Borderlands-makers bezig met Battleborn

Uitgever 2K Games en ontwikkelaar Gearbox Software, bekend van vele games waaronder de Borderlands-franchise, kondigen Battleborn aan voor next-gen consoles en pc.

Battleborn is een mix van genres. Het spel combineert sterk gestileerde visuals in first-person shooting, met co-op gevechten en een verzameling van zeer diverse helden. Battleborn speelt zich af in de verre toekomst van een denkbeeldig science-fantasy universum, waar spelers kunnen opgaan in een verhaalgedreven co-operatieve campagne, maar ook in competitieve multiplayer wedstrijden.

"Als Borderlands 2 een shooter-looter is dan is Battleborn een hero-shooter", aldus Randy Pitchford, president van Gearbox Software. "Battleborn is een fusie van genres en een coöperatieve en competitieve FPS. Het hanteert een stijl die je hoofd doet tollen en speelt zich af in een fantasierijk universum. Daarmee is het de meest ambitieuze videogame die Gearbox ooit heeft gecreëerd."

"Battleborn is een afspiegeling van de sterke samenwerking tussen de ontwikkelaar en uitgever die verantwoordelijk waren voor het succes van Borderlands 2. Daarvan zijn tot op heden wereldwijd meer dan 9 miljoen exemplaren verkocht en is daarmee uitgegroeid tot 2K’s best verkochte game aller tijden", zegt Christoph Hartmann, president van 2K. "De grootte, het bereik en de ambitie van Battleborn zijn onvergelijkbaar met enig andere titel in de geschiedenis van 2K en het resultaat is een alles bepalende next-gen coöperatieve ervaring."

Battleborn is nu beschikbaar voor pre-order en komt in het boekjaar van 2016 uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.