Cillessen: "Dit is echt verschrikkelijk"

Jasper Cillessen hield 120 minuten 'de nul' namens Nederland tegen Argentinië, maar wist geen strafschop te stoppen. Bondscoach Louis van Gaal beaamde na afloop dat de keeper van Ajax een foutloze wedstrijd had gekeept.

Aan die woorden hecht Cillessen weinig waarde nu Oranje in de halve finale is uitgeschakeld. "Dit is echt klote", zei een balende keeper na afloop tegen de NOS. "Je hebt er uiteindelijk helemaal niks aan."

Tegen Costa Rica werd Cillessen vlak voor tijd gewisseld voor Tim Krul, die uiteindelijk twee strafschoppen stopte. Van Gaal had Krul graag opnieuw ingebracht, maar was al door zijn wisselmogelijkheden heen. "Dat is achteraf makkelijk praten", zegt Cillessen. "Nu telt voor ons vooral de teleurstelling van de nederlaag."

"Dit is echt verschrikkelijk. Zij hebben weinig tot geen kansen gehad. Wij hadden er ook niet veel, maar waren wel beter. Maar dat telt uiteindelijk niet. We moeten door", aldus Cillessen, die zich met Oranje moet opladen voor de troostfinale van zaterdag tegen Brazilië. "Op dit moment leeft niemand daar naartoe. We moeten zorgen dat we niet twee keer achter elkaar verliezen."