[NBA] Indiana Pacers begint met verlies aan tweede ronde

Indiana Pacers heeft de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de play-offs van de NBA verloren. De beste ploeg van het reguliere seizoen ging thuis met 102-96 onderuit tegen Washington Wizards. Voor de Wizards was het de eerste zege in de tweede ronde van de play-offs sinds 1982.

In de vorige ronde begon Indiana Pacers ook al met een nederlaag. Toen werd pas in het beslissende zevende duel Atlanta Hawks aan de kant gezet. Tegen Washington Wizards scoorde geen enkele speler meer dan twintig punten. Paul George en George Hill maakten allebei achttien punten. Bij de Wizards was Bradley Beal de topscorer met 25 punten.

In de Western Conference won Los Angeles Clippers uit bij Oklahoma City Thunder. De ploeg was met 122-105 te sterk. Grote man bij de Clippers was Chris Paul. Hij scoorde 32 punten, waarvan acht driepunters.

Voor de verliezend finalist van 2012 is het de grootste thuisnederlaag sinds het team in 2008 van Seattle naar Oklahoma verhuisde. De ploeg van sterspeler Kevin Durant won in de vorige ronde met 4-3 van Memphis Grizzlies. De tweede wedstrijd in de halve finale van de Western Conference staat woensdag op het programma.