Zaakwaarnemer Neymar noemt Scolari 'oud, arrogant en gek'

Wager Ribeiro, de zaakwaarnemer van Neymar, heeft uitgehaald naar Luiz Felipe Scolari. De agent van de Braziliaanse ster noteerde zes punten over Felipão, zoals hij beter bekend is in eigen land.

Brazilië zag dinsdag een droom in duigen vallen. De Goddelijke Kanaries werden in de halve finale vernederd door Duitsland. Die Nationalelf waren met liefst 1-7 te sterk voor het gastland. Sterspeler Neymar ontbrak in Belo Horizonte. De aanvaller kampt met een gebroken rugwervel.

De Brazilianen spelen zaterdag nog in de hoofdstad Brasilia om de derde plaats tegen Nederland. Scolari liet in gesprek met Braziliaanse media weten nog geen besluit te hebben genomen over zijn toekomst. Ribeiro is klaar met de bondscoach.

De zaakwaarnemer van Neymar liet op Twitter weten dat de aanstelling van Scolari een enorme blunder was. Hij stelde een lijstje op met de eisen waaraan een bondscoach van Brazilië schijnt te moeten voldoen, verwijzend naar Scolari. "Eén, je moet bondscoach van Portugal zijn geweest en niets hebben gewonnen."

"Twee, je moet bij Chelsea hebben getekend en de volgende dag ontslagen zijn. Drie, je moet coach in Oezbekistan zijn geweest. Vier, je moet een keer terug zijn gekeerd naar Brazilië en met een grote club als Palmeiras degraderen. Vijf, je moet een club die op degradatie afstevent 56 dagen van tevoren ontvluchten. Zes, je moet oud, arrogant en gek zijn."