Sneijder: "We spelen met veel vertrouwen"

Het Nederlands elftal speelt met veel vertrouwen. Dat stelde Wesley Sneijder maandag tijdens een persconferentie in Rio de Janeiro. Na een rustige uitlooptraining was de kleine middenvelder erg te spreken over het spel van Oranje. "Ik had ook geen seconde het gevoel dat we zouden gaan verliezen. We hebben zo'n sterke groep."

Tegen Mexico maakte Sneijder een paar minuten voor tijd de gelijkmaker met een schot vanaf de rand van de zestien. "Ik zei tegen Ron Vlaar dat deze erin zou gaan. We waren al een paar keer gevaarlijk met de corners. De goal hing echt in de lucht. Het gevoel was er."

Daarna wilde Oranje het nog in reguliere speeltijd beslissen, iets wat ook lukte door een rake strafschop van Klaas-Jan Huntelaar. "Dan moet je je koppie erbij houden en de wedstrijd uitspelen. Dat hebben we ijzersterk gedaan." Voor Sneijder was het zijn eerste goal in Oranje sinds oktober vorig jaar tegen Turkije. Sindsdien had hij in zes duels niet gescoord.

Sneijder keek ook alvast vooruit naar de wedstrijd van zondag, tegen Costa Rica. "Niemand had verwacht dat ze zo zouden spelen. Ze zaten in een moeilijke groep met Engeland en Italië en gaan als eerste door. Dan kun je wat. Maar het doel is natuurlijk door naar de volgende ronde, dus we moeten gefocust zijn. En dat zijn we zondag ook."