Vasek Pospisil met 7-6 (4), 5-7 en 6-2. Zijn volgende tegenstander komt uit de partij tussen Gaël Monfils en Roberto Bautista Agut.

Ook Andy Murray won zijn eerste partij op het Amerikaanse hardcourt. De Schot (8) was met tweemaal 6-3 te sterk voor de Portugees Joao Sousa. Hij neemt het nu op tegen thuisfavoriet John Isner, die de Australische qualifier Marinko Matosevic versloeg met 6-3 en 7-6 (1).

Voor twee andere hooggeplaatste spelers viel het doek. Tomas Berdych (4) liet zich verschalken door Yen-Hsun Lu uit Taiwan: 6-3, 3-6 en 4-6. Grigor Dimitrov (7) dolf het onderspit tegen de Pool Jerzy Janowicz met 4-6, 6-3 en 3-6.

Bij de vrouwen ging Serena Williams met de nodige moeite verder. De nummer een van de wereld knokte zich met 7-6 (7) en 7-6 (7) langs Samantha Stosur uit Australië. Agnieszka Radwanska, als vierde geplaatst, rekende betrekkelijk eenvoudig af met Kurumi Nara uit Japan: 6-2 en 6-2.

De grootste verrassing kwam op naam van Elina Svitolina. De Oekraïense rekende af met Petra Kvitova, de nummer drie van de plaatsingslijst. Het werd 6-2 en 7-6 (2).

[EKA] Harting wint, maar scheurt shirt niet kapot

Robert Harting heeft zijn Europese titel bij het discuswerpen met succes verdedigd. De Duitser kwam in een matige finale tot een beste poging van 66,07 meter en bleef de concurrentie daarmee ruim voor.

Het zilver ging naar de ervaren Est Gerd Kanter, die zijn discus naar 64,75 meter gooide. Robert Urbanek pakte verrassend het brons met een worp van 63,81 meter. Daarmee deed hij het iets beter dan zijn landgenoot Piotr Malachowski, die als grootste uitdager van Harting werd gezien. Hij liep met 63,54 meter echter zelfs een medaille mis.

Na afloop van de wedstrijd waren alle ogen gericht op drievoudig wereldkampioen Harting. Na zijn olympische titel in 2012 en zijn wereldtitel in 2013 scheurde hij zijn shirt kapot, maar daar kwam onlangs kritiek op door een zeurende Duitser. Die wilde Harting aanklagen, omdat hij met het verscheuren van de shirts - en de daarop aanwezig zijnde Duitse vlag en adelaar - de wet zou overtreden. Harting leek te twijfelen, maar trok het shirt uiteindelijk over zijn hoofd uit, in één stuk.

Harting haalt uit in de finale van het discuswerpen (Foto: Getty)

Bij het verspringen voor vrouwen ging de titel, net als twee jaar geleden, naar de Française Éloyse Lesueur. Ze kwam in haar vierde poging tot 6,85 meter en deed het daarmee vier centimeter beter dan Ivana Spanovic. De Servische liet haar beste sprong al in de eerste poging zien, maar verbeterde zich niet meer. 

Het brons was er voor Darya Klishina, maar daar ging een klein relletje aan vooraf. De Duitse Melanie Bauschke sprong, volgens de jury, in haar openingssprong naar 6,79 meter, wat goed zou zijn voor brons. Nadat er nog eens goed naar de beelden werd gekeken bleek echter wat voor vele twitteraars al duidelijk was: Er was een meetfout gemaakt, Bauschke bleek 'slechts' 6,55 meter te hebben gesprongen. Beter dan dat deed ze het niet, waardoor ze genoegen moest nemen met plek zes.

Heerenveen strikt aanvaller Larsson

Sc Heerenveen heeft zich versterkt met de Zweed Sam Larsson. Dat meldt de club woensdag. De 21-jarige aanvaller komt over van IFK Göteborg. Hij tekent in Friesland een contract voor vier seizoenen, met een optie op een vijfde jaar.

Na de verkoop van Bilal Basaçikoglu aan Feyenoord was Heerenveen naarstig op zoek naar aanvallende versterking. Larsson is vrijdag in het competitieduel tegen Feyenoord nog niet van de partij. Hij meldt zich na het weekeinde in het Abe Lenstra-stadion.

Sporters Sierra Leone missen Jeugd Olympische Spelen door ebola

Het team van Sierra Leone moet noodgedwongen afzien van deelname aan de Jeugd Olympische Spelen, die deze week van start gaan in het Chinese Nanjing. Het team trok zich terug na waarschuwingen dat het door de uitbraak van ebola in eigen land wellicht China niet binnen zou komen.

De voorzitter van het Nationale Olympisch Comité van Sierra Leone, Patrick Coker, kreeg van de Chinese ambassade in het land te horen dat de delegatie wellicht in een lastige en vervelende situatie terecht zou komen als ze China binnen proberen te komen. 

De uitbraak van ebola heeft inmiddels meer dan duizend mensen het leven gekost. De ziekte heerst vooral in West-Afrika, in landen als Sierra Leone, Guinee, Liberia en Nigeria.

Basketballers verliezen in Groningen van Israël

De Nederlandse basketballers hebben hun tweede EK-kwalificatieduel verloren. In de Groningse Martiniplaza was Israël met 57-66 te sterk. De Nederlanders boekten drie dagen geleden nog een knappe uitzege in Bulgarije. 

De ploeg van bondscoach Toon van Helfteren stond na het eerste kwart met 22-21 voor. Israël sloeg in het begin van het tweede kwart toe en ze liepen uit naar 22-31. Oranje kon het verschil verkleinen en stond bij rust met 41-45 achter.

In het derde kwart kwam Oranje zelfs langszij (53-53), maar met vijf punten op rij in de slotfase liep Israël weer weg. De gasten scoorden in het slotkwart ook de eerste vijf punten en daarmee was het Nederlandse verzet gebroken. Tussen de gelijkmaker in het derde kwart en de eerstvolgende score van Oranje zat maar liefst ruim twaalf minuten. Roeland Schaftenaar was topscorer met twaalf punten. Worthy de Jong en Nick Oudendag kwamen met respectievelijk tien en elf punten ook in de dubbele cijfers.

Nederland speelt zondag haar derde groepswedstrijd in en tegen Montenegro. Dat land versloeg vanavond Bulgarije met 70-64 en gaat daarmee aan de leiding in groep B. 

Uitzendbureau discrimineert wél met weren hoofddoek

Het Roosendaalse uitzendbureau All-in discrimineert wel degelijk door een vrouw af te wijzen omdat zij een hoofddoek wil dragen. Dat oordeelt het College voor de Rechten van de Mens woensdag. Het Openbaar Ministerie in Breda oordeelde eerder dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is om vervolging in te stellen.

De zaak draait rond een destijds 18-jarige moslima die bij het uitzendbureau stage wilde lopen als intercedente. Na het sollicitatiegesprek belde ze met de vestigingsmanager. Die vertelde haar dat het uitzendbureau een 'Nederlands bedrijf' is en dat van werknemers mag worden geëist dat zij geen hoofddoek dragen. Later stelde het uitzendbureau dat het de vrouw wilde beschermen tegen discriminatie door Poolse uitzendkrachten.

Het college wijst erop dat bedrijven alleen in heel uitzonderlijke gevallen een hoofddoek mogen verbieden, bijvoorbeeld vanwege de veiligheid. In dit geval had de hoofddoek dus niet mogen worden verboden.

Justitie beluisterde het gesprek eerder ook en gaf aan geen aanknopingspunten te kunnen vinden voor vervolging. "Er zijn twee gesprekken geweest tussen de klaagster en de manager. De herinnering aan en de beleving van deze gesprekken is bij beiden anders", zei een woordvoerder destijds. 

Het oordeel van het college is voor het OM vooralsnog geen aanleiding om de zaak opnieuw te bekijken. "Wij hebben de zaak al geseponeerd. Als de vrouw het daar niet mee eens is, kan zij een artikel 12-procedure beginnen bij het gerechtshof in Den Bosch." In dat geval bekijkt het hof of de zaak terecht is geseponeerd en kan justitie worden gedwongen alsnog vervolging in te stellen.

De eigenaar van het uitzendbureau, Omer Dasguney, zei eerder dat de klachten van de studente een 'vooropgezet plan' zijn. Hij wees erop dat hij zelf ook moslim is. De vrouw heeft zelf in dagblad Spits aangegeven dat ze eigenlijk niet van plan was een hoofddoek te dragen, maar dat ze zich toch gediscrimineerd voelde.

[EKA] Goud voor Britten Farah en Dasaolu, Wiggers valt uit

Groot-Brittannië heeft er weer twee Europese titels bij. Nadat Jo Pavey dinsdag de 10 kilometer won en Tiffany Porter woensdag de beste was op de 100 meter horden, voegden Mo Farah en James Dasaolu zich in het rijtje winnaars.

Olympisch- en wereldkampioen Mo Farah bleek te sterk voor de concurrenten op de 10 kilometer. De Brit werd door de Turken in een zetel naar de finish gelopen. Polat Arikan viel Farah al vroeg aan, maar diens Turkse landgenoot Ali Kaya liep het gat al snel weer dicht.

Arikan moest zijn aanval aan het einde bekopen en werd vierde. Kaya leek het zilver te pakken, tot de Brit Andy Vernon hem nog voorbijsnelde. Voor de Nederlander Tom Wiggers liep de race uit op een grote teleurstelling. De 27-jarige Nederlander moest al na 2 kilometer afhaken met een oude teenblessure die weer opspeelde.

Ook het koningsnummer van de atletiek werd een prooi voor de Britten. Op de 100 meter snelde James Dasaolo naar 10,06 seconden, goed voor het goud. Hij troefde daarmee de Fransman Christophe Lemaitre af, die in 2010 en 2012 de titel pakte. De Britten lieten zich zien als topfavoriet voor de 4x100 meter, want ook op de derde en vierde plek stond een landgenoot van Dasaolu. Harry Aikines-Aryeetey pakte brons, voor Dwain Chambers.

Veel gewonden na treinongeluk Filipijnen

Vlakbij de Filipijnse hoofdstad Manilla heeft een trein een betonnen barrière geramd. Dat heeft de politie woensdag gemeld. Daarna reden de wagons een drukke kruising op. Veel inzittenden zouden gewond zijn geraakt, over eventuele doden is nog niets bekend.

Volgens de autoriteiten zijn de slachtoffers uit de voorste wagon gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde in Pasay City, in het stedelijk gebied rond Manilla.

Een woordvoerder van de spoorvervoerder zegt dat de trein een 'technisch probleem' had. Ten tijde van het ongeluk werd de wagon voortgeduwd door een andere trein toen hij om onbekende redenen ontkoppeld raakte en tegen de betonnen barrière reed. De treincrash heeft geleid tot grote verkeersopstoppingen.

Ecclestone betaalt 100 miljoen boete

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft zoals afgesproken 100 miljoen dollar (75 miljoen euro) betaald om van zijn vervolging in Duitsland af te komen. Dit maakte de rechtbank in München bekend.

Vorige week trof Ecclestone met de Duitse aanklagers een schikking in de zaak die draaide om het vermeend omkopen van voormalig bankier Gerhard Gribkowsky. Ecclestone ontkende en stelde afgeperst te worden, maar de 83-jarige Brit trof toch een schikking met de aanklagers. Van het bedrag zal 99 miljoen dollar naar de Duitse staat gaan en het resterende miljoen is bedoeld voor een stichting die terminaal zieke kinderen helpt.

OM vecht vonnis aan in zaak sektelid

Het Openbaar Ministerie neemt geen genoegen met de straf die een lid van de Orde de Transformanten kreeg voor een poging tot moord. De rechtbank in Utrecht veroordeelde de 26-jarige man vorige maand tot zes jaar cel. Het OM had tien jaar tegen de man uit Hoeven geëist en gaat in hoger beroep.

De straf viel lager uit dan de eis omdat het letsel van het slachtoffer uit Laren beperkt bleef tot 'oppervlakkige wonden'. De officier van justitie gaat uit van poging tot moord en vindt dat het geringe letsel niet in het voordeel van het sektelid kan worden uitgelegd, laat het OM woensdag weten.

De man belde in februari aan bij het slachtoffer, dat kritiek had geuit op de Orde der Transformanten. Het slachtoffer werd direct aangevallen en met een mes in de hals gesneden. Omstanders schoten te hulp waardoor het letsel uiteindelijk meeviel.

[EKA] Net geen medaille voor Sintnicolaas

Eelco Sintnicolaas heeft in Zürich net naast een medaille op de tienkamp gegrepen. De Nederlander had op de afsluitende 1500 meter iets sneller moeten lopen dan de 4:30,95 die hij op de klokken zette. 

Sintnicolaas kwam uiteindelijk uit op een totaalscore van 8478 punten, zijn op één na beste tienkamp ooit. Alleen in Götzis in 2012 was hij beter, toen hij zijn Nederlandse record van 8506 punten neerzette. Hij hield precies één punt over op de Duitser Arthur Abele, die vijfde werd.

De titel ging naar de Wit-Rus Andrei Krauchanka, onder meer dankzij persoonlijke records bij het hoogspringen, speerwerpen en kogelstoten. Hij kwam totaal tot 8616 punten, de beste wereldjaarprestatie op de tienkamp. Zilver ging naar de Fransman Kevin Mayer met 8521 punten, terwijl Ilya Shkurenev uit Rusland Sintnicolaas aftroefde voor het brons: 8498 punten.

Opnamen Star Wars nog in augustus hervat

De opnamen van de nieuwe Star Wars-film gaan eind deze maand weer verder. De productie van het zevende deel van de sciencefictionreeks werd twee weken stilgelegd om het productieschema aan te passen na de botbreuk van hoofdrolspeler Harrison Ford. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Ford verscheen maandagavond in blakende gezondheid op de rode loper van The Expendables 3 in Los Angeles. Daarmee waren Star Wars-fans zich al aan het verheugen op de hervatting van de opnames. Het is nog niet bekend wanneer Ford naar Londen vliegt om weer als Han Solo op de set van Star Wars te staan.

Star Wars Episode VII wordt geschoten in de Pinewood Studios. Naast Ford keren ook Carrie Fisher en Mark Hamill weer terug in hun rollen als princess Leia en Luke Skywalker. De film wordt geregisseerd door J.J. Abrams en speelt zich af dertig jaar na de zesde film Return of the Jedi uit 1983.

Het zevende deel van Star Wars wordt het eerste deel van een trilogie en moet eind volgend jaar uitkomen.

Geen strafzaken in Almere wegens ruzie met politie

Bij de rechtbank in Almere worden vanaf volgende maand geen straf- en familiezaken meer behandeld vanwege een conflict met de politie over de parketpolitie. Die is vanaf 1 september niet meer aanwezig bij zittingen in de Flevolandse stad en de rechtbank vindt het daarom niet verantwoord om dergelijke zaken te behandelen.

De rechtbank denkt dat slachtoffers zich belemmerd kunnen voelen om te zeggen wat ze willen zonder de aanwezigheid van parketwachten. Die zorgen ervoor dat zittingen veilig verlopen en niet uitmonden in vechtpartijen.

Straf- en familiezaken worden vanaf volgende maand gehouden in Lelystad, een andere vestiging van de rechtbank Midden-Nederland, laat een woordvoerder van de rechtbank woensdag weten. Daar is wel parketpolitie. De Raad voor de Rechtspraak en de Nationale Politie gaan in september wel weer in overleg om een oplossing voor het probleem te zoeken.

Voor de rechtbank in Lelystad zijn de extra zaken geen probleem en er worden dan ook geen zittingen uitgesteld door het conflict. De situatie is echter 'onwenselijk' omdat de rechtbank het recht 'dicht bij de inwoners van Almere' wil houden. Bestuurs- en civielrechtelijke zaken worden nog wel behandeld in Almere.

Burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma vindt de situatie onaanvaardbaar, zegt ze op Twitter. "Almere heeft recht op recht." Ze heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie ingeschakeld en vindt dat de rechtbank en de politie het probleem snel moeten oplossen.

[EKA] Hodde komt tekort in hordenfinale

Rosina Hodde heeft op het EK atletiek in Zürich niet voor een verrassing kunnen zorgen op de 100 meter horden. In de finale liep ze een tijd van 13,08 seconden, waarmee ze alleen de Belgische Eline Berings achter zich kon houden.

Hodde, debutante op een groot outdoortoernooi, liep in de halve finales nog een persoonlijk record van 12,91. Dat was in de finale niet goed genoeg geweest voor een medaille, want met 12,82 ging het brons naar de Duitse Cindy Roleder.

De strijd om het goud werd zoals verwacht erg spannend. De Britse Tiffany Porter wist daarin met 12,76 de Française Cindy Billaud af te troeven. Billaud kwam drie honderdsten na Porter over de finish.

Porter tijdens de halve finales op de 100 meter horden (Foto: Getty)

Dries Roelvink waarschuwde zoon voor vrienden

Dries Roelvink heeft zijn zoon enige tijd geleden al gewaarschuwd voor de jongens waar hij mee optrekt. Dave Roelvink zou door hen nu betrokken zijn bij chantage na een diefstal. "Ik heb weleens tegen Dave gezegd in het afgelopen jaar: wees iets selectiever in het kiezen van je vrienden", zei de zanger woensdag in RTL Boulevard.

Roelvinks zoon was met zijn vrienden op een huisfeest van een meisje, waar een aantal dure dingen werd ontvreemd. Naar verluidt dreigen Daves vrienden nu een filmpje openbaar te maken, waarin is te zien dat hij seksuele handelingen verricht met het meisje, als de ouders hun aangifte van diefstal niet intrekken.

"Als dat filmpje zou bestaan dan vind ik het een schande dat daarmee geschermd wordt", vindt vader Dries. Dave zegt zelf dat hij het gedupeerde gezin alleen maar wil helpen. Hij wist door navraag bij zijn vrienden al enkele voorwerpen terug te krijgen, maar zijn verhaal lijkt onvolledig.

Parachutes en voedsel voor droppings Irak

Nederland levert parachutes, voedsel en dekens voor het droppen van hulpgoederen boven Irak. De droppings worden uitgevoerd door de Australische luchtmacht, schrijft minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) donderdag in een Kamerbrief.

Het kabinet heeft onderzocht of Nederland een bijdrage kan leveren aan het transport van humanitaire goederen naar Irak, schrijft Ploumen. Met bondgenoten, partners in de regio en organisaties is overlegd op welk manier snel een zinvolle bijdrage kan worden geleverd. Uiteindelijk is besloten de goederen boven het Sinjargebergte af te laten gooien.

Verschillende minderheden die op de vlucht zijn voor de Islamitische Staat (voorheen ISIS) zijn naar dat gebergte gevlucht. Naar schatting verblijven tienduizenden mensen zonder onderdak in het gebied en is er een groot tekort aan voedsel en water.

De Australische luchtmacht voert sinds dinsdag droppings boven het gebied uit. De Australiërs hebben genoeg middelen om tot begin volgende week droppings uit te voeren. De Nederlandse goederen worden zondag met een Nederlands militair vliegtuig, een KDC-10, naar de Verenigde Arabische Emiraten vervoerd. Daar worden ze overgedragen aan de Australische luchtmacht om vervolgens te worden afgeworpen.

