Nigel de Jong mogelijk toch klaar voor Argentinië

Nigel de Jong wordt door de technische staf van Oranje klaargestoomd voor de halve finale tegen Argentinië. De middenvelder kampt met een liesblessure.  De Jong viel geblesseerd uit in de achtste finale tegen Mexico, waarna werd gevreesd voor een afwezigheid van twee tot vier weken.

Tijdens de besloten training van maandag nam hij echter volledig deel aan de warming-up. Bovendien werd hij getest op het kappen, draaien en passen van de bal. Volgens De Telegraaf mikt De Jong dus op een rentree in de halve finale van woensdag tegen Argentinië. Hij wordt gezien als degene die in dat geval Lionel Messi moet afstoppen. Tegen Costa Rica werd de positie van De Jong ingevuld door Daley Blind.

Eerder werd al bekend dat De Jong sneller herstelde dan in eerste instantie werd verwacht. Behalve de spelverdeler van AC Milan trainden maandag ook Leroy Fer en Ron Vlaar apart van de groep. De verwachting is dat Vlaar gewoon speelklaar zal zijn, maar Fer niet.

Robin van Persie en Arjen Robben werkten ook individueel enkele oefeningen af. Ook zij kunnen in de halve finale waarschijnlijk wel spelen.