Argentijn Romero bedankt oud-trainer Van Gaal

Sergio Romero komt woensdag in de halve finale van het WK een oude bekende tegen. De doelman werkte bij AZ samen met Louis van Gaal.

"Ja, er gebeurt nu zoveel tegelijk met mij en het Argentijnse elftal. Het is moeilijk te bevatten", zei Romero volgens De Telegraaf. "Na het drama van vier jaar terug op het WK in Zuid-Afrika, de kritieken, de diepe dalen en dan nu een halve finale tegen Nederland. Tegen mijn oude coach, die ik zoveel dank ben verschuldigd."

Van Gaal hielp Romero om zich thuis te voelen in Nederland. "Toen ik in 2007 aankwam, belandde ik in een nieuwe wereld. Ik had mijn hele jeugd doorgebracht bij mijn eerste club Racing Club Lavellaneda in Argentinië. Voor die club maakte ik ook mijn debuut. In Nederland was ik een vreemdeling."

"In de kleedkamer, zo was de regel, werd Nederlands gesproken. Maar Louis van Gaal hielp mij elke dag in het Spaans", aldus de sluitpost. "Dat was het allerbelangrijkste voor mij om in Alkmaar door de moeilijke eerste periode heen te komen. Hij was mijn redding. Mijn relatie met hem was daarom goed."

Sergio Romero keepte in zijn eerste seizoen twaalf duels voor AZ. Hij was eerst nog derde keus achter Boy Waterman en Joey Didulica. Daarna groeide de Argentijn, die nu bij Sampdoria speelt, uit tot eerste keeper.

Uiteindelijk zou de 27-jarige Romero in totaal 90 officiële wedstrijden voor de Alkmaarders spelen. In 2009 werd hij met de club kampioen van Nederland, onder leiding van Van Gaal.