Ploumen schat dat de operatie ongeveer een miljoen euro kost. Dit wordt betaald uit het noodhulpfonds.

Van de VVD mag het kabinet een stap verder gaan. "Wat de VVD betreft houdt de steun hierbij niet op", schrijft Kamerlid Mark Verheijen in een reactie. "Nederland moet blijven zoeken naar mogelijkheden om te kunnen bijdragen in de bescherming van Yezidi's en andere bevolkingsgroepen tegen de terreur van ISIS."

Het is volgens Verheijen belangrijk dat de Europese Unie 'als een blok' achter de luchtaanvallen van de VS op de Islamitische Staat blijft staan. "De inspanningen van de Europese Unie tot op heden zijn te kwalificeren als 'too little too late'.

Jimenez nieuwe spits van Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Raul Jimenez. De spits komt over van het Mexicaanse América. De Mexicaanse international kost de Spaanse landskampioen tien miljoen euro. Samen met de eerdere aankoop Mario Mandzukic moet Jimenez zijn voorganger Diego Costa doen vergeten.

Sportief directeur Jose Luis Perez Caminero is blij met de komst van de Mexicaanse international. “Hij is een speler met veel potentie, die een goede aanvulling is voor onze vorhoede. Hijstaat de popelen om te slagen in Europa. We hopen dat hij zich snel kan aanpassen aan deze competitie. Hij is sterk in de lucht, kan goed een bal afschermen en heeft een goed schot.”

Jimenez maakte in het seizoen 2011/’12 zijn debuut in de hoofdmacht van América. Sindsdien speelde hij in vier seizoenen 96 wedstrijden voor de Mexicaanse topclub, waarin hij 36 keer scoorde. Tot dusver kwam hij tot 35 interlands en vijf doelpunten. Op het afgelopen WK in Brazilië kwam hij vijf keer in actie en maakte een doelpunt.

Werkstraf geëist voor discriminerende 'negermail'

Een 29-jarige medewerker van een elektronicabedrijf in Arnhem krijgt als het aan justitie ligt een werkstraf van veertig uur. De verdachte, Ruben W., staat terecht voor discriminatie wegens ras. W. stuurde in november een e-mail met de tekst "Heb even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger)" per ongeluk aan een man van Surinaamse afkomst die stage wilde lopen.

W. bekende tegenover de rechtbank in Arnhem de e-mail te hebben verstuurd. "Ik begrijp achteraf echt niet waarom ik het zo verwoord heb. Ik kan mijzelf wel voor mijn kop slaan", zei W. De Arnhemmer ontkende dat de gewraakte mail discriminerend bedoeld was. "Het was eigenlijk meer bedoeld als grapje naar mijn werkgever. Zijn huidskleur was absoluut niet de reden waarom we hem hebben afgewezen." Volgens W. beschikte de stagiair, de destijds 23-jarige student Jeffrey Koorndijk, niet over een relevant cv.

Na het incident belde Koorndijk het elektronicabedrijf om opheldering te vragen. In dat gesprek werd volgens Koorndijks advocaat Naim Menouar 'opvallend laconiek' gereageerd. Rechtstreekse excuses hebben de verzender en het bedrijf volgens hem nooit gemaakt. De advocaat noemde de e-mail 'uitermate beledigend en discriminerend'. "De eer en waardigheid van mijn cliënt zijn gekrenkt", aldus de raadsman. De advocaat eist ruim 1900 euro schadevergoeding.

Het incident zorgde op sociale media voor veel ophef. Zowel W. als eigenaar van de elektronicazaak werd na het incident bedreigd. "Ons bedrijf heeft honderden dreigmails ontvangen", zei W. Volgens Menouar zijn er ook aan het adres van Koorndijk bedreigingen geuit.

De uitspraak van de rechtbank in Arnhem wordt over twee weken verwacht.

[EKA] Sintnicolaas mengt zich in strijd om medailles

Eelco Sintnicolaas staat na negen onderdelen op de tienkamp weer in een uitstekende positie om een medaille te pakken. Het goud zit er niet meer in, dat is - op rare omstandigheden na - vergeven aan de Wit-Rus Andrei Krauchanka.

Sintnicolaas kent voorlopig een meer dan uitstekende tweede dag. Vooral bij het discuswerpen pakte hij dankzij zijn 42,56 meter veel punten ten opzichte van de zogenaamde forecast, waarin van alle deelnemers de beste meerkamp van de afgelopen tijd vergeleken wordt. 

Bij het polsstokhoogspringen kwam Sintnicolaas vervolgens, ondanks een urenlange onderbreking door de storm, tot een zeer sterke hoogte van 5,40 meter. Ook bij het speerwerpen pakte de Nederlander punten ten opzichte van de forecast, dankzij een worp van 59,37 meter.

Met alleen de 1500 meter nog te lopen staat de Nederlander op de vijfde plek in de tussenstand. In de forecast staat hij echter op de tweede plek, hoewel de strijd om het zilver volledig open lijkt te zijn. Ook de Fransman Kevin Mayer, de Rus Ilya Shkurenev en de Duitser Kai Kazmirek doen nog volop mee.

VN bezorgd om seksueel geweld tegen yazidi's

De Verenigde Naties hebben hun zorgen uitgesproken over seksueel geweld dat IS-strijders plegen tegen religieuze minderheden. Dat hebben VN-hoogwaardigheidsbekleders gezegd. Volgens hen worden vrouwen, tienermeisjes en jongens op grote schaal seksueel misbruikt.

"Vreselijke verhalen over de ontvoering van yazidi's en christenen bereiken ons in grote getale", aldus de VN-vertegenwoordigers. "Het inzetten van seksueel geweld door gewapende strijdgroepen is een mensenrechtenschending en kan aangemerkt worden als oorlogsmisdaad en misdaad tegen de menselijkheid." Zij denken dat zo'n 1500 christenen en yazidi's door de Islamitische Staat tot seksslaven zijn gemaakt.

De VN veroordelen het geweld en roepen de internationale gemeenschap op zich in te zetten om de gevangenen vrij te krijgen.

ACM vindt energierekening consument onduidelijk

Het is voor consumenten niet duidelijk genoeg hoe hun energierekening is opgebouwd. Hierdoor blijven veel huishoudens bij duurdere energiebedrijven. Dat stelt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) woensdag in Het Financieele Dagblad.

ACM is in gesprek met energiebedrijven over transparantie van energieprijzen, aldus de krant. Binnenkort volgen er nieuwe regels en afspraken, om de opbouw van de prijs voor consumenten inzichtelijker te maken.

"Consumenten moeten het aanbod van hun energieleverancier eenvoudig kunnen lezen en begrijpen", stelt ACM tegenover het FD. De onduidelijkheden zijn volgens de waakhond de reden dat niet veel Nederlanders overstappen van aanbieder.

Op energierekeningen wordt nu niet altijd de basisstroomprijs apart gespecificeerd. Hierdoor is voor klanten niet te zien of zij bijvoorbeeld de recente daling van de prijs op de energiemarkt wel krijgen doorberekend. Flinke kortingen in het eerste jaar maken het ook niet makkelijk voor klanten om aanbieders te vergelijken.

Verder wordt geschoven met de vastrechtkosten, de kosten per aansluiting. Energiebedrijven kunnen die zelf vaststellen. Als een energiebedrijf stunt met het energietarief maar hoge vastrechten hanteert, kunnen huishoudens met een laag tarief alsnog duurder uit zijn, aldus de zakenkrant.

Clown Bassie met schrik vrij na woningbrand

Bas van Toor is woensdag ongedeerd gebleven na een korte, maar hevige brand in zijn huis. De entertainer, beter bekend als clown Bassie van duo Bassie en Adriaan, kon snel uit het pand komen, weet RTV Rijnmond.

De brand was in de vroege avond door nog onbekende oorzaak ontstaan in de keuken. Bij de brand in de woning aan de Westhavenkade in Vlaardingen kwam veel rook vrij, maar die was snel onder controle.

Van Toors vrouw was er minder goed aan toe. Zij had veel rook ingeademd en moest ter plekke worden behandeld door ambulancepersoneel.

Cambuur-fan de cel in voor negeren stadionverbod

Een van de relschoppers die op 1 april het stadion van Cambuur bestormden is opnieuw aangehouden. Hij kwam naar een open dag in het stadion van de Friese club en overtrad daarmee het stadionverbod dat hij opgelegd had gekregen. De 25-jarige Cambuur-supporter moet nu veertien dagen in de cel doorbrengen, laat de politie woensdag weten.

Een groep Leeuwarders drong het stadion van hun club op 1 april binnen omdat ze boos waren op de trainer van de club, Dwight Lodeweges. Die had een dag eerder bekendgemaakt over te stappen naar aartsrivaal sc Heerenveen. De relschoppers vernielden hekken en deuren en kwamen via de spelerstunnel op het hoofdveld, waar op dat moment de training bezig was.

Historisch lesvliegtuig zakt door landingsgestel

Op vliegbasis Gilze-Rijen is woensdag een lesvliegtuig door zijn landingsgestel gezakt. De twee inzittenden van de historische Fokker S-11 uit de jaren veertig bleven ongedeerd, laat defensie weten.

Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur, toen het lesvliegtuigje op de vliegbasis landde. Door het incident was de vliegbasis een halfuur dicht voor al het vliegverkeer.

De Fokker S-11 is eigendom van de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.

Suriname neemt maatregelen tegen ebola

Suriname treft maatregelen om een eventuele ebola-uitbraak te voorkomen. In november vindt in hoofdstad Paramaribo namelijk een bijeenkomst plaats van de ACP, een blok met alle landen van Afrika, de Cariben en de Stille Oceaan (Pacific).

De ebola-epidemie die momenteel in de West-Afrikaanse landen Guinee, Liberia, Sierra Leone en Nigeria heerst, heeft al aan ruim duizend mensen het leven gekost. Die landen maken allemaal deel uit van de ACP en sturen binnen drie maanden hoge vertegenwoordigers naar Suriname.

Begin deze week is op het kabinet van president Desi Bouterse vergaderd over manieren waarop een ebola-uitbraak in Suriname kan worden vermeden. Daarvoor wordt onder meer het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) ingeschakeld, de instantie die optreedt in geval van natuurrampen.

"Het is uiteraard niet zo dat iedereen die uit West-Afrika komt besmet is met het ebolavirus. Er zijn in dit soort gevallen echter protocollen van de Wereldgezondheidsorganisatie en daar zullen wij ons aan houden", vertelt NCCR-directeur Jerry Slijngard aan ochtendkrant De Ware Tijd. Zo zullen afgevaardigden van risicolanden zich in hun thuisland voor vertrek moeten laten testen op het virus.

In Suriname zelf worden ook maatregelen getroffen. Verpleegkundigen worden getraind hoe ze de infectie snel kunnen herkennen. Bepaalde symptomen van ebola komen namelijk overeen met die van het dengue-virus (of knokkelkoorts), een tropische ziekte die door muggen wordt overgedragen en regelmatig voorkomt in Suriname.

Lesley Resida, directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, zegt tegen lokale media ervan overtuigd te zijn dat Suriname in staat is adequaat in te grijpen als een bezoeker van de conferentie toch besmet blijkt. "Onze ziekenhuizen hebben allemaal quarantainefaciliteiten die ze snel in orde kunnen maken. Op de luchthaven is zelfs een ruimte die binnen een uur gereed kan zijn om patiënten af te zonderen", vertelt hij.

Resida acht de kans overigens klein dat er daadwerkelijk besmette personen Suriname kunnen bereiken, omdat er geen rechtstreekse vluchten zijn tussen Paramaribo en West-Afrika. "Personen die uit deze landen afreizen moeten via Nederland of de Verenigde Staten naar Suriname vliegen. In die landen zijn op de luchthavens vaak ook maatregelen van kracht."

In totaal maken 79 staten deel uit van de groep ACP-landen. Op de conferentie in november in Paramaribo wordt een hele keur aan parlementsleden, ministers en regeringsleiders verwacht. De ACP-landen onderhandelen gezamenlijk met de Europese Unie over handelsovereenkomsten.

[EKA] Goud voor Schippers op 100 meter

Dafne Schippers heeft in Zürich de Europese titel veroverd op de 100 meter. De 22-jarige Nederlandse sprintte dankzij een sterk slot naar een eindtijd van 11,12 seconden, nipt genoeg voor de titel. Het is de eerste keer in 64 jaar dat een Nederlandse EK-goud wint op de 100 meter. In 1950 was Fanny Blankers-Koen de beste van Europa.

Vooraf was Schippers al de favoriete, wat na haar indrukwekkende optredens in de series en halve finale nog een versterkt werd. In de finale leek ze even tekort te komen tegen Myriam Soumaré, maar ze kwam de Française toch nog voorbij.

Soumaré pakte in 11,16 seconden de zilveren medaille, terwijl de Britse Ashleigh Nelson met 11,22 verrassend brons pakte. Titelverdedigster Ivet Lalova uit Bulgarije moest genoegen nemen met de vijfde plek.

Het toernooi voor Schippers is nog lang niet voorbij. Ze komt ook nog in actie op de 200 meter en de 4x100 meter. Op de 200 meter is ze de favoriete voor goud, terwijl de Nederlandse ploeg ook op de estafette een prima kans maakt.

Granaten en wapens gevonden in woning Dussen

De politie heeft dinsdagmiddag in een woning in Dussen een verzameling wapens en handgranaten gevonden. Zestien granaten konden nog ontploffen en zijn onschadelijk gemaakt. De 51-jarige bewoner en zijn 20-jarige zoon zijn aangehouden, meldt de politie woensdag.

De politie stuitte op de verzameling doordat de mannen op Marktplaats wapens en munitie te koop aanboden. De politie besloot daarop het huis in de Noord-Brabantse plaats te doorzoeken, laat een woordvoerder weten.

Een groot deel van de verzameling wapens en granaten stamt uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder een Duits machinegeweer. Voor een aantal wapens hadden de mannen een vergunning. Dat gold niet voor de granaten die nog konden ontploffen.

De Explosieven Opruimingsdienst heeft de granaten laten ontploffen in een weiland in Eethen, aldus de politiewoordvoerder.

Snowden: NSA legde internet Syrië plat in 2012

De landelijke internetstoring die Syrië eind 2012 trof was het werk van hackers van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Dat zegt Edward Snowden in een uitgebreid interview met tijdschrift Wired, dat woensdag is gepubliceerd. Ten tijde van de storing werd aangenomen dat het Syrische regime het internet op zwart had gegooid. Dat deed de regering vaker, om de communicatie van de rebellen in het land te verstoren. Een speciaal team van hackers binnen de NSA wilde in 2012 een zogenoemde exploit, een klein stukje software dat gebruikmaakt van een zwak punt in de digitale infrastructuur, installeren in een van de belangrijkste routers in Syrië. Als het was gelukt had de NSA een groot deel van al het internetverkeer in Syrië kunnen onderscheppen. De operatie mislukte echter, waardoor de router onherstelbare schade opliep, aldus Snowden.

De hackers probeerden hun fout te herstellen en hun sporen te wissen, maar doordat de router 'gebricked' - onherstelbaar beschadigd - was, haalden al hun pogingen niks uit. De Syrische autoriteiten leken echter niet al te happig te zijn op de schuldvraag, maar richtten zich meer op het herstellen van de internettoegang in het land. "Als we worden gesnapt kunnen we altijd Israël de schuld geven", grapte een van de hackers.

De NSA wilde niet op het verhaal van Snowden reageren.

Justin Bieber schikt definitief in straatracezaak

Justin Bieber heeft woensdag schuld bekend aan deelname aan een illegale straatrace en verzet bij zijn arrestatie. Met de bekentenis onloopt de 20-jarige zanger een veroordeling voor rijden onder invloed, waar een veel hogere straf op staat. De schikking is opmerkelijk omdat Bieber een eerder voorstel nog afsloeg.

Bieber komt er nu vanaf met een cursus woedebeheersing van twaalf uur en een donatie van vijftigduizend dollar aan een goed doel. Daarnaast moet hij een boete betalen.

In januari snapte de politie de zanger tijdens een straatrace in Miami. Hij bleek op dat moment stoned te zijn. Bovendien had hij geen rijbewijs op zak.

'Dubbel zo veel nieuwbouwwoningen verkocht'

Het aantal verkochte nieuwe woningen is de eerste zeven maanden van dit jaar ruim verdubbeld. Dat meldt de vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers NVB woensdag in een halfjaarlijkse update. Het aantal verkopen door ontwikkelaars en bouwondernemers steeg met 52 procent naar 12.235.

Over heel het jaar komt het aantal verkochte nieuwbouwwoningen uit op 22.000, verwacht de vereniging. Dat is nog altijd veel lager dan in de jaren voor de crisis, toen jaarlijks rond de veertigduizend nieuwe woningen werden verkocht. "We zijn blij dat de verkoop weer aantrekt, maar het maakt de enorme daling van de afgelopen jaren maar deels goed", aldus de NVB in een verklaring.

De lage rentestand is een belangrijke oorzaak van het herstel, evenals het groeiende consumentenvertrouwen. Een rentestijging kan groei in de komende kwartalen weer dwarszitten, denkt de NVB.

In de meeste regio's werden meer nieuwe huizen verkocht dan vorig jaar. In de grootstedelijke gebieden en het westen van het land groeide de verkoop het hardst. Maar ook in Drenthe en de provincie Groningen werden flinke plussen genoteerd. In Drenthe werden drie keer zo veel nieuwbouwwoningen verkocht, in Groningen twee keer zoveel. Maar die provincies waren in eerdere kwartalen 'diep geduikeld', aldus de NVB.

Heerlen wil schuldhulp voor betrapte wietkwekers

Heerlen gaat illegale wietkwekers van wie de plantage is geruimd uit de schulden helpen. "Als je ze alleen maar hard aanpakt belanden ze dieper in de schulden en worden ze nog afhankelijker van de criminele organisatie die de plantage heeft geplaatst", zei burgemeester Paul Depla (PvdA) woensdag op Radio 1.

De hulp is alleen bedoeld voor mensen die uit geldnood zijn bezweken voor het aanbod van een criminele organisatie om een wietplantage in hun huis te plaatsen. Als zo'n plantage meteen wordt ontdekt en geruimd, blijven de telers achter met een schuld. De criminele organisatie eist de gemaakte kosten namelijk terug.

Om de schuld af te betalen, zien de telers zich gedwongen opnieuw een plantage op te zetten. Depla wees op een geval waarbij iemand werd gedwongen een plantage in de loods van zijn ouders te plaatsen nadat de plantage in zijn eigen woning was geruimd. "Mensen worden afhankelijk van criminele organisaties en worden zo gedwongen nog verder het criminele pad op te gaan."

Met schuldhulpverlening en maatschappelijk werk wil de burgemeester deze mensen een uitweg bieden. Hij benadrukte wel dat de aanpak niet moet gelden voor beroepscriminelen. "Het kaf moet van het koren worden gescheiden." De aanpak is alleen voor mensen die voor de eerste keer zijn betrapt. Wel moet volgens de burgemeester ook duidelijk worden gemaakt dat wietteelt wordt aangepakt.

