Sterling weer in opspraak na bespotten Johnson

Los Angeles Clippers-eigenaar Donald Sterling heeft opnieuw voor ophef gezorgd. De 80-jarige miljardair haalde maandag in een interview met CNN uit naar voormalig basketballer Magic Johnson. Volgens Sterling is Johnson geen goed voorbeeld voor de jeugd vanwege zijn hivbesmetting.

Het vraaggesprek was bedoeld als podium voor Sterling om zijn excuses te maken voor eerdere racistische uitspraken. In de geluidsopnamen waarin Sterling zijn vriendin verbiedt zwarten mee te nemen naar wedstrijden, valt ook de naam van Johnson. Spijt lijkt de zakenman daar echter niet van te hebben.

"Hij heeft aids", riep Sterling uit. "Moeten wij respect hebben voor iemand die in iedere stad seks heeft met elk meisje? Ik denk dat hij zich moet schamen." Sterling werd eerder door de bond voor het leven verbannen uit de NBA voor zijn racistische uitlatingen. Hij bood zondag wel zijn verontschuldigingen aan.

Johnson weigerde in te gaan op de woorden van Sterling. "Ik heb het liever over de geweldige play-offs in de NBA", laat hij weten op Twitter.