Penaltykiller César: "Carrière nog lang niet voorbij"

Júlio César was een van de grote uitblinkers tegen Chili door twee strafschoppen te keren. Hij tankt vertrouwen. De geroutineerde doelman werd nogal eens bekritiseerd voorafgaand aan het WK voetbal. Zijn transfer naar FC Toronto viel in slechte aard bij de criticasters, die stelden dat de carrière van de sluitpost spoedig voorbij zou zijn. Om revanche op hen te nemen werkte César extra hard, met een basisplaats op het WK tot gevolg.

"Het is emotioneel heel moeilijk om hier onder de lat te staan, want er staat veel druk op. Je moet Brazilië in eigen land verdedigen op een wereldwijd toernooi. Ik ben God dankbaar dat het gelukt is om me te bewijzen", zegt hij tegen ESPN.

"Vier jaar geleden gaf ik een interview waar ik erg verdrietig en geëmotioneerd was", herinnert de goalie zich. "Dat is ook vandaag zo, alleen zijn het nu tranen van geluk. Alleen God en mijn familie weten hoe lang de weg voor mij was om hier te komen. En ik zal blijven doorgaan. Ik weet zeker dat ik nog een paar jaar meekan bij de Seleção."

Cesar stelt dat het niet alleen hijzelf is die zich manifesteert. "Mijn ploeggenoten doen hun uiterste best. Zij geven mij de kracht om het uiterste uit mezelf te halen. Er zijn nu nog maar drie stappen over in de richting van ons hoofddoel, het winnen van het WK."