"In het verleden hebben wij in Heerlen de harddrugsproblematiek aangepakt", zei de burgemeester, doelend op de hordes junks die vroeger over straat zwierven en nu uit het straatbeeld zijn verdwenen. "De les die we toen hebben geleerd is dat je er met alleen repressie niet komt. Het lukt alleen met een combinatie van repressie, zorg en regulering."

Weer wallaby's gestolen in Twente

Opnieuw zijn er wallaby's, een soort kleine kangaroes, gestolen in Twente. Drie volwassen wallaby's en een jong zijn dinsdag rond 20.00 uur gestolen uit de tuin van een woning aan de Rondweg in Enter, meldt de politie woensdag. In maart werden nog wallaby's gestolen in Deurningen.

De recherche onderzoekt de zaak en gaat ook na of elders op dezelfde manier wallaby's zijn gestolen. In Enter was een gat in het geknipt. In mei werd daar ook al een poging gedaan wallaby's te stelen, maar toen werd dit voorkomen door een getuige.

AFA: anti-IS-demo was van extreemrechts

Volgens de Anti-Fascistische Aktie (AFA) werd de demonstratie van afgelopen zondag in de Schilderswijk in Den Haag niet geleid door bezorgde burgers, maar door 'bekende rechts-extremisten'. De Mars van de Vrijheid was aangekondigd en georganiseerd door Pro Patria en was volgens deze organisatie een protest tegen de radicaalislamitische IS-beweging die dood en verderf zaait in Irak en Syrië.

"Op de dag van de demonstratie bleek dat de demonstratie werd georganiseerd door bekende rechts-extremisten en neonazi's", schrijft AFA. Volgens deze linkse organisatie werd zondag ook duidelijk dat het "niet ging om IS an sich, maar dat het vooral een antimoslimprotest was." De mensen die ageerden tegen de demonstranten, worden volgens AFA onterecht neergezet als IS-aanhangers.

Willem Wagenaar van de Anne Frank Stichting zegt dat achter organisator Pro Patria de nationalistische beweging Identitair Verzet schuilgaat. Leider Paul Peters werd in het verleden veroordeeld voor het vernielen van een joodse begraafplaats, zei Wagenaar woensdag in het EO-programma Dit is de Dag op Radio1. Hij denkt dat de organisatoren 'de provocatie opzoeken'.

AFA: anti-IS-demo was van extreemrechts
AFA: anti-IS-demo was van extreemrechts (Foto: ANP)

[EKA] Martina en Codrington niet op 100 meter-finale

Sprinters Churandy Martina en Giovanni Codrington hebben zich beiden niet geplaatst voor de EK-finale op de 100 meter. Codrington liep met 10,39 seconden naar de vijfde plek in zijn halve finale, een plek bij de beste twee werd gevraagd.

Martina, dit seizoen al niet in blakende vorm, kwam niet verder dan 10,34. In de zwaarste halve finale, vier mannen hadden een persoonlijk record onder de 10 seconden, was dat slechts goed voor de vierde plek.

James Dasaolu won de halve finale van Martina met 10,04 en liep daarmee de snelste tijd van alle geplaatste finalisten. In dezelfde race werd de Fransman Christophe Lemaitre met 10,10 tweede.

Martina plaatste zich eerder nog zonder heel veel problemen voor de halve finale (Foto: Getty)

'Bloodborne is voor breder publiek'

Masaaki Yamagiwa, producer van de opkomende titel Bloodborne, heeft vandaag op Gamescom gezegd dat de doelgroep voor Bloodborne groter moet worden. Ook gaf hij te kennen dat het van de Souls-games bekende gevoel van afstraffing een stuk minder wordt. Slecht nieuws voor fans.

Yamagiwa gaf in eerste instantie aan dat de fans zeer belangrijk zijn en dat zij de ambassadeurs moeten worden voor het nieuwe werk van FROM Software. Hij moest daar echter aan toevoegen dat het de bedoeling is om meer mensen te betrekken bij de ervaring. In hoeverre er precies geschikt gaat worden in termen van moeilijkheid of gameplay werd niet echt duidelijk. Wel gaf Yamagiwa aan dat het nieuwe online concept een veel groter publiek zal gaan aanspreken.

Bloodborne wordt ontwikkeld door een mengelmoes van de ontwikkelteams achter Demon's Souls en Dark Souls, twee RPG's die bekend staan om hun moeilijkheidsgraad. De wrede moeilijkheidsgraad uit deze twee spirituele voorgangers wordt aangepast. “You died a lot in the previous games, and you had to persevere, but one of our main goals with this game is that we don’t want to focus on punishing the player", zegt Yamagiwa. “We want to deliver a game that gamers love. If the gamer likes the game they’ll definitely like it enough to have that bit of perseverance, but the way in which we’re making the game? The sense of punishment is much less.”

In een andere bron komen de woorden van Yamagiwa iets anders over. Op de PlayStation-blog geeft de producer aan dat het gevoel van overwinning juist naar een nieuw niveau wordt getild: "Like with Demon’s Souls, there’s a lot of emphasis on achievement and reward, that sense of accomplishment from overcoming seemingly impossible challenges. With Bloodborne, the goal is to take that to the next level, which requires focusing on more than just a high difficulty level. To really build up that sense of achievement, not only are there new elements of fear, but we are adding new layers of edge-of-your-seat tension, where your palms sweat as you grip the controller."

Tenslotte wil Yamagiwa benadrukken dat het nog steeds om een pure RPG-ervaring zal gaan en geen hack-and-slash-game zal worden. "There’s no more hiding behind a big shield waiting for a chance to strike. Enemies in Bloodborne are quicker and more aggressive as well, and at times you’ll be facing more enemies at once than in the past. There are situations where if you sit back and wait for an opening, you’ll get overwhelmed. At times, you have to be on the offensive. But this is not a hack-and-slash game. Rest assured, Bloodborne is still an action RPG at its core, and combat is still very much about strategy and tactics."


Dumbed down...?

Nieuw Dragon Ball-personage ben jij

Eind juni maakte Bandai Namco bekend dat Dragon Ball Xenoverse een nieuw personage zou krijgen. Dit personage was nog nooit eerder in een Dragon Ball-game verschenen en was ook niet bekend van de series. Nu, bijna twee maanden later, is dan eindelijk bekend wie dit nieuwe personage is: jij.

Dragon Ball Xenoverse zal als eerste Dragon Ball-game de optie bevatten een eigen personage te maken en hiermee ook de verhaallijn te spelen. Het is nu mogelijk om de Dragon Ball-historie te herschrijven en iedereen te laten weten dat niet Goku, maar jij, Freeza een pak rammel hebt gegeven.

Dragon Ball Xenoverse zal uitkomen voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. De releasedatum is ergens in 2015. Volgende week zal meer nieuws bekend worden over Dragon Ball Xenoverse, inclusief nieuws over een closed-bèta.

Dragon Ball Xenoverse

MGS V naar Steam

Het ziet er naar uit dat Metal Gear Solid V: Phantom Pain en Ground Zeroes via Steam toch naar de pc master race komen. Deze info zou gelekt zijn via de website van Konami UK. Waarschijnlijk wordt dit tijdens Konami’s live event bekendgemaakt.

De originele link is ondertussen verwijderd, maar er bestaat niet zoiets als het verwijderen van informatie van het internet.

edit: Zojuist is het bevestigd dat hij naar Steam komt, alleen een releasedatum is nog niet gegeven.

MGS V

Broadway dimt lichten voor Robin Williams

Broadway brengt een laatste groet aan Robin Williams door de lichten van de theaterluifels woensdag een minuut te dimmen. De komiek, die schitterde in verschillende producties in de bekende theaterstraat, werd maandag dood gevonden in zijn woning. Hij pleegde op 63-jarige leeftijd zelfmoord.

Het eerbetoon vindt woensdagavond om 19.45 uur New Yorkse tijd plaats. Het gebeurt wel vaker dat de lichten op Broadway uitgaan na het overlijden van een acteur of actrice. Vorig jaar gebeurde dat nog voor The Sopranos-acteur James Gandolfini.

Williams was op Broadway onder meer te zien in Waiting for Godot. Hij speelde in de voorstelling uit 1988 samen met collega-komiek Steve Martin. In 2002 voerde hij er de onemanshow Robin Williams: Live on Broadway op. Zijn recentste Broadwayavontuur vond plaats in 2011. Toen speelde de komiek in de productie Bengal Tiger at the Baghdad Zoo.

Williams leed gedurende zijn carrière aan drugs- en alcoholverslavingen. De laatste fase van zijn leven kampte hij ook met zware depressies.

Vrouw die kinderen aanreed komt vrij

De vrouw die zondagavond in Sint Nicolaasga twee 14-jarige kinderen aanreed, wordt vrijgelaten. De rechter-commissaris oordeelde dat het niet nodig is haar langer vast te houden.

Justitie verdenkt de 57-jarige vrouw ervan dat ze expres op de kinderen is ingereden. Ze zou al langer een conflict met hen hebben. Het OM had daarom om verlenging van het voorarrest gevraagd. De rechtbank ging hier niet in mee. Het OM beraadt zich op hoger beroep tegen de vrijlating en neemt uiterlijk donderdag een beslissing.

Een van de kinderen raakte zwaargewond en werd met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Het andere kind mocht na behandeling weer naar huis.

Presidentskandidaat Brazilië omgekomen

De Braziliaanse presidentskandidaat Eduardo Campos is woensdag bij een vliegtuigongeluk om het leven gekomen. Dat melden Braziliaanse media. Campos, kandidaat voor de socialistische PSB-PE, was onderweg naar de havenstad Santos toen het contact met de vluchtleiding verloren ging.

Het vliegtuig crashte in een woonwijk in Santos. Meerdere huizen zouden door de brokstukken zijn getroffen. Slechte weersomstandigheden zouden ten grondslag hebben gelegen aan de crash.

De presidentsverkiezingen in Brazilië staan gepland voor oktober. Campos stond in recente peilingen derde, achter president Dilma Rousseff en senator Aécio Neves.

Dortmund verslaat Bayern in Supercup

Borussia Dortmund heeft ten koste van Bayern München de Duitse Supercup gewonnen. De ploeg van coach Jürgen Klopp was in eigen stadion met 2-0 te sterk voor de landskampioen en bekerwinnaar. Henrikh Mkhitarian opende in de 23e minuut de score. Na een uur zorgde Pierre-Emerick Aubameyang voor de beslissing.

Arjen Robben zat niet bij de wedstrijdselectie van Bayern. De Groninger hervatte, net als de andere spelers die nog actief waren in de laatste fase van het WK, pas vorige week de training. De Duitse wereldkampioenen Manuel Neuer, Jérôme Boateng en Thomas Müller begonnen desondanks wel in de basis.

Robert Lewandowski stond eveneens aan de aftrap, maar hij kwam niet tot scoren tegen zijn oude club. Met Dortmund werd de Pool vorig seizoen nog vicekampioen en verloor hij de bekerfinale van de equipe van coach Pep Guardiola.

Maker Payday komt met The Walking Dead game

Starbreeze AB heeft zojuist bekendgemaakt dat Overkill, een studio van Starbreeze AB, een The Walking Dead-Game gaat maken. Overkill, onder andere bekend van Payday, zal dit niet alleen doen, er is namelijk een samenwerking opgezet met Skybound. Dit is het bedrijf van Robert Kirkman, bedenker van The Walking Dead.

Overkill's The Walking Dead zal pas in 2016 uitkomen en Robert Kirkman noemt hem nu al de coöp-game waar fans al jaren op zitten te wachten. Het zal een zogenaamde AAA-game worden. Om dit heugelijke nieuws te vieren is er nu een honkbalknuppel met prikkeldraad in Payday 2 toegevoegd. Deze honkbalknuppel, genaamd Lucille, wordt gebruikt door Negan, de antagonist van een groot deel van de strips.

[EKA] Teleurstellende uitschakeling voor Bonevacia

Liemarvin Bonevacia heeft zijn goede prestaties van de laatste weken niet door kunnen zetten in de halve finales van de 400 meter. De Nederlander bleef met 46,38 seconden ver verwijderd van zijn knappe 45,65 uit de series.

Met zijn tijd werd Bonevacia, die eerder dit jaar nog het stokoude Nederlandse record verbeterde, werd in zijn halve finale slechts vijfde. Kevin Borlée , de Europees kampioen van 2010, werd verrassend uitgeschakeld. 

ISIS-supporters delen folders uit in Londen

Het is niet helemaal duidelijk of het nu zionisten of extremistische moslims waren, maar wat wel duidelijk is, is dat in hartje London –Oxford Street- twee mannen het winkelend publiek doodleuk folders overhandigden met daarin een oproep om te verhuizen naar het kalifaat. Daarmee bedoelen ze de net opgerichte Islamitsche Staat in het noorden van Syrië en Irak.

Ze komen blijkbaar vriendjes tekort de in zandbak. De rekruteerders stonden gepositioneerd voor een poster waarop de tekst 'de dageraad van een nieuw tijdperk is aangebroken' stond. Een duidelijke verwijzing naar het gebied waar het woord van de maangod tegenwoordig wet is. In de literatuur die de radicalen uitdeelden, werden de offers die (voornamelijk) mannen in het Midden-Oosten leveren geprezen. Vermoedelijk doelt men op de helden die zo moedig zijn om weerloze vrouwen en kinderen levend te begraven.

De uitgedeelde wartaal doet verder een oproep aan moslims om (zoals Allah het wil) onvoorwaardelijk het kalifaat te ondersteunen. Vanzelfsprekend wil diezelfde (ietwat overschatte) god dat de leiders van ISIS gehoorzaamd moeten worden. Ook handelt het papier over het ontmaskeren van leugens over de islam en zouden moslims volgens de sharia verplicht zijn om te emigreren naar het kalifaat.

Scotland Yard zoekt nog uit of met deze kansloze actie wetten zijn overtreden.

Een moslima die wél tot normaal denken in staat is, gaf enige tegengas bij het ISIS-standje. Dit leverde –uiteraard- bedreigingen en discriminerende opmerkingen op. Een echt gesprek, zoals volwassen mensen die soms voeren, kwam er niet van.

Ghaffar Hussain, een hoge pief van de extremismebestrijding in Engeland windt er geen doekjes om: "Dit is een verontrustende ontwikkeling, maar aangezien we weten dat er ongeveer 500 Britten rondwandelen bij ISIS, is het natuurlijk geen volslagen verrassing. We moeten een zerotolerancebeleid voeren tegen sympathisanten van ISIS en haar rekruteerders."

Nederlands elftal oefent tegen Mexicanen

Het Nederlands elftal speelt op woensdag 12 november een oefeninterland tegen Mexico. Dit is vandaag bekendgemaakt. De wedstrijd wordt gespeeld ter voorbereiding op het EK-kwalificatieduel tegen Letland, wat voor 16 november op de rol staat.

De Mexicaanse ploeg was tijdens het WK voetbal in Brazilië in de achtste finales de tegenstander van Oranje. De ploeg van toenmalig bondscoach Louis van Gaal boog in de slotfase een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege.

Het oefenduel tegen Mexico wordt in de Amsterdam ArenA gespeeld, waar om 20.30 uur wordt afgetrapt.

Shaw mist competitiestart Manchester United

Luke Shaw mist de eerste weken van het nieuwe Premier League-seizoen. De linksback van Manchester United kampt met een hamstringblessure die hem ongeveer een maand aan de kant houdt, meldt de club woensdag.

Louis van Gaal uitte tijdens de voorbereiding al eens kritiek op de 19-jarige Engelsman. Hij zou niet fit genoeg zijn geweest voor een speler van Manchester United.

Shaw, die deze zomer overkwam van Southampton, mist in elk geval de competitieduels tegen Swansea City, Sunderland en Burnley. Of hij 14 september tegen Queens Park Rangers weer inzetbaar is, is de vraag.

Ribéry zwaait af als Frans international

Franck Ribéry zal niet meer in actie komen voor de Franse nationale ploeg. De aanvaller van Bayern München maakte zijn beslissing eerder vandaag wereldkundig.

"Voor mij is het moment om te stoppen nu gekomen", liet Ribéry in een reactie weten. "Ik wil meer bij mijn familie zijn. Bovendien wil ik me concentreren op Bayern en zijn er genoeg grote talenten beschikbaar voor de Franse ploeg. Ik heb zoveel meegemaakt, het is nu tijd dat anderen naar voren stappen. Dat hebben we bij het WK ook al gezien. Ik maak me daarom geen zorgen over de toekomst van de Franse ploeg."

Ribéry was actief op vier eindtoernooien. In 2006 verloor hij met Les Bleus de finale van Italië en in 2010 maakte hij deel uit van de selectie, die deelname aan het WK voetbal in Zuid-Afrika tot een schande maakte. Ook op de Europese kampioenschappen van 2008 en 2012 was Scarface erbij.

In zijn actieve loopbaan als international speelde Ribéry 81 interlands voor Frankrijk en trof daarin zestien keer doel. Het afgelopen WK voetbal moest hij noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan, vanwege een rugblessure.

Kreder sprint naar ritzege in Ronde van de Ain

Raymond Kreder heeft de eerste etappe in de Ronde van de Ain gewonnen. De Nederlandse renner, uitkomend voor Garmin-Sharp, was na 150 kilometer de sterkste in de sprint. Hij bleef de Fransman Marc Sarreau en de Belgische klassementsleider Gianni Meersman voor.

Meersman (Omega Pharma-Quick-Step) was dinsdag de sterkste in de proloog en blijft in het bezit van de leiderstrui. De Franse rittenkoers duurt tot en met zaterdag.

In de Ronde van Burgos greep Juan José Lobato de eerste ritzege. De Spanjaard van Movistar versloeg in een sprint heuvelop landgenoot Daniel Moreno. De Fransman Thomas Damuseau van Giant-Shimano kwam op drie seconden als derde binnen. Zijn ploeggenoot Daan Olivier was op de zevende plaats de beste Nederlander.

Lobato is tevens de eerste leider in de Spaanse koers die vorig jaar werd gewonnen door Nairo Quintana. De Colombiaanse Giro-winnaar doet ook nu weer mee.

[EKA] Schippers simpel naar finale 100 meter

Dafne Schippers heeft zich met grote overtuiging geplaatst voor de EK-finale op de 100 meter. De 22-jarige Nederlandse liep op het oog zonder grote moeite naar een snelle tijd van 11,08 seconden, de snelste tijd in de halve finales.

De grootste uitdagers, Ivet Lalova en Myriam Soumaré, liepen met 11,15 en 11,17 de tweede en derde tijden in de halve finales. De Duitse Verena Sailer werd verrassend uitgeschakeld. Ook de tweede Nederlandse haalde het niet. Jamile Samuel stelde met 11,54 ernstig teleur en was kansloos voor een finaleplek.

De finale staat ook voor woensdagavond gepland. Om 20.55 wordt het startschot gegeven.

Schippers kijkt tevreden na haar halve finale (Foto: Getty)

Captain Kompany verlengt bij Manchester City

Manchester City heeft opnieuw het contract van een sterkhouder opengebroken en verlengd. Aanvoerder Vincent Kompany blijft tot medio 2019 in het Etihad-stadion, meldt de Engels kampioen woensdag. Eerder tekenden onder anderen David Silva en Samir Nasri al een nieuw contract.

