"Weggestuurde Boateng heeft laatste wedstrijd gespeeld voor Ghana"

Kevin-Prince Boateng zet zich niet meer in voor de Ghanese nationale ploeg, althans zo verwacht Horst Heldt. De directeur van Schalke 04 denkt dat de speler zich niet meer bij de spelersgroep zal scharen na een incident op het WK voetbal in Brazilië.

Bondscoach Kwesi Appiah stuurde Boateng naar huis, omdat hij de oefenmeester tijdens een training zou hebben beledigd. Ook Sulley Muntari moest zijn spullen pakken.

Appiah zei na het incident dat de kans groot is dat Boateng terugkeert bij Ghana, maar Heldt gelooft daar niets van. Volgens hem heeft de middenvelder annex aanvaller zijn laatste wedstrijd voor de Ghanezen achter de rug. "Bij Schalke hebben we gezien dat hij een absolute topspeler is. Ik geloof niet dat hij ooit nog voor Ghana op zal draven na wat er in Brazilië gebeurd is", zegt Heldt tegen Bild.

"Ik weet zeker dat dit wereldkampioenschap en de schorsing hem niet zal laten afleiden van de prestaties bij zijn club. Iedereen die Boateng kent, weet dat hij zich juist meer laat motiveren door zulke situaties. Hij komt alleen maar sterker terug", aldus de directeur.

Boateng deed het incident eerder af als één groot misverstand. "Sulley Muntari en ik hadden lol na een duel. Ik zei dat hij de bal met zijn hand speelde. Hij ontkende dat. Ik moest toen lachen en zei: 'Hey, ben jij de scheidsrechter?' We moesten allebei lachen. Toen legde de trainer de training stil en vroeg waarom wij zo moesten lachen. We zeiden dat alles in orde was. Toen stuurde hij ons naar de kleedkamer."

"Na de training ben ik naar de trainer gegaan en vroeg of hij even tijd voor me had", vervolgde Boateng. "Ik vroeg hem waarom hij iets tegen mij had. Hij begon gelijk tegen me te schreeuwen. Hij beledigde me. Er vielen woorden als: fuck off."

"Vanochtend kreeg ik te horen dat ik geschorst was. Dat accepteer ik. Maar niemand moet geloven dat ik de bondscoach heb beledigd of ook maar iets fout heb gedaan. Ik vertrek nu en wens mijn collega's het beste voor de rest van het WK en de wedstrijd tegen Portugal", aldus Boateng eerder deze week.

Boateng en Muntari verlieten kamp-Ghana nog voordat de laatste wedstrijd tegen Portugal werd gespeeld. Ghana overleefde de groepsfase niet na nederlagen tegen de Verenigde Staten en Portugal, ondanks een verrassende 2-2 tegen groepsfavoriet Duitsland. Ook Portugal moest na drie WK-groepswedstrijden al de spullen pakken.