[Tour] Contador breekt scheenbeen bij val

Alberto Contador had na zijn val in de tiende etappe van de Tour de France 'enorm veel pijn'. De Spaanse renner probeerde het nog wel, maar bleek onmogelijk verder te kunnen rijden. "Zijn rechterknie is zwaar gehavend", zei sportief directeur Philippe Mauduit van Tinkoff-Saxo op de website van de Tour.

Wat precies de schade is, moet nog duidelijk worden. "Het was een harde crash. Zijn schoen is helemaal stuk. Zodra hij bij de finish is laten we een scan maken", aldus Mauduit, die tegensprak dat de fiets van Contador het begaf. "Dat is niet het geval. Toen we Nicolas Roche een nieuwe fiets gaven viel er een van de auto."

Voor Tinkoff is het uitvallen van Contador een fikse streep door de rekening. "Het is heel jammer, want het ging goed sinds de start van de Tour. We hadden een plan en de rit verliep vandaag precies zoals we wilden. In een fractie van een seconde viel echter alles in duigen, dus we zijn extreem teleurgesteld."

De Deense formatie heeft dinsdag een rustdag om een nieuwe tactiek uit te stippelen. "Daarna begint een nieuwe Tour de France voor ons", besluit Mauduit.

Update 20.05 uur
Alberto Contador heeft bij zijn valpartij in de tiende etappe van de Tour de France zijn rechter scheenbeen gebroken. Onderzoek in het ziekenhuis heeft dit aan het licht gebracht. Het is nog onduidelijk hoe lang de kopman van Tinkoff-Saxo uit de roulatie zal zijn.