Kompany speelt sinds 2008 voor Manchester City, dat hem overnam van Hamburger SV. De 28-jarige Belg won sindsdien twee landstitels, de FA Cup, de League Cup en de Community Shield. "Toen ik hier kwam had ik nooit kunnen dromen wat we de afgelopen zes jaar hebben bereikt", laat Kompany weten.

Van verzadiging is evenwel geen sprake bij de verdediger. "Er zijn heel veel nieuwe doelstellingen en records om op te jagen. Ik hoop dat dit contract mijn intentie laat zien om voor prijzen te blijven vechten bij deze speciale club."

Vitesse strikt Zimbabwaan Nakamba

Vitesse heeft de Zimbabwaan Marvelous Nakamba vastgelegd. De 20-jarige middenvelder liep al enkele weken stage bij de Gelderse club. Hij tekende woensdag een contract voor vier seizoenen, meldt Vitesse. Nakamba komt over van AS Nancy. Zodra de papieren in orde zijn sluit hij aan bij het eerste elftal.

"Marvelous Nakamba heeft vanaf de eerste dag als persoonlijkheid en op voetbaltechnisch gebied veel indruk gemaakt", zegt technisch directeur Mohammed Allach.

Nakamba is de zesde zomerse aanwinst van Vitesse. Eerder kwamen Arnold Kruijswijk, Denys Oliynyk, Bertrand Traoré, Wallace en Abiola Dauda naar Arnhem.

Boek: Pia de Jong - Flessenpost

Pia de Jong debuteerde in 2008 met haar roman Lange dagen. In 2010 volgde Dieptevrees. "Nederland heeft er een schrijver bij", aldus HP/ De Tijd.

Wellicht niet alleen Nederland, maar ook Amerika. Pia de Jong verscheepte in de zomer van 2012 haar spullen van het oude vertrouwde Amsterdam naar Amerika. Samen met haar man, drie kinderen en twee katten vertrok ze naar Princeton. Een stad die verrijst als een groene feniks uit het lelijkste land ter wereld. Zo beschreef de schrijver F.Scott Fitzgerald deze studentenstad. Voor de Jong een mooie uitdaging om over een nieuw leven en een nieuwe cultuur te schrijven.

Advocaat: nieuwe resten niet van Kris en Lisanne

De botten die begin deze maand in Panama werden gevonden zijn niet van Kris Kremers of Lisanne Froon. Dat blijkt volgens de Panamese advocaat van de familie Kremers, Enrique Arrocha, uit onderzoek van een forensisch antropoloog. De raadsman verwacht dat het dna-onderzoek dit bevestigt.

De advocaat stelt dat uit het onderzoek blijkt dat er vijf botten zijn gevonden: twee zijn van een zoogdier, een van een indiaan en een ander bot is van iemand jonger dan 3 jaar oud. Het laatste bot is van een vrouw, maar de leeftijd komt volgens Arrocha niet overeen met die van Kremers of Froon.

De resten werden aangetroffen in een afgelegen gebied waar in juni ook de overblijfselen van de Nederlandse vrouwen werden gevonden. Kremers en Froon werden 1 april voor het laatst gezien bij het plaatsje Boquete. Rond de doodsoorzaak van de twee bestaat nog veel onduidelijkheid.

De Panamese justitie kon de resultaten van het forensisch onderzoek niet direct bevestigen. Arrocha spreekt woensdag in Panama-Stad met de onderzoekers en het openbaar ministerie over de voortgang van de zaak.

Geen nieuwe comeback Van der Duim, wel wedpatronen

Antal van der Duim is in de tweede ronde van het challengertoernooi van Meerbusch uitgeschakeld. Twee dagen nadat de Nederlandse tennisser in het middelpunt van de belangstelling kwam te staan door verdachte gokpatronen bij zijn wedstrijd tegen Boy Westerhof, moest hij zijn meerdere erkennen in de Duitser Matthias Bachinger: 5-7, 3-6.

Van der Duim leek maandag tegen Westerhof al het onderspit te moeten delven, maar hij knokte zich toen terug van een 4-6, 0-3 achterstand. Dat gokkers massaal hadden ingezet op een 2-1 zege van Van der Duim en hem zelfs in bijna geslagen positie als favoriet bleven aanwijzen, deed bij velen de wenkbrauwen fronzen. Tennisbond KNLTB kondigde dinsdag aan de wedstrijd te laten onderzoeken, beide tennissers zeggen van niets te weten.

De nederlaag van Van der Duim tegen Bachinger was geen verrassing. De 26-jarige Nederlander staat 280e op de wereldranglijst. Bachinger, afgezakt naar plaats 246, is een voormalig speler uit de top honderd.

Voor de wedstrijden waren er wel weer opvallende wedpatronen te zien. Zo daalde de notering voor een 2-0 zege van Bachinger tussen de ochtend en het begin van de wedstrijd van ruim 2 naar 1,4. Dat betekent dat de kans op 2-0 's ochtends door de bookmakers werd ingeschat op ongeveer 45 á 50 procent, maar tegen de tijd dat de wedstrijd begon op ruim 70 procent. Ook de winstkans van Bachinger steeg volgens de bookmakers aanzienlijk in de loop van de dag: van een kleine 70 tot meer dan 85 procent.

[upd] PVDA-gekkie: ISIS is zionistencomplot

PvdA-lid en ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie Yasmina Haifi is geschorst vanwege een controversiële uitspraak die zij op Twitter heeft had geplaatst. Ook is de detachering van Haifi bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) beëindigd, zo heeft een woordvoerder van het ministerie woensdag laten weten.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie en het NCSC nemen 'volstrekt afstand' van de uitspraken van Haifi. De leiding van het ministerie treedt later met de ambtenaar in gesprek, waarin wordt bekeken of er 'nadere maatregelen moeten worden genomen'. Tot die tijd is Haifi in elk geval geschorst.

Omdat de werkzaamheden van Haifi rechtstreeks betrekking hebben op het werk van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), is verder besloten haar detachering bij NCSC/NCTV 'met onmiddellijke ingang te beëindigen'.

Haifi zei direct na het bekend worden van het nieuws op Radio 1 dat er 'met twee maten' wordt gemeten. "Kennelijk geldt de vrijheid van meningsuiting in Nederland alleen voor bepaalde groepen. Bepaalde zaken mogen blijkbaar niet gezegd worden."

De ambtenaar schreef dinsdagavond op Twitter dat de Islamitische Staat (IS) is opgezet door zionisten om de islam zwart te maken. De tweet over de terreurorganisatie trok ze woensdagochtend in nadat ze een storm van kritiek over zich heen kreeg, maar meldde vervolgens wel dat "ISIS onmogelijk islamitisch kan zijn. daden ISIS staan lijnrecht tov de islam predikt". Ze blijft dus bij haar compleet achterlijke mening.

In een toelichting op haar tweet erkende Haifi woensdagochtend dat het in het licht van haar functie 'misschien niet zo verstandig' was haar mening als privépersoon te geven. Haifi benadrukte echter dat haar mening niets over haar inhoudelijke werkzaamheden zegt. Bovendien zou haar afdeling op het ministerie 'niets met politiek te maken' hebben.

De PvdA, waar Haifi lid van is, nam eerder op de dag al afstand van haar uitspraak. Verschillende politieke partijen stelden Kamervragen over de tweet.

Update:

Bericht aangevuld (Danny)

Dumoulin wint tijdrit Eneco Tour, Boom pakt leiderstrui

Tom Dumoulin heeft de derde etappe in de Eneco Tour gewonnen. De renner van Giant-Shimano zorgde voor een mooie prestatie door de 9,6 kilometer lange tijdrit in Breda twee seconden sneller af te leggen dan de Zwitser Fabian Cancellara. Lars Boom zorgde voor nog meer Nederlands succes. De Belkincoureur neemt de leiderstrui over van de Tsjech Zdenek Stybar.

Dumoulin, vorige maand al knap tweede in de lange tijdrit van de Tour de France, klimt door zijn prestatie van de 38e naar een gedeelde tweede plaats in het klassement. Net als de Italiaan Manuel Quinziato, die vlak achter Geraint Thomas vierde werd in de tijdrit, heeft hij een achterstand van vier seconden op Boom.

Het peloton verlaat Nederland voorlopig en rijdt donderdag een etappe over Belgische bodem van Koksijde naar Ardooie. De Eneco Tour duurt tot en met zondag.

'Zomer 2014 definitief voorbij'

Mooi hè, de zomer? Hopelijk heb je er flink van genoten, want de zomer is definitief voorbij. Deze conclusie valt niet alleen uit de voorspellingen te trekken, ook meteorologen zijn het er over eens dat het gedaan is met het mooie weer.

Het regent al dagen, en de temperaturen zijn te laag voor korte rokjes. "We halen met moeite de  twintig graden en we krijgen bijna elke dag buien over ons heen", zo laat de Vlaamse weervrouw Jill Peeters weten aan Het Nieuwsblad. "Als die situatie aanhoudt tot 26 augustus, dan is de zomer eigenlijk al voorbij é", klinkt het in het Vlaams

Niet alleen de Belgen zijn negatief, ook ons eigen KNMI biedt weinig hoop. "Wisselvallig met elke dag kans op buien, maar toch ook af en toe zon. De middagtemperaturen liggen iets beneden het langjarig gemiddelde", luidt de voorspelling voor de komende week.

Ook de week erop kunnen de rokjes nog niet uit de kast. "Grote kans (ca. 80%) op een vrij koel en wisselvallig weertype", voorspelt men tot en met woensdag 27 augustus. "Daarnaast is er een 20% kans op een weertype met temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde", klinkt het laatste sprankje hoop.

Dag zomer

Afluisterkunst Banksy opnieuw beklad

De Spy Booth van de Britse kunstenaar Banksy is opnieuw doelwit geweest van vandalen. Beschermende borden werden verwijderd en de vier hoeken van de graffitimuur zijn beschadigd. De politie kreeg de melding maandagmiddag, volgens de BBC. Banksy schilderde achter een oude telefooncel in het Britse Cheltenham drie spionnen met afluisterapparatuur. Op het werk werden begin augustus zilveren letters gekalkt.

De rijke zakenman Hekmat Kaveh sprong al eerder in de bres voor de graffiti van Banksy en overweegt opnieuw de portemonnee te trekken. "Het ziet ernaar uit dat iemand van plan was het werk te stelen", zegt Kaveh. "En dat terwijl ik probeer het te kopen om ervoor te zorgen dat het blijft."

De Spy Booth van Banksy werd in april ontdekt. Banksy erkende twee maanden geleden de muur bewerkt te hebben. In het Britse stadje is het hoofdkwartier van de inlichtingendienst gevestigd.

Paus klopt aan bij VN voor hulp in Irak

Paus Franciscus heeft bij VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon aangedrongen op 'actie om de humanitaire tragedie te beëindigen' die gaande is tegen christenen en andere religieuze minderheden in Irak. Zijn brief aan de VN-chef, van 9 augustus, is woensdag vrijgegeven.

De organisaties van de Verenigde Naties die 'verantwoordelijk zijn voor veiligheid, vrede, humanitair recht en hulp aan vluchtelingen' moeten de religieuze minderheden te hulp komen die gedwongen zijn hun woningen te ontvluchten, aldus de kerkvorst.

Franciscus heeft een persoonlijke gezant, kardinaal Fernando Filoni, naar Noord-Irak gestuurd om de slachtoffers van het geweld zijn solidariteit te betuigen.

Maatregelen tegen natte akkers in Limburg

In het midden en noorden van Limburg zijn de akkers zo nat dat het waterschap maatregelen neemt om het grondwaterpeil te doen zakken. Over een maand start het oogstseizoen en dan moeten zware machines de akkers op. Dan kan niet als ze zo drassig zijn als nu.

Volgens het waterschap Peel en Maasvallei staan de grondwaterpeilen 'ongekend hoog'. "Normaal kampen we met droogte, maar nu hebben we vooral wateroverlast door de extreme hoeveelheden neerslag." Het waterschap gaat 1500 stuwen verlagen om het overtollige regenwater af te voeren.

Boeren trokken bij het waterschap aan de bel over de hoge waterstand. Het waterschap verwacht dat het grondwaterpeil met de maatregelen de komende weken genoeg zakt voor de boeren.

Trein ontspoord in Zwitserse bergen

In de buurt van het Zwitserse Tiefencastel, in het kanton Graubünden, is woensdag een trein ontspoord. Een wagon hing langs de steile berghelling. Dat heeft de Zwitserse politie gezegd. Sommige inzittenden zouden lichtgewond zijn geraakt, maar hoeveel is onduidelijk.

De trein was onderweg van St. Moritz naar Chur. Ter hoogte van Tiefencastel reed de trein op een op de rails gevallen rotsblok en liep uit de rails.

Gewonden werden per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen.

[EKZ] Spierpijn voor Van Rouwendaal na gouden medaille

Met een mooie eindsprint pakte Sharon van Rouwendaal woensdag het Europees goud op de tien kilometer in het open water. De 20-jarige zwemster wist onder onder af te rekenen met met olympisch kampioene Eva Riszgot uit Hongarije. Dit ging, soms zelfs letterlijk, niet zonder slag of stoot. "Ik heb nu overal spierpijn, maar dat is het allemaal waard", aldus Van Rouwendaal.

"Ik was van plan om de eerste vijf kilometer rustig aan te doen en de tweede helft van de race vol gas te geven", gaf de nieuwbakken Europees kampioene aan. "Maar de Italiaanse Aurora Ponsele ging zo hard weg dat ik gelijk al mee moest. Ik dacht alleen maar dat ik bij de groep moest blijven en dan aan het eind maar zien wat eruit komt."

In die kopgroep ging het er soms hard aan toe. "Er was er één die de hele tijd naar de juryboot riep dat ik haar sloeg. Maar zij sloeg mij juist. Ik heb helemaal niet de ervaring om haar te slaan, dat kost me veel te veel energie", besluit Van Rouwendaal.

Haar begeleider in Berlijn Marcel Wouda keek met bewondering naar de presatie van Van Rouwendaal. "Dit is een heel bijzondere prestatie",aldus Wouda. "Het is pas de tweede tien kilometer die ze zwemt en ze pakt in de eindfase de olympisch kampioene", vervolgt Wouda. "Aan het begin probeerde ze een paar keer weg te komen, maar dat lukte niet. Toen is ze goed rustig gebleven en heeft ze zich goed op haar plek weten te handhaven. Heel volwassen.

Sharon van Rouwendaal op het podium na haar zege. (PRO SHOTS/Insidefoto)

Mooie beelden in Witcher 3-trailer

Op Gamescom zijn nieuwe beelden getoond van The Witcher 3: Wild Hunt. We zien in de vijf minuten durende trailer hoe Geralt een quest uitvoert in het dorpje Downwarren. Geralt kletst wat met de lokale boertjes om er vervolgens opuit te trekken. 

Het zal critici onder ons opvallen dat de framerate niet om over naar huis te schrijven is. Om de volledige pracht te ervaren, kan er ook een volledige, originele versie van de trailer gedownload worden via deze link. De kwaliteit in het origineel is beduidend beter, al is de framerate hier ook niet op z'n best.

[EK] Titelfavoriet Vicaut meldt zich af voor 100 meter

Jimmy Vicaut heeft zich geblesseerd af moeten melden voor de rest van het EK in Zürich. De Fransman was favoriet om woensdag het goud te pakken op de 100 meter en was daarnaast een zeer belangrijk onderdeel van de Franse estafetteploeg.

Vicaut liep eind juni een dijblessure op, maar dacht voor het EK hersteld te zijn. In de series van de 100 meter liep hij met 10,06 seconden de snelste tijd, maar direct na de race speelde de blessure weer op. 

"Ik heb wat tests gedaan en de pijn is er toch weer. Ik heb nu geen zin om hier verder te gaan en misschien zelfs risico te lopen dat het allemaal nog erger wordt", aldus Vicaut tegenover Franse media. "Het heeft veel meer zin om nu rustig te doen, goed te herstellen en op vakantie te gaan. Mijn seizoen is klaar."

Met een tijd van 9,95 is Vicaut de snelste Europeaan van dit jaar. Hij liep in Eugene zelfs al 9,89, maar dat deed hij met teveel wind mee. Twee jaar geleden in Helsinki werd Vicaut nog tweede op de 100 meter tijdens het EK.

Rekik vandaag niet bij trainingen PSV

Karim Rekik traint ook vanmiddag nog niet mee met PSV. Dit meldt Thijs Slegers, PSV-watcher voor Voetbal International, op Twitter. Aanvankelijk dacht men dat de verdediger van Manchester City vandaag al bij de selectie uit Eindhoven zou aansluiten.

De reden voor het wegblijven van Rekik is dat eigenaar Manchester City nog geen groen licht heeft gegeven. De 19-jarige verdediger heeft echter al laten weten graag nog een seizoen in Eindhoven actief te zijn.

Trainer Philip Cocu hoopt in elk geval komend weekend de beschikking over Rekik te hebben. De speler behoorde afgelopen weekend nog tot de selectie van The Citizens, die met Arsenal om het Community Shield  (3-0 nederlaag) streed.

Gevluchte tbs'er aangehouden in Maarssen

De 44-jarige tbs'er die bijna twee weken vermist was, is woensdagochtend aangehouden in de HEMA in Maarssen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De arrestatie vond plaats naar aanleiding van een tip.

Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de vermissing van de man. Dat leverde een aantal tips op.

De man werd in 2006 veroordeeld voor poging tot moord en verduistering. Hij werd in tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum behandeld. Op 31 juli had hij terug moeten keren van verlof, maar dat gebeurde niet.

[EKZ] Fogg wint 5km open water

Daniel Fogg heeft de gouden medaille gewonnen op de vijf kilometer openwater zwemmen. De Brit was in Berlijn de snelste in een tijd van 53.41,4. Het zilver en brons ging naar Duitsland. Rob Muffels en Thomas Lurz, winnaar van olympisch zilver op de tien kilometer, hadden respectievelijk twintig en 21 seconden meer nodig dan Fogg. Er deden geen Nederlanders mee. 

De vijf kilomter is een strijd tegen de klok. Iedere zwemmer start individueel om de minuut. Donderdag komen de heren in actie op de tien kilometer, deze afstand werd bij de dames gewonnen door Sharon van Rouwendaal. Ferry Weertman en Marcel Schouten zullen de Nederlandse eer proberen hoog te houden. In de middag zwemmen de dames kun vijf kilometer. Van Rouwendaal zal daar ook in actie komen. 

Zwaar verwaarloosde koeien bij Gelderse veehouder

Bij een veehouder uit Ermelo zijn vrijdag achttien zwaar verwaarloosde koeien aangetroffen. Ze stonden in een dikke laag mest en sommige waren vastgebonden met te korte touwen. Ze konden daardoor geen natuurlijke houding aannemen en bij een aantal dieren was het touw in de nek vastgegroeid.

De dierenpolitie kwam de verwaarlozing op het spoor na een melding over een dood lam in een wei. Op het erf van de boerderij lag nog een dood lam en stond bovendien een enorme berg mest, meldt de politie woensdag.

