[Tour] Ook Contador stapt af na valpartij

Alberto Contador heeft maandag averij opgelopen in de Tour de France. De Spaanse kopman van Tinkoff-Saxo viel in de afdaling van de Petit Ballon, de tweede beklimming van de dag, en liep een wond op aan zijn rechterknie. Na een behandeling aan de kant van de weg klom de tourwinnaar van 2007 en 2009 weer op de fiets. Zijn achterstand op het peloton bedroeg toen al vier minuten.

Even voor Contador viel ook de nummer drie van het algemeen klassement Tiago Machado. De Portugees van Team NetApp leek op te geven, maar reed toch weer verder. Ted King (Cannondale) viel wel uit. De Amerikaan was bij de start in Mulhouse al de rodelantaarndrager en kon het tempo niet aan. Al bij de tussensprint na veertig kilometer reed hij helemaal alleen vlak voor de bezemwagen uit.

In totaal zijn er nu zestien renners uitgevallen in de Tour. Onder hen zijn de Nederlanders Stef Clement (Belkin) en Danny van Poppel (Trek).

Update 16.00 uur

Met ruim 75 kilometer te rijden besloot Contador in de remmen te knijpen en in de ploegleiderswagen te stappen. Daarmee is na Chris Froome ook de tweede topfavoriet van de Tour uit koers.