De Vrij spreekt van rouwstemming in Oranje-kamp

Volgens Stefan de Vrij heerste er een rouwstemming in de Nederlandse kleedkamer na de uitschakeling op het WK tegen Argentinië. "Het was heel stil. Dat is logisch. Dit is een grote teleurstelling." Oranje vond zijn Waterloo in São Paulo door een verloren strafschoppenserie.

"We hebben heel weinig weggegeven, maar ook weinig gecreëerd", vervolgde de Feyenoorder tegen de NOS. "Dit was een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Het draaide terecht uit op penalty's. Helaas staan wij nu aan de verkeerde kant."

In tegenstelling tot Arjen Robben hecht De Vrij wel waarde aan de troostfinale zaterdag tegen Brazilië. "Het is duidelijk dat we die wedstrijd willen winnen. Ik heb de verhalen uit 1998 gelezen dat de spelers niet op de wedstrijd zaten te wachten en daar achteraf spijt van hebben gekregen."

De Vrij kan terugkijken op een uitstekend toernooi, waarin hij zich in de kijker van veel Europese clubs speelde. "Op zo'n moment, als je net uitgeschakeld bent na strafschoppen in de halve finale, is dat niet datgene waarover je nadenkt. Op dit moment is er nog niets duidelijk over mijn toekomst. En ik wil daar ook niets over zeggen."