De koeien stonden in een stal met een dikke laag natte mest. Sommige dieren konden amper lopen omdat hun hoeven te lang waren. De politie wil geen foto's van de bevindingen vrijgeven omdat ze 'te schokkend' zijn.

De gewonde koeien zijn behandeld en staan inmiddels in een wei. Tegen de veehouder is proces-verbaal opgemaakt.

Van der Struijk keert terug bij Willem II

Willem II heeft zich versterkt met Frank van der Struijk. De 29-jarige verdediger tekent bij de club die hij in 2008 verruilde voor Vitesse een eenjarig contract. Van der Struijk kreeg in Arnhem aan het eind van vorig seizoen te horen dat hij moest vertrekken. Hij trainde al geruime tijd mee bij het naar de Eredivisie gepromoveerde Willem II.

Van der Struijk begon in 2003 zijn profcarrière bij Willem II en vertrok vijf seizoenen later naar Vitesse. De voormalig jeugdinternational keerde in het seizoen 2009-2010 al even op huurbasis terug bij zijn oude club. In totaal speelde hij ruim tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie.

Trainer Jurgen Streppel denkt Van der Struijk in de Eredivisie goed te kunnen gebruiken. "We wilden Frank al lange tijd aan de selectie toevoegen en we zijn erg blij dat het gelukt is", meldt hij op de clubsite. "Met zijn ervaring en kwaliteiten is hij een zeer belangrijke speler die op meerdere posities inzetbaar is."

'Russisch konvooi zet koers naar Loehansk'

Het Russische konvooi met hulpgoederen voor Oost-Oekraïne heeft woensdag zijn koers gewijzigd en rijdt nu richting Loehansk. Dat melden journalisten van de website MIGnews.com.ua ter plaatse.

De vrachtwagens met noodhulp waren aanvankelijk onderweg naar de grensplaats Belgorod, op zo'n tachtig kilometer van Charkov. Die stad is in handen van de Oekraïense regering. Nu is de grensovergang bij Izvarino de bestemming, zei een bron tegen een van de journalisten.

Izvarino ligt in de regio Loehansk, een bolwerk van de pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. Als de Russische hulpgoederen daar de grens passeren, heeft Oekraïne geen controle over wat de grens passeert.

Rusland meldde dinsdag dat het akkoord was gegaan met een door Kiev gewenste grensovergang, bij Charkov. De Oekraïense minister van binnenlandse zaken Arsen Avakov liet eerder woensdag weten dat het konvooi daar niet op Oekraïens grondgebied zou worden toegelaten.

Het land is wantrouwig over de eenzijdig aangeboden Russische hulp, en wil alleen hulp toelaten via het Rode Kruis. Dat heeft woensdag laten weten dat het nog steeds niet uitvoerig is geïnformeerd door Rusland over de inhoud van de bijna driehonderd vrachtwagens.

AP-journalist omgekomen in Gaza

Een videojournalist van Associated Press is bij een explosie in de Gazastrook om het leven gekomen. Ook een Palestijnse tolk en drie leden van de politie vonden de dood. Vier mensen, onder wie een fotograaf van AP, raakten ernstig gewond, zei de politie.

Politiemensen werkten in het stadje Beit Lahiya aan het onschadelijk maken van niet-ontplofte munitie toen een explosief toch afging. De Italiaanse Simone Camilli (35) en zijn tolk Ali Shehda Abu Afash begeleidden het team bommenruimers.

Camilli was de eerste journalist die in het Gazaconflict de dood vond. De hevige strijd tussen Israël en Hamas kostte tot dusver aan negentienhonderd Palestijnen en aan 67 Israëliërs het leven.

[EKZ] Poolse ontsnapt aan verdrinkingsdood in Berlijn

Tijdens het EK zwemmen in Berlijn speelde zich op de 10 kilometer open water bij de vrouwen een drama af. De Poolse Natalia Charlos raakte kort voor de finish buiten bewustzijn en kon maar net van verdrinking gered worden. 

De 21-jarige Charlos werd uit het water gehaald, waarna de Duitse teamarts Alexander Beck de in Duitsland woonachtige Poolse behandelde. "Op het moment dat ik bij haar kwam was ze niet aanspreekbaar, ik denk dat ze zich overmatig heeft ingespannen", aldus Beck. "Ze is inmiddels weer stabiel en bij kennis, maar ze heeft erg veel geluk gehad. Als niemand het doorhad en haar uit het water had gehaald was ze verdronken."

Er was veel kritiek op de reddingsdiensten, die volgens de Duitse bondscoach Stefan Lurz niet snel genoeg reageerden. "Het was ongelooflijk. Ik heb de longen uit mijn lijf geschreeuwd, maar ze bleven maar staan kijken. Mijn broer (zevenvoudig wereldkampioen Thomas) stond al klaar om in het water te springen om haar eruit te halen."

De Duitse Angela Maurer, die dertiende werd, reageerde erg geschrokken. "Het was echt beangstigend. Toen ze de boot ingetild werd stond het schuim op haar mond. Ik heb zoiets vier jaar geleden al eens meegemaakt met Fran Crippen, zoiets is echt enorm beangstigend." 

De Amerikaan Crippen overleed in 2010 tijdens een grote wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten. De tweevoudig winnaar van WK-brons werd bij de finish gemist door collegazwemmers, die massaal terugzwommen om hem te zoeken. Pas na ruim anderhalf uur vonden duikers het lichaam van de Amerikaan, die vrijwel zeker om het leven kwam doordat het water met 30 graden veel te warm was.

Assassin's Creed Rogue gameplayvideo's

Deze video laat Shay Patrick Cormac in actie zien. Hij is een assassin die is overgelopen naar de Tempeliers. Assassin's Creed: Rogue speelt zich af in New York, de Atlantische oceaan en de River Valley, Amerika. Je hebt gevechten met boten net als in Black Flag.

Lead gamedesigner Michael Hampden geeft toelichting bij het eerste filmpje. Rogue speelt zich af in de 18e eeuw. Je vecht aan de kant van de Britten tegen de Fransen, assassin’s en bende’s. Je komt oude bekenden uit de serie tegen zoals Kenway. Greenpeace zal niet blij zijn, want je kan jagen op bedreigde diersoorten zoals ijsberen, walvissen en narwals. Er zijn veel verschillende wapens, zoals slaapgasgranaten, touwpijltjes en een luchtgeweer.

[pic] UFO boven NL gedebunkt

Buienradargluurders hebben vanochtend een UFO boven Nederland gesignaleerd. Helaas blijkt het mysterie inmiddels opgehelderd.

Toen ene Ronald Ringenoldus (niet uw nederige verslaggever) vanochtend naar Buienradar keek, kon hij zijn ogen niet geloven. Een enorme vliegende schotel hing zowel boven Nederland als België. Inmiddels heeft men een officiële reactie afgegeven waarin wordt ontkend dat het hier om een moederschip gaat.

"UFO boven Nederland vanochtend?", twitterde de beste man direct naar Buienradar. Laatstgenoemde weet te melden dat de aliens nog niet bezig zijn met een aanval op de Lage Landen. "Geen UFO of megatornado, maar een storing van de Belgische radarscan", luidt hun reactie.

Battlefield Hardline's singleplayer is er ook nog

Door het geweld van de Battlefield Hardline’s multiplayer beta zou je bijna vergeten dat deze ook een singleplayer bevat. De singleplayer zal zeker niet de snelheid hebben die er in Battlefield 4 in zat.

De gameplay bevat in de twaalf minuten durende film meer stealth en sneakelementen die we niet vaak zagen in Battlefield 4. Ook zitten er veel meer cutscenes in dan de vorige versies. Het is alleen hopen dat dit straks niet de lengte aanneemt van Metal Gear Solid 4.

Martino nieuwe bondscoach Argentinië

Gerardo Martino is aangesteld als nieuwe bondscoach van Argentinië. De 51-jarige Argentijn is de opvolger van Alejandro Sabella, die na de verloren WK-finale tegen Duitsland besloot op te stappen. Martino zat zonder club na zijn vertrek bij FC Barcelona, waar hij na een teleurstellend seizoen zonder hoofdprijzen geen nieuw contract kreeg aangeboden.

De Argentijnse voetbalbond liet dinsdag al weten dat de aanstelling van Martino 'voor 99 procent rond' was. Het wordt voor de oud-voetballer zijn tweede klus als bondscoach. Tussen 2006 en 2011 had hij het nationale team van Paraguay onder zijn hoede.

[EK] Rietveld geeft mislukte tienkamp op na zeven onderdelen

Pelle Rietveld heeft na zeven onderdelen een punt achter zijn tienkamp gezet op het EK in Zürich. De Nederlander kende een totaal mislukt toernooi en blijkt niet fit te zijn.

"Mijn coach en de medische staf vinden het niet verantwoord als ik doorga. Ik ben leeg en hoor in bed, niet op de baan", aldus Rietveld op Twitter"Ik ben onderzocht door de teamdokter. Er zijn nog geen harde bewijzen voor een infectie, maar er is 'iets' loos."

Na het eerste onderdeel van dag twee, de 110 meter horden, was het voor Rietveld duidelijk dat het niet zou lukken om nog iets van zijn tienkamp te maken. "Bij horde twee was de energie op. Na de hordenrace heb ik een half uur plat moeten liggen om überhaupt te kunnen discuswerpen. Uit eigen beweging zal ik nooit opgeven, maar ik moet toegeven dat ik opgelucht ben dat coach Ronald (Vetter) mij dringend adviseert te stoppen."

Rietveld tijdens het verspringen op het EK in Zürich

Miley Cyrus twerkt ook in stripboek

Miley Cyrus' schuddende kont is binnenkort ook in stripvorm te bewonderen. De 21-jarige zangeres is de volgende ster die centraal staat in een stripboek van uitgever Bluewater Productions. Onder anderen Katy Perry, Lady Gaga en Justin Bieber gingen Cyrus voor.

Het stripboek begint met Cyrus' veelbesproken optreden tijdens de uitreiking MTV Video Music Awards van vorig jaar. Tijdens de awardshow deelde Cyrus het podium met Robin Thicke. Gehuld in een door de kleur nauwelijks zichtbare bikini twerkte Cyrus erop los en schuurde ze met haar bilpartij tegen het kruis van Thicke.

Ook de jeugd van Cyrus komt uitvoerig aan bod in het stripboek. De dochter van countryzanger Billy Ray Cyrus kreeg muziek met de paplepel ingegoten, maar brak door als actrice. Miley, die werd geboren als Destiny Hope Cyrus, was jarenlang te zien als Hannah Montana. Ook dat deel van haar leven is in stripvorm gegoten.

'Ziekteverzuim daalt door overgangstraining'

Het ziekteverzuim bij bedrijven kan flink afnemen door medewerkers te scholen in de klachten die vrouwen in de overgang ervaren. Dat meldt het televisieprogramma Hollandse Zaken van Omroep MAX op basis van gesprekken met verschillende bedrijven. In cursussen leren werkgevers onder meer hoe ze ziekmeldingen van vrouwen kunnen voorkomen.

Zo zag thuiszorgorganisatie De Nieuwe Zorg Thuis uit Meppel het ziekteverzuim onder vrouwelijk personeel met zo'n dertig procent dalen, nadat alle zeshonderd medewerkers een cursus over de overgang hadden gevolgd. Tientallen bedrijven hebben de trainingen volgens het televisieprogramma, dat woensdagavond wordt uitgezonden, inmiddels aan hun personeel gegeven.

Vrouwen in de overgang hebben relatief vaak klachten die leiden tot ziekmeldingen, terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet zijn. Door stemmingswisselingen en opvliegers slapen veel vrouwen bijvoorbeeld nachtenlang niet. Werkgevers kunnen daar volgens het tv-programma eenvoudig op inspelen door een werkneemster de ochtend uit te laten slapen. Zo zou het ziekteverzuim enorm dalen.

Nederland telt bijna een miljoen vrouwen tussen de 48 en 54 jaar, de leeftijdsgroep waarbinnen de meesten vrouwen in de overgang zitten. Onduidelijk is hoeveel vrouwen precies met de klachten kampen.

Frankrijk stuurt wapens naar Irak

De Franse regering stuurt 'de komende uren' wapens naar Irak. Dat heeft het Elysée woensdag aangekondigd. De regering in Bagdad is daarmee akkoord. De wapens zijn bestemd voor de Koerden die in het noorden van het land tegen de Islamitische Staat (IS) vechten.

Volgens het kantoor van president François Hollande hebben de Koerden de hulp 'dringend nodig'. In het gebied zijn religieuze minderheden door IS in het nauw gedreven. Frankrijk stuurt ook twintig ton hulpgoederen.

[Upd] [EK] Sedoc en Verstegen missen halve finales

Gregory Sedoc heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finales op de 110 meter horden tijdens het EK atletiek. De Nederlander kwam in zijn heat tot 13,58 seconden en kwam daarmee een paar honderdsten tekort.

De tijd van Sedoc bracht hem naar de vijfde plek in zijn heat, waar de eerste drie zich automatisch plaatsten. Daarom moest Sedoc hopen dat hij bij de vier tijdsnelsten hoorde, maar dat bleek niet zo te zijn. Er waren er uiteindelijk vijf sneller, 13,54 was genoeg geweest voor een plek in de volgende ronde.

Update 13.18 uur

Ook Sanne Verstegen heeft zich niet voor de halve finales kunnen plaatsen. In de series van de 800 meter kwam de Nederlands kampioene tot de vijfde plek, nadat ze in de laatste meters nog voorbij werd gelopen door Trine Mjaland. De Noorse mocht uiteindelijk als tijdsnelste nog wel door, wat de uitschakeling voor Verstegen extra zuur maakte.

Eto'o praat verder met Liverpool

Niet Ajax maar Liverpool lijkt de nieuwe club van Samuel Eto'o te worden. De Kameroener gaat verder in gesprek met de Noord-Engelsen. Samuel Eto'o gaat een tweede gesprek aan met Liverpool deze week, nadat een eerste ontmoeting niet uitliep in een akkoord tussen beide partijen.

De Kameroener lijkt vast te houden aan een weeksalaris van 170.000 euro per week en wil voor één jaar een contract tekenen. The Reds willen Eto'o een lagere aanbieding doen, welke kan worden aangevuld met eventuele bonussen. Dinsdag kwamen de partijen dus niet tot een akkoord, maar donderdag wordt een tweede ronde ingezet. Liverpool is namelijk op zoek naar een goede back-up voor Daniel Sturridge en Rickie Lambert.

Verder zijn Ajax, Everton en West Ham United geïnteresseerd in de diensten van Eto'o, terwijl er ook veel clubs uit Italië zijn die hem willen contracteren. Toch lijken de salariseisen voorlopig een struikelblok.

Eto'o kan gaan en staan waar hij wil, aangezien Chelsea zijn contract niet verlengde zodat hij transfervrij is. Liverpool hoopt nog altijd op een waardige vervanger voor Luis Suárez, want dat is het enige wat nog ontbreekt in de selectie van Brendan Rodgers.

Loïc Rémy leek naar Anfield te komen, maar de spits kwam niet door de medische keuring. Hierdoor ketste zijn transfer van QPR ter waarde van elf miljoen euro af. Het lijkt er niet op dat de Fransman nog naar Liverpool komt.

Suárez hoort donderdag of schorsing blijft staan

Luis Suárez hoort donderdag om 15.00 uur of zijn schorsing van vier maanden vanwege het recente bijtincident blijft staan. Dat laat het internationale sporttribunaal CAS, dat de zaak behandeld, woensdag weten. De Uruguayaanse voetballer heeft inmiddels zeven weken van zijn schorsing uitgezeten, waarin hij onder meer een WK-duel miste.

Omdat het CAS de 27-jarige Suárez snel duidelijkheid wil geven over zijn straf, komt het tribunaal donderdag alleen met de strafmaat. De motivatie van het CAS volgt op een later moment. Suárez kwam vorige week in Lausanne getuigenis afleggen in een hoorzitting die bijna zes uur duurde.

De Uruguayaan kreeg eind juni een schorsing opgelegd van de wereldvoetbalbond FIFA omdat hij tijdens het wereldkampioenschap voetbal zijn Italiaanse tegenstander Giorgio Chiellini in zijn schouder had gebeten. Suárez ging bij de FIFA in beroep tegen die schorsing, maar ving bot. De uitspraak van het CAS is definitief.

Door de schorsing miste Suárez onder meer het WK-duel tegen Colombia in de achtste finales. Uruguay verloor die wedstrijd met 2-0. Ook heeft de voetballer nog niet kunnen meetrainen met Barcelona, de club waaraan hij begin juli voor meer dan tachtig miljoen euro werd verkocht.

Het is niet voor het eerst dat Suárez bestraft wordt voor bijten. Tijdens een wedstrijd tegen PSV beet de aanvaller - toen nog in het shirt van Ajax - in de nek van Otman Bakkal. In het shirt van Liverpool beet Suárez nogmaals een tegenstander. Ook kreeg hij een schorsing van acht wedstrijden opgelegd vanwege racistische opmerkingen richting een tegenstander.

Wedstrijden Afrika Cup verplaatst vanwege ebola

De kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup die in ebolahaarden Guinee en Sierra Leone waren gepland worden naar het buitenland verplaatst. Dat heeft de Afrikaanse Voetbalbond (CAF) woensdag bekendgemaakt. De landen zouden vanwege de epidemie niet veilig zijn.

De wedstrijden Guinee - Togo en Sierra Leone - Congo vinden in een nog nader te bepalen land plaats. Volgende maand evalueert de CAF de situatie opnieuw. Guinee speelt in oktober tegen Ghana en in november tegen Uganda. Sierra Leone vroeg de bond al eerder of zijn voetbalteam de thuiswedstrijden in Ghana mag spelen.

Sinds ebola voor het eerst in Guinee in maart de kop opstak zijn meer dan duizend mensen aan de ziekte overleden. De ziekte heeft zich inmiddels ook naar Nigeria, Liberia en Sierra Leone verspreid. Ebola is erg besmettelijk en wordt overgedragen via lichaamsvocht. Er is nog geen vaccin of medicijn tegen het virus op de markt.

[EKZ] Goud voor Van Rouwendaal in open water

Sharon van Rouwendaal is Europees kampioen open water zwemmen geworden op de tien kilometer. De twintigjarige Van Rouwendaal zwom de vier ronden van 2,5 kilometer in het Berlijnse open water in een tijd van 1:56.06,09. Ze sprintte in de finale van plek vier naar de winst. 

Het zilver ging naar de Hongaarse Eva Risztov en het brons was voor Aurora Ponsele. De Italiaanse lag in het eerste deel van de wedstrijd veel op kop. Ponsele had na een kwartwedstrijd twintig seconden voorsprong op een achtervolgende groep van negen dames. In deze groep zat ook Van Rouwendaal.

In het tweede deel van de wedstrijd werd er een deel van de achterstand goedgemaakt en in het derde kwart werd de Italiaanse weer bijgehaald. Waar Van Rouwendaal in het begin op plek vier en vijf zwom, lag ze met het ingaan van het laatste kwart op plek twee tussen de Italiaanse dames Ponsele en Rachele Bruni in.

