[NBA] Trail Blazers spectaculair naar halve finale

Portland Trail Blazers heeft vrijdag op spectaculaire wijze de halve finale van de NBA-play-offs bereikt in de Western Conference. Damian Lillard scoorde in de zoemer een driepunter en bezorgde de Trail Blazers in eigen huis een 99-98 overwinning op Houston Rockets. De stand in de best-of-sevenserie werd daardoor niet 3-3, maar 4-2 in het voordeel van Lillards team.

Portland staat voor het eerst in veertien jaar weer in de halve finale. Daarin is de winnaar van het treffen tussen San Antonio Spurs en Dallas Mavericks de tegenstander.

De Mavericks dwongen vrijdag een beslissende zevende wedstrijd af door de Spurs met 113-111 verslaan. Het werd daardoor 3-3 in de best-of-sevenserie. Het beslissende duel tussen de Spurs, de nummer een van de Western Conference in het reguliere seizoen, en de Mavericks (8) wordt zondag gespeeld in San Antonio.

Brooklyn Nets wist ook een beslissende zevende wedstrijd af te dwingen. De New Yorkers waren met 97-83 te sterk voor Toronto Raptors. Het beslissende duel wordt in Canada gespeeld. De winnaar treft in de halve finale regerend kampioen Miami Heat.