'Klein raakt naam 50Plus toch kwijt'

Het presidium van de Tweede Kamer komt dinsdag bijeen om te overleggen over de partij 50Plus/Klein. Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg wil volgens een verslaggever van Novum Nieuws terugkomen op een eerder besluit om Kamerlid Norbert Klein de naam 50Plus toe te wijzen.

Binnen de Tweede Kamerfractie van de ouderenpartij ontstond twee weken geleden een bizarre situatie doordat het partijbestuur het vertrouwen opzegde in fractieleider Klein. Hij had eerder op eigen houtje zijn fractiegenoot Martine Baay de laan uitgestuurd, maar Baay wist zich verzekerd van de steun van het partijbestuur.

Klein weigerde echter zijn zetel in de Kamer op te geven en dus besloot het presidium in eerste instantie om uit te gaan van de aanwezigheid van twee 50Plus-fracties. De fractie 50Plus/Baay en de fractie 50Plus/Klein. Van Miltenburg en het presidium vinden die situatie echter toch niet wenselijk, aangezien Klein niet de steun van het 50Plus-bestuur geniet, en komen dinsdag terug op hun beslissing.

Norbert Klein is op de hoogte van de situatie en laat aan Novum weten dat 'als het presidium dat wenst, hij zich daarbij neer zal leggen'. Wel wil hij iets terug voor de naamsverandering. Zo wil hij op dezelfde plek in de Kamer blijven zitten en zijn zetel behouden. Ook wil hij een paar minuten extra spreektijd.