In laatste kwart was het Risztov die de leiding had overgenomen. Zij en Bruni leken het uit te gaan maken wie er zouden gaan winnen. Ponsele en Van Rouwendaal zwommen achter de dames voor plek drie. Van Rouwendaal zette voor de laatste boei de sprint in en kon het karwei afmaken. 

Het was voor Van Rouwendaal haar EK-debuut in het open water. Tevens pakte ze haar eerste gouden plak op een groot internationaal toernooi. Voor Nederland waren eerder Edith van Dijk en Linsy Heister succesvol bij de tien kilometer open water. Nederland is nu het eerste land dat drie keer Europees goud wint op dit onderdeel bij de vrouwen. 

Vanmiddag komen de heren in actie op de roei- en kanobaan Grünau. Zij zwemmen dan de vijf kilomter. Er doen geen Nederlanders mee. Donderdag zwemmen Ferry Weertman en Marcel Schouten de tien kilometer bij de mannen en komt Van Rouwendaal opnieuw in actie op de vijf kilometer bij de vrouwen. Vanaf maandag begint het zwemtoernooi voor de langebaanzwemmers. In het Europa Sportpark zal Van Rouwendaal de 1500, 800 en 400 meter vrije slag zwemmen. Mogelijk ruilt ze de 400 vrij nog in voor de 200 meter vlinderslag. 

Roy Donders niet blij met onthulling Privé

Roy Donders baalt ervan dat zijn relatie met Marvin al zo snel op straat lag. De stylist moest zijn nieuwe relatie wel toegeven na verhalen in weekblad Privé. "Ik vond het best moeilijk om zo snel naar buiten te komen met het nieuws dat ik een nieuwe relatie heb", vertelt Donders in Story.

"Aan de andere kant, als iets goed voelt, dan is het gewoon zo. Dus dan weet iedereen het maar", redeneert Donders. Slechts drie weken nadat zijn romance met Bas strandde, prijkte Marvin al aan de zijde van de stylist. De 23-jarige realityster ontkent geruchten dat hij is vreemdgegaan. "Ik ga niet met iemand flirten wanneer ik een relatie heb. Ik ben zo monogaam als je maar kunt zijn."

Donders' ex Bas maakt er geen punt van dat de realityster alweer een ander heeft. "Dat Roy een nieuwe vriend heeft, is zijn goed recht. Roy en ik zijn netjes uit elkaar gegaan. We hebben het een plekje kunnen geven en hebben nog een goed contact."

Donders zit ondertussen op een roze wolk met Marvin. "Ik zie de toekomst rooskleurig in. Marvin is gewoon voor mij bestemd. Hij trekt mij als een magneet aan. Marvin is een superlieve jongen die mij de hele dag de hemel in prijst."

Politiewaarschuwingen brengen Elmo in de problemen

Felrode flyers van de politie waarschuwen toeristen op Times Square in New York dat voor foto's met de Elmo's, Mickey Mousen, Spongebobs en Vrijheidsbeelden op het plein niet betaald hoeft te worden. Een fooi geven is volgens de NYPD niet verplicht. De kostuumentertainers klagen dat daarmee weer een hap genomen wordt uit hun toch al magere inkomen.

Agenten begonnen dit weekend met het uitdelen van de flyers in vijf talen. Aanleiding was een aantal incidenten waarbij de verklede entertainers bezoekers, ook kinderen, fysiek aanvlogen. Vorige maand werd een Spider-Man ervan beschuldigd een politieagent geslagen te hebben, nadat die tegen een vrouw had gezegd dat ze niet gedwongen kon worden om te betalen. Enkele uren nadat de politie de eerste flyers verspreid had werden vier entertainers opgepakt omdat ze voetgangers tegenhielden en een van hen vasthielden voor een foto.

In de enorme kostuums zitten meestal Spaanstalige immigranten. Hugo Gomez - een 34-jarig Dominicaans Vrijheidsbeeld - zegt dat hij voor de maatregelen van de politie iedere dag zo'n honderdvijftig dollar ophaalde. De laatste tijd komt hij niet verder dan veertig dollar, zo'n dertig euro. En dat terwijl het hem moeite kost om vijf uur achtereen op zijn stelten te staan. "Mijn huid zwelt iedere dag op."

Het stadsbestuur van New York zegt dat waarschuwen nodig was om misbruik te beperken. Er wordt gewerkt aan verplichte licensies voor de entertainers. Tim Tompkins van de Times Square Alliance zegt dat op die manier de rotte appels eruit geplukt kunnen worden.

Oekraïne: konvooi komt er niet in

Het Russische konvooi met hulpgoederen voor Oost-Oekraïne mag het land niet in. Dat heeft de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, Arsen Avakov, woensdag op zijn Facebookpagina geschreven.

"Geen enkel humanitair konvooi van (de Russische president) Poetin wordt toegelaten tot de regio Charkov", waarschuwde Avakov. "Dit is officieel."

Het konvooi van 280 trucks is op weg naar de Russisch-Oekraïense grens bij Charkov.

Risen 3 heeft 3 facties

Deep Silver laat wat meer zien van Risen 3. Je kunt kiezen uit drie facties, te weten Guardian, Voodoo Pirate en Demon Hunter. Binnen de factie kun je ook jezelf specialiseren in ranged, melee of een mengeling ervan. Elke factie maakt ook op eigen wijze gebruik van magie.

In Risen 3 komen veel keuzes voorbij. Je kunt bijvoorbeeld kiezen wie je reismaatje wordt, hoe je quests oplost en welk beroep je kiest.  Voor meer info kun je onze preview lezen.

Film over Brittany Murphy op Amerikaanse tv

Het levensverhaal van Brittany Murphy wordt verfilmd. De actrice, die vijf jaar geleden op 32-jarige leeftijd overleed, wordt gespeeld door Amanda Fuller. De film verschijnt op 6 september op de Amerikaanse zender Lifetime, laat entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter weten.

De film toont hoe de jonge Brittany door haar moeder Sharon, gespeeld door Twin Peaks-actrice Sherylin Fenn, wordt klaargestoomd om een ster te worden. Na enkele rolletjes in series als Murphy Brown, Kids Incorporated en Frasier, brak ze door met haar rol in de film Clueless uit 1995. Ook besteedt de tv-film aandacht aan de perikelen van het leven in Hollywood voor de onzekere Murphy.

Rond haar dood bestaan nog altijd grote onzekerheden. De lijkschouwing toonde aan dat Murphy was gestorven aan een longontsteking, met als onderliggende factoren een ijzertekort en medicijnvergiftiging. Vijf maanden later stierf haar man, Simon Monjack, door nagenoeg dezelfde oorzaken.

In januari 2012 eiste Murphy's vader Angelo Bertolotti enkele haarmonsters van zijn dochter op omdat hij zelf een toxicologisch onderzoek wilde laten uitvoeren. Hij liet toen al vallen dat hij moeder Sharon, van wie hij was gescheiden, verdacht van dubbele moord. In november beweerde hij inderdaad dat zijn dochter is vergiftigd, wat Sharon afdeed als een lastercampagne.

Sharon Murphy heeft laten weten nooit door Lifetime te zijn benaderd voor deze film. Ze heeft dan ook geen medewerking verleend aan de makers.

Vakantiebedrijf sponsort nieuwe wielerploeg Boogerd

Roompot Vakanties wordt de hoofdsponsor van de nieuwe wielerploeg Orange Cycling, die is opgezet door oud-renners Michael Boogerd, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Zijlaard. Dat bevestigde een woordvoerder van het Zeeuwse recreatiebedrijf woensdag. Meer details worden later op de dag onthuld op een persconferentie.

Roompot-Orange Cycling wil zich profileren als een honderd procent Nederlandse ploeg. Die gaat bestaan uit jonge Nederlandse renners, die voldoen aan vooraf opgestelde criteria zoals sportieve kwaliteiten, imago en uitstraling. De bedoeling is de ploeg aan te vullen met een drietal ervaren renners.

De nieuwe formatie wordt een Pro Continental-team. Dat is een divisie onder de World Tour, de hoogste klasse in het wielrennen.

Roompot liet al eerder doorschemeren in het wielrennen te willen stappen. Het bedrijf was ook in beeld om cosponsor te worden van de huidige Belkin-formatie, die volgend seizoen de sponsoring overdraagt aan de Lotto en Brandloyatly.

Gedenksteen voor Robin Williams in WoW

Er komt een gedenksteen voor Robin Williams in World of Warcraft, naar aanleiding van een petitie van fans. Robin Williams beschouwde zichzelf als een hardcore gamer. Zijn meest favoriete game was The Legend of Zelda: Ocarina of Time, maar WoW vond hij ook erg leuk.

Robin Williams en zijn toenmalige vrouw Marsha Garces waren allebei fan van Zelda en noemden hun dochter Zelda als hommage. Williams nam ook met haar een advertentie op voor het spel The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D.

Williams was dol op World of Warcraft en de lore die hierbij hoort. De single player heeft hij helemaal uitgespeeld. Maar Robin Williams hield van meer games dan alleen WoW en Zelda. In zijn lijstje van onder naar boven staan verder: Call of Duty, Portal, Wizardry, Battlestations: Pacific, Half Life en Day of Defeat.

World of Warcraft heeft meerdere gedenkstenen staan in het spel. Zo is er een aantal voor overleden familieleden, vrienden en medewerkers.

[EK] López pakt heroïsch eerste snelwandelgoud Zürich

De Spanjaard Miguel Ángel López heeft na een schitterende strijd het Europese goud gewonnen op de 20 kilometer snelwandelen. De winnaar van het brons op het WK vorig jaar rekende in het regenachtige Zürich in de eindfase af met zijn drie overgebleven concurrenten.

De favorieten bleven tot 10 kilometer allemaal bij elkaar, waarna er langzaam maar zeker een aantal moesten lossen. Twee kilometer verder waren er nog zes man over: López en zijn landgenoot Alvaro Martin, de Russische wereldkampioen Aleksandr Ivanov en diens landgenoot Denis Strelkov, de Oekraïener Rusland Dmytrenko en de Duitser Christopher Linke.

Het duurde niet lang tot ook Linke en Martin moesten lossen, maar vervolgens bleef de overgebleven kopgroep lang bij elkaar. In de laatste kilometer maakte Ivanov het tempo, met als gevolg dat Strelkov het moeilijk leek te hebben. López kon de Russische aanval echter counteren en sprintte naar de winst. Met één seconde voorsprong op Ivanov brak hij tevens het record voor de kleinste winstmarge ooit op een EK. Strelkov kon Dmytrenko nog voorbij lopen en pakte het brons.

López na afloop van zijn bronzen race op het WK in Moskou vorig jaar

[pic] Mooi vrouwtje heeft 3 tieten

Een bizarre foto op fotosite Imgur gaat sinds enkele uren als een malle over het internet. Op het kiekje is een mooi vrouwtje te zien met drie tieten.

Toen ene 'lazylife321' gisteren een mooie vrouw met hoge laarzen en een ultrakort rokje in zijn winkel lag, keek hij zoals iedere vent direct naar haar tieten. In plaats van twee welgevormde exemplaren, zag hij er nog een derde tussen hangen. Hij bedacht zich niet, en vroeg of hij met haar op de foto mocht.

Het mocht, en de vrolijke dikkerd is breed grijnzend met de mooie dame op de gevoelige plaat vastgelegd. Vervolgens werd het kiekje op internet gezet, waarna een topic werd aangemaakt op Reddit. Met meer dan vijfhonderd reacties en ruim 260.000 views is de bijzondere foto inmiddels viral gegaan.

null

Altijd mooi, een extra tiet...

Gesink, Kelderman en Kruijswijk verlengen bij Belkin

Robert Gesink, Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk hebben hun contract verlend bij de wielerploeg wat nu nog door het leven gaat als Belkin. De drie renners hebben een contract getekend voor twee jaar bij de ploeg, dat waarschijnlijk verder gaat als Lotto-BrandLoyalty.

Algemeen Directeur Richard Plugge is erg blij met de contractverlengingen. "Met Robert, Wilco en Steven houden we de top van de klassementsrenners in ons midden. We zijn trots dat zij hebben gekozen voor onze visie. Samen met Laurens ten Dam, Moreno Hofland en Sep Vanmarcke hebben we nu een ijzersterke kern in ons team."

Eerder was Kelderman, die eerder dit jaar indruk maakte in de Giro d’Italia, in gesprek geweest met onder meer Team Sky en Orica-GreenEdge, maar koos toch voor een langer verblijf bij de Nederlandse formatie.

"Ik ben super blij dat ik onder een mooie nieuwe Nederlandse sponsor de komende twee jaar de kans krijg om op het allerhoogste niveau te presteren. Ik kijk er naar uit om als ploeg iets moois neer te zetten. Er was interesse voor me, maar ik voel me goed in deze vertrouwde omgeving waarin ik als jonge renner voor mijn eigen kansen mag gaan. Bovendien is dit voor een Nederlandse renner gewoon de mooiste ploeg", aldus Kelderman in het persbericht.

[EK] Sintnicolaas vijfde na zes onderdelen

Eelco Sintnicolaas staat na het eerste onderdeel van dag twee van de EK-tienkamp op de vijfde plek in het klassement. Op de 110 meter horden liep de Nederlander naar een prima tijd van 14,12 seconden. 

De snelste tijd werd gelopen door Arthur Abele. De Duitse revelatie van het toernooi kwam tot 13,55 en blijft daarmee op koers voor een gigantische verbetering van zijn beste tienkamp. Samen met de Fransman Kevin Mayer, die 14,28 liep, lijkt Abele om het goud te gaan strijden. Ook de Wit-Rus Andrei Krauchanka en de Duitser Kai Kazmirek doen nog volop mee voor de medailles, die voor Sintnicolaas buiten bereik lijken te zijn.

Dochter Cobain biedt steun aan dochter Williams

Frances Bean Cobain heeft Zelda Williams aangeboden te helpen bij het verlies van haar vader. Acteur Robin Williams pleegde maandag zelfmoord. Cobain verloor haar vader, grunge-icoon Kurt Cobain, toen hij in 1994 zelfmoord pleegde.

"Zelda Williams, je hebt een prachtige ziel. Ik hou van je maar dat wist je al. Wanneer dan ook, waar dan ook, ik ben er voor je als je me nodig hebt", luidt een tweet van de 21-jarige Cobain. Zij was 2 jaar toen haar vader zich met een jachtgeweer van het leven beroofde.

Het bericht volgt daags nadat de vier jaar oudere Zelda een bewogen tweet plaatste waarin ze haar vader, die zich ophing in zijn eigen huis, herdacht. Ze citeerde De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry en sloot af met: ik hou van je. Ik mis je. Ik zal proberen omhoog te kijken.

Juni tegenvallende maand voor winkeliers

Consumenten hebben in juni minder gekocht bij de detailhandel dan vorig jaar. Omdat ook de prijzen daalden, kwam de omzet van de winkeliers 1,9 procent lager uit dan een jaar eerder. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekendgemaakt.

De omzetdaling kwam voor een deel doordat winkeliers die zich niet primair op voedsel richten omzet inleverden. Dat is de eerste keer in vijf maanden. Vooral kledingwinkels, woonwinkels en elektronicawinkels verkochten minder.

Winkels met voedsel, alcohol en tabak in de schappen verkochten juist meer. Dat kwam mede doordat de pinksterdagen dit jaar in juni vielen. Vorig jaar werden de pinksterinkopen al in mei gedaan.

Het overgrote deel van de omzetdaling, zo'n anderhalf procent, kwam echter doordat juni dit jaar een maandag meer en een zaterdag minder had dan vorig jaar. Zaterdag is voor de detailhandel een belangrijke dag.

Ondanks de teruggang in juni kwam de omzet van winkels uiteindelijk nog wel bijna een procent hoger uit dan vorig jaar. Dat is de eerste kwartaalgroei in twee jaar tijd, aldus het statistiekbureau.

Meer Amerikaanse militairen naar Irak

Nog eens 130 Amerikaanse militairen zijn aangekomen in Irak. Dat heeft de Amerikaanse minister van defensie Chuck Hagel dinsdag aangekondigd. Volgens het Pentagon gaat het om een tijdelijke missie om in te schatten hoe ernstig de humanitaire crisis is voor de duizenden Iraakse burgers in het Sinjargebergte. Ook zullen ze bekijken hoe de vluchtelingen daar veilig kunnen worden weggehaald.

"Dit is geen missie van oorlogslaarzen op de grond", zei Hagel. "We trekken Irak niet weer binnen met een missie die op enige manier lijkt op de oorlogsmissie die we eens in Irak hadden opgezet." De minister refereerde daarmee aan de acht jaar durende oorlog die aan meer dan 4400 Amerikanen het leven kostte.

Volgens een anonieme defensiefunctionaris zijn de extra manschappen elitetroepen van onder meer het marinierskorps die de situatie in het Sinjargebergte zullen onderzoeken. Ze zouden niet zelf aan een reddingsactie van de yazidi's beginnen maar wel bekijken hoe de Verenigde Staten ze zouden kunnen helpen, onder meer door luchtaanvallen uit te voeren op posten van de Islamitische Staat.

Op dit moment zijn in Bagdad negentig Amerikaanse militaire adviseurs aan het werk en nog eens 160 in twee commandocentra in Irbil en Bagdad. In de ambassade van de Verenigde Staten in Bagdad zijn nog eens 455 militairen en honderd medewerkers van de krijgsmacht actief.

Doden door noodweer en overstromingen in Vietnam

Zware regenval en overstromingen hebben in Vietnam aan zeker zes mensen het leven gekost. Dat heeft de rampenbestrijdingsdienst woensdag bekendgemaakt. In het noorden van het land kwam een gezin van vijf mensen om.

De ouders en hun kinderen lagen te slapen toen hun huis werd weggespoeld. Een ander kind en zijn neef raakten licht gewond. Bij een aardverschuiving in een dorp in de buurt kwam een baby om. Haar ouders raakten ernstig gewond.

Overstromingen en stormen eisen in Vietnam jaarlijks honderden levens.

Djokovic moeizaam van start in Cincinnati

Novak Djokovic heeft met hangen en wurgen de tweede ronde van het masterstoernooi van Cincinnati bereikt. De nummer een van de wereld werd door de Fransman Gilles Simon tot het uiterste gedwongen: 6-3, 4-6 en 6-4. Het toernooi in de Verenigde Staten is het enige mastertoernooi dat de Serviër nog nooit wist te winnen.

Djokovic putte ondanks de zware partij vertrouwen uit de overwinning. "Het grootste deel van de wedstrijd speelde ik goed", zei hij direct na afloop. "Ik kijk ook vooral naar het positieve. Ik weet dat ik momenteel niet in topvorm ben, maar ik dwing mezelf tot het uiterste." Djokovic werd vorige week in Toronto al in de derde ronde uitgeschakeld door Jo-Wilfried Tsonga.

Bij winst in Cincinnati wordt Djokovic de eerste speler met titels bij alle negen masterstoernooien. Vier keer was hij op het hardcourt in Ohio verliezend finalist.

Sterren nemen afscheid van 'unieke' Lauren Bacall

Via social media staan sterren en masse stil bij het overlijden van Lauren Bacall. De actrice, die dinsdag op 89-jarige leeftijd stierf, wordt herinnerd als Hollywoodlegende. "Ik kreeg de ongelooflijke mogelijkheid met Lauran Bacall te werken in de film Diamonds. Ze was uniek", twitterde Jenny McCarthy.

