Bondscoach Costa Rica bang voor schwalbes Robben

Bondscoach Jorge Luis Pinto van Costa Rica hoopt dat arbiter Ravshan Irmatov Arjen Robben in de gaten houdt zaterdag. Pinto wijst op de 'fopduiken' van de aanvaller van Oranje. Costa Rica is zaterdag in Salvador de tegenstander van Nederland.

Pinto beseft dat het een zware wedstrijd wordt in de Arena Fonte Nova. "We hebben veel respect voor Nederland. Ze hebben een geweldige historie en haalden op het laatste WK de finale. We weten dat ze aanvallend heel sterk zijn", aldus de Colombiaan op een persconferentie.

"Dit is een unieke kans voor ons. We gaan er alles aan doen om te winnen. De tegenstander is heel sterk met spelers als Robben, Van Persie en Sneijder. Ze hebben ook een geweldige coach", zei Pinto. De bondscoach van Costa Rica vond dat Robben zich in de achtste finale tegen Mexico een aantal keer erg makkelijk liet vallen.

"Ik vind schwalbes één van de kwalijkste punten op dit WK. Daar maken we ons zorgen over. Ik hoop dat de scheidsrechter en de FIFA Robben goed in de gaten houden. Hij behoort tot de vier beste spelers van de wereld, maar er zijn arbitrale fouten gemaakt. Hij heeft zelfs bevestigd een fopduik te hebben gemaakt", verklaart de oefenmeester.

"Het meest logische zou zijn om hem geel te geven. Misschien zou hij dan uiteindelijk van het veld moeten vanwege zijn duikelingen. Dat zou kunnen", aldus Pinto, die zich niet laat verrassen. "Ik denk dat Nederland hetzelfde blijft spelen. De Jong doet dan wel niet mee, maar het speelsysteem zullen ze niet gaan veranderen."