Klinsmann: "Geen angst voor België"

Bondscoach Jürgen Klinsmann van de Verenigde Staten hoopt via een zege op België de kwartfinales te bereiken. De Duitser heeft vertrouwen in een goede resultaat. De VS werd tweede in groep G achter Duitsland. Tegenstander België werd groepswinaar in poule H.

"We hebben veel respect voor België, maar we hebben geen angst voor hen. Totaal niet. Ik denk dat het een mooie wedstrijd gaat worden", aldus Klinsmann op een persconferentie.

De voormalig Duits international is een goede bekende van Marc Wilmots, bondscoach van België. "Hij is een goede kerel en een goede coach. Marc is heel energiek, net zoals hij als speler was. Ik vind het knap hoe hij werkt bij België. We hebben voor het WK nog contact met elkaar gehad."

"We waren van plan om een oefenwedstrijd te regelen, maar dat bleek logistiek gezien niet mogelijk", zei Klinsmann, die bekend is met de kwaliteiten van België. "Ze blijven tot de laatste minuut doorgaan. Ze scoren niet voor niets vaak in de laatste minuten. Wij moeten onze kansen pakken."

"België heeft veel goede spelers. Hazard en Mertens zijn zeer getalenteerd. Met zulke vleugelspelers moet je alert zijn. Wij hebben ook al tegen Nani en Ronaldo gespeeld. Maar als je op een WK speelt, weet je dat je tegen goede spelers komt te spelen. The sky is the limit. We gaan ervoor."

Aanvoerder Clint Dempsey kent een aantal Belgen uit zijn periode bij Tottenham Hotspur. "Het is leuk om Moussa Dembélé en Jan Vertonghen weer even te zien. Ze waren altijd goede teamgenoten en ik kon goed met ze opschieten", aldus de sterspeler van Team USA, die tegenwoordig bij de Seattle Sounders speelt.

"We kunnen niet wachten om te spelen. Spelen tegen België is een mooie uitdaging. Ze hebben veel goede spelers. Als wij top presteren kunnen we een mooi resultaat behalen. Ik heb er vertrouwen in. Alles is mogelijk. Het gaat er denk ik uiteindelijk om wie de meeste wil toont om te winnen", besluit Dempsey.