Ook acteur Jesse Tyler Ferguson en talkshowhost Larry King halen herinneringen aan een treffen met Bacall op. "Het was een eer je te ontmoeten", schreef Ferguson. Volgens de acteur had Bacall 'echt klasse' en zal ze worden gemist. "Ik heb haar een paar keer geïnterviewd en we hebben ooit een special gemaakt in het Kennedy Center", twitterde King. "Rust in vrede."

Stephen Merchant haalt net als vele andere twitteraars het overlijden van Robin Williams aan. "Nog een filmicoon dat gaat", schreef de Britse regisseur, acteur en schrijver. Williams maakte maandag op 63-jarige leeftijd een einde aan zijn leven.

De Britse regisseur, scenarist en producer Edgar Wright bewijst Bacall de laatste eer met een van haar meest memorabele filmcitaten. "Je weet toch wel hoe je moet fluiten Steve? Je doet gewoon je lippen bij elkaar en blaast", citeert Wright uit Bacalls debuutfilm To Have and Have Not uit 1944. De scène, waarin Bacall tegenspeler Humphrey Bogart toespreekt, vestigde in een klap haar reputatie als zwoele seksbom.

Ook Lost-acteur Jorge Garcia refereert aan het beroemde fragment. "Lauren Bacall, bedankt dat je ons allemaal hebt leren fluiten."

'Defour kiest voor RSC Anderlecht'

RSC Anderlecht heeft PSV afgetroefd in de strijd om Steven Defour van FC Porto. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws hebben beide partijen inmiddels een akkoord bereikt en wordt een handtekening van de 26-jarige speler onder een vijfjarig contract vandaag verwacht.

Gisteren koos RSC Anderlecht ervoor om snel te handelen. Daarom vloog een afvaardiging van de Belgische topclub, in de personen van Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock, naar Porto om de laatste plooien glad te strijken.

In de afgelopen weken werd Defour constant met PSV in relatie gebracht, maar de Eindhovenaren bleken uiteindelijk niet slagvaardig genoeg. Vervolgens bleek dat Defour niet geselecteerd zou worden voor deelname aan de voorronde van de Champions League, waarna de Belgische middenvelder snel spijkers met koppen wilde slaan.

RSC Anderlecht betaalt voor de komst van Defour een bedrag tussen de vijf en zes miljoen euro.

Ronaldo: "Kunnen de CL verdedigen"

Cristiano Ronaldo was met twee treffers tegen Sevilla FC de gevierde man bij Real Madrid. De Portugees barst van het zelfvertrouwen. Real zette dinsdagavond in Cardiff zo nu en dan Sevilla te kijk met oogstrelende aanvallen dat het slechts 2-0 bleef, was met name te danken aan een goed keepende Beto en het feit dat de Madrileense aanvallen niet altijd secuur werden afgerond.

Cristiano Ronaldo was met twee goals de Man van de Wedstrijd en liet na het duel weten dat zijn ploeg blaakt van het zelfvertrouwen. "Real wordt de eerste ploeg die de Champions League-titel kan verdedigen, hoop ik", zegt hij tegen diverse media. Het kwam sinds de start in 1992 namelijk nog nooit voor dat de regerend titelhouder ook het jaar erop de felbegeerde prijs won.

"Ik denk dat we met Toni Kroos, James Rodríguez en Keylor Navás nog sterker zijn en dat het team daardoor meer in balans is", vervolgt de Portugees international. "Daar ben ik blij mee. We gaan proberen om alle prijzen dit jaar te pakken."

De 2-0 zege op Sevilla leverde in elk geval de Europese Super Cup op. "Dit geeft ons zelfvertrouwen en dat hebben we nodig." Volgende week speelt Real Madrid een tweeluik tegen Atlético Madrid om de Spaanse Supercopa. Later in het jaar volgt ook nog de wereldbeker voor clubs.

Bekele gaat marathon Chicago lopen

Kenenisa Bekele zal op 12 oktober aan de start verschijnen van de marathon van Chicago. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Het wordt de tweede marathon in de loopbaan van de Ethiopiër, die op de baan al alles gewonnen heeft wat er te winnen valt, inclusief drie keer olympisch goud en vijf wereldtitels.

De wereldrecordhouder op de 5 en 10 kilometer won in april bij zijn debuut de marathon van Parijs in een tijd van 2:05,04 uur, maar kende aan het eind van de wedstrijd hamstringproblemen. "Na Parijs snap ik de marathon een stuk beter en die ervaring neem ik mee naar Chicago", aldus Bekele in een statement. "Ik weet dat Chicago een erg snelle marathon is, mijn doel is dan ook om het parcoursrecord te verbreken en daarna zie ik wel verder."

Dat parcoursrecord staat op 2:03,45, vorig jaar gelopen door Dennis Kimetto, die zeven seconden voor Emmanuel Mutai over de streep kwam. Dat zijn nog altijd de vierde en vijfde tijden ooit gelopen op de marathon. Organisator Carey Pinkowski acht het niet onmogelijk dat Bekele nog harder gaat: "We verwachten dat hij een snelheidsshow op gaat voeren en het is zeker niet onmogelijk dat hij een serieuze aanval op het wereldrecord gaat doen."

Volgens zijn Nederlandse manager Jos Hermens zou Bekele in eerste instantie pas na de Spelen van 2016 de overstap naar de marathon maken, maar door blessures besloot hij vorig jaar al om die stap te maken. 

Zes Russische coaches geschorst vanwege doping

Zes Russische atletiekcoaches zijn geschorst vanwege het verstrekken van doping aan hun pupillen. Dat heeft de Russische minister van sport, Vitaly Mutko, bekendgemaakt.

"We moeten de mensen straffen die fouten hebben gemaakt. Het is nog te vroeg om het over namen te hebben, maar we kunnen wel zeggen dat zes coaches geschorst zijn, omdat ze doping hebben verstrekt aan hun atleten", aldus Mutko. "Het probleem is dat er altijd een atleet het slachtoffer is als het om doping gaat. Onze taak is om de situatie om te draaien en de mensen die echt verantwoordelijk zijn te laten boeten."

Pietengilde in beroep tegen uitspraak Zwarte Piet

Het Pietengilde gaat in beroep tegen een uitspraak die de Amsterdamse rechtbank heeft gedaan over Zwarte Piet. Dat meldt de Volkskrant woensdag. De rechters bestempelden de knecht van Sinterklaas begin juli als een 'negatieve stereotypering van zwarte mensen'. Zwarte Piet heeft echter niets te maken met racisme, vindt voorzitter van het Pietengilde Marc Giling.

Hij richtte het gilde in mei op om Zwarte Piet 'een stem te geven' in de discussie. De club zou zo'n zeshonderd vrijwillige pieten vertegenwoordigen. Het hoger beroep wordt dan ook ingesteld 'voor de bescherming van Zwarte Piet'. Het gilde wil de zaak betalen met crowdfunding.

Giling stelt dat het zwart van de pieten hoort bij de Europese traditie van het midwinterfeest. "Het heeft niets te maken met racisme. We willen graag in gesprek met de tegenstanders, maar Zwarte Piet abrupt veranderen gaat niet", zegt hij tegen de Volkskrant.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan neemt naar verwachting woensdag of donderdag een besluit over een hoger beroep in de zaak. Vanwege het zogenaamd 'kwetsende karakter' van Zwarte Piet moest de burgemeester van de rechtbank opnieuw kijken naar de vergunning die hij vorig jaar verleende voor de intocht van Sinterklaas in de hoofdstad.

Canada geeft ebolavaccin vrij

Canada stelt een experimenteel ebolavaccin beschikbaar voor de strijd tegen de ziekte in West-Afrika. Dat heeft minister Rona Ambrose van volksgezondheid dinsdag aangekondigd. Het land doneert zo'n achthonderd tot duizend doses aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De WHO bepaalde eerder dat het ethisch verantwoord is om experimentele middelen te gebruiken om de besmettelijke ziekte te bestrijden. Een goedgekeurd medicijn of vaccin bestaat nog niet, hoewel er verschillende middelen in ontwikkeling zijn.

Het vaccin werd ontwikkeld door het Canadese instituut voor volksgezondheid. Volgens Gregory Taylor van die instelling heeft Canada ongeveer 1500 doses op voorraad. Een deel daarvan verlaat het land niet, voor het geval het nodig is voor eigen gebruik. Het middel is nog niet getest op mensen, maar ziet er bij dieren veelbelovend uit.

Indies tsunami naar PS Vita

Door de komst van de PlayStation 4 lijkt het alsof Sony de PS Vita is vergeten. Echter, Indie-developers gaan de komende maanden de PS Vita weer voorzien van games. Shahid Amad wist ons te vertellen welke Indie-games er binnenkort allemaal aankomen.

Volgens hem is dit het lijstje wat de PS Vita allemaal te wachten staat:

  • Minecraft
  • Tales of Hearts
  • Velocity 2X
  • Papers Please
  • Super Exploding Zoo
  • Pix the Cat
  • Nom Nom Galaxy
  • Volume
  • Assault Android Cactus
  • Hot Line Miami 2
  • Broforce
  • Hohokum
  • Risk of Pain
  • Titan Soulse
  • Frozen Synapse Prime
  • Star Bound
  • Gravity Crash
  • Axiom Verge
  • Son of Scoregasm
  • Forget Me Not
  • Nuclear Throne
  • Don’t Start
  • The Swapper

Yazidi's Irak gered door Syrische Koerden

Niet alleen de Koerden in Noord-Irak zetten de afgelopen week alles op alles om de vluchtende yazidi's te beschermen tegen de strijders van de extremistische groep Islamitische Staat. Koerden uit Syrië hebben de afgelopen dagen yazidi's gered uit het Sinjar-gebergte in Irak en ze naar Syrië geleid, waar ze voedsel, water en medische zorg kregen. Sommige vluchtelingen konden later weer terugkeren naar Irak, via een pontonbrug. De yazidi's, leden van een religieuze minderheid die door IS als ketters worden gezien, sloegen begin deze maand op de vlucht voor de oprukkende extremisten. Ze trokken noordwaarts, maar kwamen daar vast te zitten in het Sinjar-gebergte, zonder onderdak, voedsel of water.

Met hulp van de Verenigde Staten, die de afgelopen dagen stellingen van IS bombardeerden, hebben de Iraakse Koerden de opmars van IS weten te stuiten. Diverse westerse landen hebben droppings uitgevoerd om broodnodige hulpgoederen bij de gestrande vluchtelingen te krijgen.

En de Syrische Koerden helpen dus ook een handje. "De Koerdische strijders hebben een pad voor ons geopend", zei de 22-jarige Ismail Rashu in een opvangkamp in het Koerdische stadje Malikiya, zo'n twintig kilometer van de grens. "Als ze dat niet hadden gedaan zaten we nog steeds vast op die berg." Naar schatting zijn er zeker tweeduizend gezinnen opgevangen in het kamp in Malikiya.

Ben Affleck kapot van dood Robin Williams

Ben Affleck noemt het overlijden van Robin Williams 'hartverscheurend'. De acteur bedankt de komiek voor zijn vriendschap en voor wat hij de wereld heeft gegeven. De twee maakten samen de film Good Will Hunting uit 1997.

"Robin had zo veel liefde in zich. Hij deed zo veel voor zo veel mensen", schrijft Affleck dinsdag op zijn Facebookpagina. "Ik hoop dat je vrede vindt, mijn vriend." Williams speelde in Good Will Hunting een rol die hem een Oscar opleverde. Affleck nam naast een rol ook het scenario voor zijn rekening.

Williams pleegde maandag op 63-jarige leeftijd zelfmoord, na een periode waarin hij kampte met zware depressies. Wereldwijd wordt geschokt gereageerd op zijn dood . Zelfs de Britse prins Charles liet van zich horen. Hij noemt hem 'een uitzonderlijke man'.

"Ik heb enorm genoten van de keren dat we elkaar hebben ontmoet. Zijn onvervangbare bijdrage aan het leven zal heel erg worden gemist door ontelbaar veel mensen, onder wie ikzelf", aldus de prins.

Billy Idol dit najaar op podium in Amsterdam

Billy Idol komt naar Nederland voor een concert. De 58-jarige zanger van hits als White Wedding, Sweet Sixteen en Eyes without a Face staat zondag 16 november in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Dat maakte Idol bekend via zijn website. Kaarten zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

Idol trad vier jaar geleden voor het laatst op in Nederland. Toen stond hij op Bospop en verzorgde hij een concert in poptempel Paradiso. Naast de Nederlandse show kondigde Idol ook concerten in Groot-Brittannië en Italië aan. Ook Groot-Brittannië heeft vier jaar moeten wachten op een optreden van Idol.

De concertreeks staat in het teken van Idols nieuwe plaat Kings & Queens of the Underground, die in oktober verschijnt. Het album is de opvolger van Devil's Playground uit 2005. In oktober verschijnt ook Idols autobiografie Dancing with Myself.

'Max Verstappen krijgt F1-stoeltje bij Toro Rosso'

Max Verstappen zal komend seizoen al te bewonderen zijn in de Formule 1. De zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen zou gaan rijden voor Scuderia Toro Rosso, het Italiaanse satellietteam van Red Bull Racing. Dat heeft een bron binnen Toro Rosso aan De Telegraaf laten weten.

Volgens De Telegraaf zou Verstappen junior (16) intensief worden klaargestoomd om volgend jaar op 15 maart aan de start van de Grand Prix van Australië te kunnen verschijnen. Mocht hij daadwerkelijk van start gaan in Melbourne, dan is hij met zijn 17 jaar en 164 dagen de jongste debutant ooit in de koningsklasse van de autosport.

Max Verstappen werd dinsdag bij Red Bull gepresenteerd als aanwinst voor het Junior Team.

'Pussy Riot in tv-serie House of Cards'

Twee leden van de omstreden Russische feministische rockband Pussy Riot zijn te zien in het derde seizoen van House of Cards. Nadezjda Tolokonnikova en Maria Aljokina waren vorige week al op een set in Maryland, zeggen bronnen binnen videodienst Netflix tegen de Amerikaanse weekkrant Baltimore City Paper.

De lokale krant speculeert dat het optreden van de dames een teken kan zijn dat de buitenlandse politiek een prominente rol speelt in het derde seizoen. Daarover wilde de bronnen echter niets kwijt.

Ook Netflix houdt de lippen stijf op elkaar, schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap maandag. Het derde seizoen van de immens succesvolle serie, met Kevin Spacey en Robin Wright als nietsontziend Amerikaans presidentskoppel, verschijnt volgend jaar bij de videodienst. Een precieze datum is nog onbekend.

Tolokonnikova en Aljokina waren twee van de vijf bandleden die in februari 2012 een nummer zongen in een kathedraal in Moskou waarmee ze president Vladimir Poetin bekritiseerden. De dames werden gearresteerd en veroordeeld tot twee jaar dwangarbeid. Uiteindelijk kwamen ze na een verblijf van 22 maanden in een Russische cel weer vrij.

Toen de dames eerder dit jaar tijdens de Olympische Spelen in Sotsji protesteerden tegen de wantoestanden in de Russische strafkampen, werden ze aangevallen door Russische paramilitairen. Daarvan zijn camerabeelden gemaakt. Sindsdien kwamen de dames al meermaals in de VS, onder meer voor een concert voor Amnesty International.

'Adèle Bloemendaal gaat met stapjes vooruit'

Pas over een paar maanden wordt duidelijk wat Adèle Bloemendaal overhoudt aan de beroerte waardoor ze enkele maanden geleden werd getroffen. Dat zegt haar zoon, acteur John Jones, dinsdag in het AD. "Het is een flinke klap geweest en het herstel gaat langzaam. We kunnen nu wel allemaal conclusies gaan trekken, maar het komt vooral aan op geduld."

Volgens de 50-jarige Jones gaan over zijn 81-jarige moeder de wildste verhalen rond. "Ze zou in coma hebben gelegen, niet meer kunnen praten, niet kunnen lachen. Dat klopt allemaal niet", benadrukt Jones. "Het spreken komt langzaam terug. Je moet wel goed luisteren naar wat ze zegt, maar ik kan gewoon met haar communiceren."

De acteur was bang dat zijn moeder hem niet meer zou herkennen, maar die vrees bleek ongegrond. "Dat zit gelukkig helemaal goed."

Jarige Castro nog altijd een inspiratie voor velen

De gepensioneerde beroepsrevolutionair Fidel Castro mag woensdag 88 kaarsjes uitblazen. Het oud-staatshoofd droeg de afgelopen jaren zijn vele functies over aan zijn vier jaar jongere broer Raúl. Hoewel hij officieel niet langer actief is binnen de Cubaanse politiek, wordt er op het communistische eiland nog steeds veel waarde gehecht aan het oordeel van de bejaarde Castro.

Sinds 2006 doet de sigarenliefhebber het rustig aan. Castro's kwakkelende gezondheid dwong hem een stapje terug te doen. Dat betekent echter niet dat hij het politieke werk volledig heeft neergelegd. Castro schrijft nog altijd columns voor de partijkrant Granma, geeft sporadisch toespraken en spuit zijn mening op Twitter. De communist focust zich sinds zijn pensionering vooral op internationale vraagstukken, zoals het Palestijns-Israëlische conflict en de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en Noord-Korea.

Na een zware darmoperatie in 2006 liet Castro zich enkele jaren nauwelijks in het openbaar zien. Incidenteel verscheen hij nog op de televisie of werden foto's van hem verspreid, maar dat was het dan ook. Vaak was de oud-president gekleed in een eenvoudige joggingbroek en sportjack. Sinds 2010 laat de doorgaans strijdbaar ogende revolutionair zich weer regelmatig zien - en horen.

Het oud-staatshoofd mengt zich geregeld in buitenlandse conflicten. Bij de vredesbesprekingen tussen de Colombiaanse overheid en rebellenbeweging FARC speelde Castro een belangrijke rol achter de schermen. Bij de crisis die volgde op de Noord-Koreaanse nucleaire test in 2013 riep Castro zowel Washington als Pyongyang op om zich terughoudend op te stellen. En bij het huidige offensief van Israël in Gaza beschuldigde Castro het 'fascistische' Israël van het plegen van een 'volkenmoord' en een 'holocaust'. Hoewel hij dus nog altijd sporadisch actief is in de politiek, bekleedt Castro sinds 2011 geen enkele officiële functie meer.

De oude Castro laat zich nog graag zien op sociale evenementen en ontvangt tijdens zijn pensioen nog geregeld buitenlandse staatshoofden. De afgelopen jaren had hij ontmoetingen met de Argentijnse president Christina Kirchner, het Venezolaanse staatshoofd Hugo Chavéz en oud-president van de VS Jimmy Carter. In 2012 had hij een korte ontmoeting met paus Benedictus XVI. Het onderhoud was bijzonder, omdat het kerkhoofd een openlijk tegenstander is van de Cubaanse regering en de atheïstische Castro zich zijn hele leven kritisch heeft uitgelaten over religie.

