Suárez mag niet trainen volgens FIFA

De wereldvoetbalbond FIFA benadrukt dat Luis Suárez niet mag trainen gedurende zijn schorsing, maar dat een transfer wel mogelijk is. Suárez moet een schorsing van negen wedstrijden en een stadionverbod van vier maanden uitzitten.

Claudio Sulser, hoofd van de disciplinaire commissie van de FIFA, gaf eerder aan dat het ondoenlijk zou zijn als Suárez niet zou mogen trainen bij een club of zijn land. Een woordvoerder van de bond verklaart echter dat die uitspraken inaccuraat waren.

"Claudio Sulser heeft alleen gezegd dat Suárez toestemming heeft om ergens een medische keuring te ondergaan. Hij heeft duidelijk aangegeven dat het verboden is om een voetbalactiviteit te ondernemen in de komende maanden. Dat betekent dat hij ook niet mag trainen bij een club of zijn land", aldus de woordvoerder.

Een vertrek van Suárez bij zijn club Liverpool ligt op de loer. De Uruguayaanse spits staat volgens bronnen van Goal op het punt om naar FC Barcelona te vertrekken. De Spaanse grootmacht is van zins om 88 miljoen euro neer te tellen voor zijn komst.

Directeur Andoni Zubizarreta flirtte al openlijk in de media met Suárez door hem complimenten te geven voor zijn gedrag na een bijtincident op het WK. De speler bood zijn excuses aan bij Giorgio Chiellini, in wiens schouder hij zijn gebit plantte in de interland tegen Italië.

Uruguay wacht nog steeds op een gerechterlijke uitspraak, nadat de nationale voetbalbond in beroep is gegaan tegen de loodzware straf voor Suárez. Naast de verbanning van het voetbalveld moet hij ook een boete van 88.000 euro betalen voor zijn wangedrag.