Löw: "Brazilië speelt het hardst van allemaal"

Joachim Löw en Duitsland hoeven dinsdagavond niet te vrezen voor Neymar, maar de bondscoach vindt het aan de ene kant toch jammer dat de Braziliaan er niet bij is. Duitsland probeert dinsdag ten koste van het gastland de WK-finale te halen.

"Ze zullen lastiger te verslaan zijn. Alle anderen zullen een tandje bijzetten en meer verantwoordelijkheid op zich nemen", zei Löw volgens De Telegraaf in de aanloop naar het duel. Neymar brak in de kwartfinale tegen Colombia een ruggenwervel. "Er is weinig over van hun traditionele stijl. Ze spelen het hardst van alle WK-deelnemers. Mooi voetbal zal niet genoeg zijn om de finale te halen", aldus Löw, die hoopt dat er voortaan minder hard gespeeld wordt.

Neymar raakte zaterdag geblesseerd door een knietje in de rug. "Ik hoop dat de scheidsrechter van dinsdag tegen zulke dingen gaat optreden. Die wedstrijd was in Europa niet meer 22 spelers geëindigd", aldus de Duitser. "Er waren brute overtredingen, het ging echt te ver."

"Ik hoop dat dit stopt, anders zullen we offensieve spelers als Neymar, Mario Götze, Mesut Özil of Lionel Messi niet meer op het veld zien. Dan zien we alleen nog maar voetballers die alles kapotmaken. Dit is een WK vol dynamiek en fysieke kracht, maar ik heb wedstrijden gezien waar de limiet overschreden werd."