Na de Cubaanse Revolutie van 1959 was Castro bijna een halve eeuw heer en meester over Cuba. Onder zijn bewind veranderde het eiland in een communistische eenpartijstaat, werden landbouw en industrie naar Sovjetvoorbeeld genationaliseerd en werden in het hele land socialistische hervormingen doorgevoerd.

Aan de lange carrière van de onvermoeibare revolutionair kwam vanaf 2006 geleidelijk een eind. Door darmbloedingen en andere medische problemen verzwakt droeg Castro zijn bevoegdheden over aan zijn vijf jaar jongere broer Raúl. Dit zou aanvankelijk tijdelijk zijn tot de 'leider van de revolutie' weer zou opknappen, maar in 2008 werd Raúl unaniem tot president gekozen.

Hoewel hij tijdens de Koude Oorlog meer medestanders had, is Castro nog altijd bij velen geliefd, maar ook bij velen gehaat. Aanhangers roemen hem voor zijn strijd tegen maatschappelijke ongelijkheid en het imperialistische beleid van de VS en prijzen hem voor zijn pogingen Cuba tot sociaal rechtvaardige samenleving te transformeren. Tegenstanders omschrijven Castro juist als een meedogenloze dictator die tegenstanders liet vervolgen, die tientallen jaren lang op grote schaal mensenrechten schond en wiens gedateerde politieke systeem Cuba onnodig in armoede houdt.

Toen Castro na zijn ergste gezondheidsproblemen in 2007 weer aan de beterende hand was, merkte toenmalig Amerikaans staatshoofd George W. Bush op dat 'de lieve Heer Fidel Castro op een dag tot zich neemt'. Toen Castro dit hoorde, antwoordde hij droogjes dat 'hij nu begreep hoe hij de moordplannen van Bush en andere presidenten al die jaren had weten te overleven: de lieve Heer beschermde mij'.

Of Castro woensdag echt 88 wordt valt niet met zekerheid te zeggen. Zijn officiële geboortedatum is 13 augustus 1926, maar sommigen menen dat hij een jaar later werd geboren.

Varkenshaar in brood en visgelatine in sap

Varkensgelatine in geitenkaas, visgelatine in vruchtensap en eendenveren of varkenshaar in brood. Het zit erin, maar staat niet of in bedekte termen op de ingrediëntenlijst. Dierlijke bijproducten of producten zitten in heel veel voedingsmiddelen, zoals in kaas, sap, olijfolie, brood en chips. Dit hoeft wettelijk niet expliciet op de verpakking te staan, het kan ook als E-nummer opgevoerd worden. Volgens consumentenorganisatie foodwatch komt dit door een 'hiaat in de wetgeving'. De organisatie begint een e-mailactie om duidelijkheid hierover te krijgen.

Door die onduidelijkheid kan het gebeuren dat mensen die uit principe of om religieuze redenen geen vlees of vis willen eten, dit onbewust en ongewild toch binnenkrijgen. Met de e-mailactie wil foodwatch minister Edith Schippers van Volksgezondheid bewegen om de regels voor etiketten aan te passen om zo de onduidelijkheid weg te nemen.

"Er moet duidelijk vermeld worden of in het product een ingrediënt of 'technische hulpstof' van dierlijke herkomst zit. Dit geldt ook voor dierlijke componenten in smaakstoffen, aroma's en andere toevoegingen." De organisatie noemt het 'onacceptabel' dat de keuzevrijheid van consumenten om wel of geen dierlijke producten te eten op deze manier wordt afgenomen.

Veel E-nummers (voedseltoevoegingen zoals geur-, kleur-, en smaakstoffen) zijn gemaakt van dierlijke producten, maar dat staat niet duidelijk op de verpakking. Voorbeelden zijn E120 (karmijnzuur), een rode kleurstof gemaakt van luizen, en E542 wat beendermeel is.

Varkenshaar in brood en visgelatine in sap
Varkenshaar in brood en visgelatine in sap (Foto: ANP)

Fresku voelde dat hij anders was door Zwarte Piet

Fresku beleefde in zijn jeugd een pijnlijk moment nadat zijn vader een keer Zwarte Piet had gespeeld op zijn lagere school. Op de school van de Eindhovense rapper, die een Antilliaanse vader heeft en een Nederlandse moeder, zaten bijna alleen maar blanke kinderen.

"Toen kinderen op school tegen me zeiden dat ik een neger was, voelde ik ineens dat ik anders was", zegt de 27-jarige Fresku dinsdag in de Volkskrant. "Tot die tijd dacht ik dat ik bij ze hoorde." Fresku vond het sowieso lastig om op te groeien tussen twee culturen. "Ik ben trots op die dorpse mentaliteit. Alleen weet ik dat het soms botst met mijn zwarte mentaliteit."

Voor hij een carrière in muziek begon, werkte de rapper als productiemedewerker tussen 'echte boerse boeren'. "Wanneer er weer iets in de krant stond over Antilianen en criminaliteit werd daar op het werk over gepraat. Ik wilde laten zien: kijk maar, ik heb zelfspot. Dan maakte ik met een Brabants accent een grap om te laten zien dat ik wél een goeie was."

Man voor rechter om afwijzen sollicitatie 'neger'

Een 29-jarige man uit Arnhem die vorig jaar een stagiair van Surinaamse afkomst afwees moet woensdag voor de rechtbank in zijn woonplaats verschijnen. Volgens het Openbaar Ministerie maakte de man zich schuldig aan discriminatie wegens ras.

De man, een medewerker bij een elektronicabedrijf in Arnhem, had de stagiair per ongeluk een e-mail gestuurd waarin stond: "Heb even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger)." De mail was eigenlijk bedoeld voor de baas van de 29-jarige man. Toen het mailtje op Twitter en Facebook verscheen, veroorzaakte het veel ophef.

De Arnhemmer had vorig jaar een vacature voor een stage op de website van een school geplaatst. De toen 23-jarige student Jeffrey Koorndijk reageerde per mail. In plaats van op doorsturen, klikte de 29-jarige medewerker op antwoorden, waarop de aan zijn baas gerichte mail met de gewraakte uitspraak per ongeluk bij de student terechtkwam. De tweede reden voor afwijzing was volgens de medewerker overigens een gebrek aan ervaring.

Na het incident belde Koorndijk het elektronicabedrijf om opheldering te vragen. In dat gesprek werd volgens Koorndijks advocaat Naim Menouar laconiek gereageerd. Rechtstreekse excuses hebben de verzender en het bedrijf volgens hem ook nooit gemaakt.

Een stageplek heeft Koorndijk uiteindelijk niet weten te vinden. "Of dat te maken heeft met de zaak is moeilijk te zeggen." De advocaat geeft verder aan dat zijn cliënt vanwege het incident op internet is beledigd en bedreigd door verschillende mensen. Daarvan heeft hij geen aangifte gedaan. "Dat is lastig, aangezien die reacties anoniem op internet zijn geplaatst."

Koorndijk ziet de zaak volgens zijn advocaat nog altijd als een principekwestie. "Hij hoopt op een goede uitkomst, zodat hij weer stappen kan maken in het leven."

Wilders roept op tot demonstreren in Den Haag

Geert Wilders roept mensen op om deel te nemen aan een tweede Mars van de Vrijheid in Den Haag. Dat schrijft De Telegraaf woensdag. De PVV-leider stelt dat talloze mensen in het land zich ergeren aan hoe moslimextremisten en jonge relschoppers de demonstratie van zondag hebben verstoord.

Zo'n tweehonderd mensen liepen mee met het protest en eisten dat er veel harder moet worden opgetreden tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Tegendemonstranten verstoorden de demonstratie echter door onder meer geweld tegen journalisten te gebruiken.

"We moeten laten zien dat we dat niet pikken", zegt Wilders tegen De Telegraaf. "We moeten er met tienduizenden heen. Desnoods loop ik er in m'n eentje met de Nederlandse vlag. Al zullen de mensen die mij beveiligen dat geen goed idee vinden", aldus de politicus over de demonstratie die gepland is voor 20 september.

De PVV-leider hekelde eerder deze week de houding van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. Hij wilde zijn vakantie niet afbreken vanwege de rellen in de Schilderswijk. Inmiddels is hij echter op dat besluit teruggekomen, omdat de gemeenteraad in Den Haag donderdagavond een spoeddebat wil houden over de situatie.

Actrice Lauren Bacall (89) overleden

De Amerikaanse actrice Lauren Bacall is dinsdag op 89-jarige leeftijd overleden in New York. Dat maakte de Bogart-stichting, die wordt beheerd door de zoon die ze met acteur Humphrey Bogart kreeg, dinsdag bekend via Twitter. Bacall zou zijn gestorven aan een zware beroerte, schrijven Amerikaanse media.

"Met groot verdriet, maar met grote dankbaarheid voor haar fantastische leven, bevestigen wij het heengaan van Lauren Bacall", valt in een verklaring te lezen.

Na een korte periode als fotomodel begon Bacall met acteren. Het zou een carrière van zeven decennia worden. Op haar 19e debuteerde ze in To Have and Have Not, uit 1944. Hierin was ze te zien naast de 25 jaar oudere Humphrey Bogart, met wie ze een jaar later trouwde. Het stel bleef samen tot zijn dood, in 1957.

In de film speelt Bacall een scène waarin ze Bogart zwoel toespreekt terwijl ze zijn hotelkamer verlaat. Hiermee was haar reputatie als seksbom meteen gevestigd. Gedurende haar omvangrijke carrière liet ze echter zien meer in haar mars te hebben, getuige rollen in onder meer The Big Sleep, North West Frontier, Murder on the Orient Express en The Shootist, de laatste film met westernicoon John Wayne.

Voor haar rol in The Mirror Has Two Faces uit 1996 werd ze voor het eerst genomineerd voor een Oscar. In 2003 was ze te zien in Dogville van de Deense regisseur Lars von Trier en twee jaar later in Manderlay.

Bacall ontving het gouden beeldje in 2010 voor haar hele oeuvre, met als motivatie de grote rol die ze had gespeeld in het gouden tijdperk van de film. "De gedachte dat ik straks weer een tweebenige man in mijn kamer heb is heel opwindend", zei ze bij het in ontvangst nemen van de ere-Oscar.

De actrice was echter ook toen nog volop aan het werk. Naast serieuze rollen in onder meer de romkom These Foolish Things en Ernest et Célestine maakte ze uitstapjes naar wat meliger producties als de animatiefilm Scooby-Doo and the Goblin King en de animatieserie Family Guy. Haar laatste rol was in Trouble Is My Business, waarvan de opnames nog aan de gang zijn.

Bacall was ook in het theater succesvol. Voor haar rollen in Applause en Woman of the Year kreeg ze in de jaren zestig Tony Awards.

Met Bogart kreeg ze twee kinderen, zoon Stephen en dochter Leslie. De acteur had haar overigens gevraagd haar carrière op het tweede plan te zetten, onthulde Bacall in 1994. "Hij had al drie huwelijken met actrices zien stranden en wilde daar niet nog een vierde aan toevoegen."

Na een korte rouwperiode kreeg Bacall een relatie met Frank Sinatra. Haar woordvoerder liet echter te vroeg weten dat de twee zouden gaan trouwen, waarna Sinatra het huwelijk afblies. "Eigenlijk heeft Frank me een enorme dienst bewezen", schreef Bacall later in haar boek By Myself. "Hij behoedde me voor de ramp die ons huwelijk zou zijn geweest."

Na het avontuur met Sinatra besloot Bacall Hollywood te verlaten. Ze maakte een film in Groot-Brittannië en keerde daarna terug naar Broadway, waar ze acteur Jason Robards leerde kennen. Hij was nog getrouwd, maar na zijn echtscheiding traden hij en Bacall in 1961, vier jaar na Bogarts dood, in het huwelijk. Dat strandde echter in 1969, vanwege het overmatige alcoholgebruik van Robards en zijn vele buitenechtelijke escapades.

Pak slaag voor Tsonga in Cincinnati

Jo-Wilfried Tsonga staat twee dagen na het winnen van het masterstoernooi van Toronto weer met beide benen op de grond. De Franse tennisser leed dinsdag in het Amerikaanse Cincinnati in de eerste ronde een kansloze nederlaag tegen Michail Joezjni: 1-6 en 4-6. Tsonga was in Cincinnati als twaalfde geplaatst.

Stanislas Wawrinka kwam beduidend beter voor de dag. De als derde geplaatste Zwitser, die in de eerste ronde een bye had gekregen, bereikte ten koste van Benjamin Becker de achtste finales. Hij versloeg de Duitse qualifier met 6-3 en 7-6 (5) en speelt in de volgende ronde tegen Fernando Verdasco of Marin Cilic.

Bij de vrouwen boekte Maria Sharapova een moeizame overwinning op Madison Keys. De Russische nummer vijf van de plaatsingslijst versloeg haar Amerikaanse opponente met 6-1, 3-6 en 6-3.

Van Gaal wint eerste duel op Old Trafford

Louis van Gaal heeft zijn eerste thuisduel als trainer van Manchester United gewonnen. Door een doelpunt van Marouane Fellaini in blessuretijd eindigde de oefenwedstrijd tegen Valencia dinsdag in 2-1. Eerder had Darren Fletcher de thuisploeg al op voorsprong gezet, maar Rodrigo maakte gelijk.

Van Gaal werd bij zijn entree in het stadion begroet met een warm applaus van de supporters. De trainer zwaaide even richting de tribunes, gaf een high-five aan de clubmascotte en nam daarna rustig plaats in de dug-out. Daar zag hij Fellaini, die deze week te horen zou hebben gekregen dat hij uit mag kijken naar een andere club, de wedstrijd voor hem winnen.

United sluit met de zege op Valencia een perfecte voorbereiding af. Bij een oefentrip in de Verenigde Staten werd gewonnen van Los Angeles Galaxy, Internazionale, AS Roma, Real Madrid en Liverpool. Zaterdag is Swansea City de eerste tegenstander in de competitie.

[EK] Elf Nederlanders in actie op tweede dag

Op de tweede dag van de Europese kampioenschappen atletiek in het Zwitserse Zürich komen elf Nederlanders in actie. Vanaf 10.05 uur beginnen Eelco Sintnicolaas en Pelle Rietveld aan hun tweede dag op de tienkamp, waarbij Sintnicolaas nog in de strijd is voor de medailles.

Gregory Sedoc staat om 11.40 uur aan de start van de eerste heat op de 110 meter horden, samen met titelfavoriet Pascal Martinot-Lagarde uit Frankrijk. Vijftig minuten later begint Sanne Verstegen in de series van de 800 meter aan haar eerste grote toernooi.

De rest van de Nederlanders op dinsdag komen allemaal in actie in de avondsessie. Eerst zijn de sprintsters aan de beurt: Jamile Samuel en Dafne Schippers lopen even na 18.15 uur de halve finales op de 100 meter. Om 20.27 uur staat de finale daarop gepland. Bij de mannen mogen Churandy Martina en Giovanni Codrington zich iets na 19.20 uur voor de finale proberen te plaatsen. Die wordt om 21.49 uur gelopen als afsluiter van de dag.

Even na 18.50 uur staat Liemarvin Bonevacia aan de start van de halve finales op de 400 meter. Een uur later begint Tom Wiggers aan de 10 kilometer. Om 21.34 loopt Rosina Hodde de grootste wedstrijd van haar loopbaan tot nu toe. Zij staat dan in de finale van de 100 meter horden.

Aankomende mega Pokémon is Slowbro

De officiële Koreaanse Pokémonwebsite heeft per ongeluk twee afbeeldingen van nieuwe mega Pokémons vrijgegeven. De nieuwe mega Pokémons zijn Slowbro, van de eerste generatie en Audino van de vijfde generatie. De afbeeldingen zijn snel weer van de site afgehaald, maar toen waren deze al opgepikt door de media.

Mega Slowbro en mega Audino zullen de nieuwste mega Pokémons zijn. mega Slowbro is een water/psychic-type en mega Audino is een fairy/normall-type. Mega Slowbro heeft overigens al een achtergrond verhaal gekregen. Zo zou de Shellder die Slowpoke bijt, waardoor Slowpoke in Slowbro evolueert, een hoop energie hebben. Hierdoor bedekt Shellder een groot deel van het lichaam van Slowbro en zal mega Slowbro hoge defensieve waardes hebben.

Mega Slowbro en mega Audino zullen samen met een hoop andere mega Pokémons in Pokémon Alpha Sapphire en Pokémon Omega Ruby zitten. Beide games komen exclusief voor 3DS en zullen vanaf 21 november van dit jaar te koop zijn.

meer mega pokemanners

VS stuurt nog eens 130 militairen naar Irak

De Verenigde Staten hebben nog eens 130 man militair personeel naar Irak gestuurd in de strijd tegen de moslimextremisten van de Islamitische Staat (IS). Dat maakte de Amerikaanse minister Chuck Hagel van Defensie dinsdag (Amerikaanse tijd) bekend.

Volgens Hagel, die in Californië Amerikaanse troepen toesprak, zijn de manschappen in de loop van dinsdag aangekomen in de stad Arbil. Daar wordt gevochten door met name Koerdische strijders en het Iraakse leger tegen IS. Het Amerikaanse leger ondersteunt de strijd tegen IS sinds eind vorige week door militaire doelen van de moslimextremisten te bombarderen.

VS stuurt nog eens 130 militairen naar Irak
VS stuurt nog eens 130 militairen naar Irak (Foto: ANP)

Nieuwe Silent Hill(s) komt eraan

Vanaf vandaag konden wij het spel P.T. spelen nadat deze was aangekondigd op Gamescom, het spel is exclusief te downloaden op de PlayStation 4. Het spel blijkt nu een (geniale) teaser te zijn voor de nieuwe Silent Hill-game.

De nieuwe Silent Hill gaat Silent Hills heten. In de aftiteling van P.T. zien wij de namen Hideo Kojima en Guillermo del Toro langskomen. Een andere grote naam in het spel is Norman Reedus, beter bekend als Daryl van The Walking Dead. Hij speelt waarschijnlijk de hoofdrol.

Afgezien van dat de game op de Fox Engine zal draaien, is er verder nog niks bekend. Of het spel, net als de interactieve teaser, exclusief blijft voor de PlayStation 4, is ook nog maar de vraag.

Wil je het bewijs zelf zien? Klik dan hier en ga vervolgens naar het tijdstip 01:15:00.

Silent Hills

Silent Hills character

Silent Hills

Silent Hills

Donderdag spoeddebat over situatie Schilderswijk

Het spoeddebat over de situatie in de Haagse Schilderswijk wordt donderdagavond gehouden. Dat heeft het presidium van de gemeenteraad in Den Haag laten weten. Bij het debat, dat een initiatief is van Groep De Mos-Ouderenpartij, is burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) aanwezig.

Plaatsvervangend voorzitter van het presidium Rachid Guernaoui (D66) liet eerder dinsdag al weten dat het debat waarschijnlijk deze week plaatsheeft. Daarvoor moeten ten minste 23 van de 45 raadsleden aanwezig zijn.

Aanleiding voor het spoeddebat vormt de betoging van zondag tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). De demonstratie liep op rellen uit toen tegendemonstranten met stenen begonnen te gooien. Een aantal journalisten werd belaagd en een agent raakte gewond. Van Aartsen kreeg in de afgelopen dagen veel kritiek omdat hij niets van zich liet horen.

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.