[NBA] San Antonio Spurs neemt leiding in play-offs

San Antonio Spurs heeft in de play-offs van de NBA een 3-2 voorsprong gepakt. Dallas Mavericks werd thuis verslagen met 109-103. De winnaar van de reguliere competitie in de Western Conference komt daarmee terug van een 2-1 achterstand. De eerste ploeg die vier wedstrijden wint, bereikt de tweede ronde.

Tony Parker scoorde een paar uur nadat zijn eerste kind werd geboren 23 punten voor de Spurs. Manu Ginobili maakte negentien punten en Tiago Splitter zeventien punten en twaalf rebounds. Mocht Dallas de stand weer gelijk trekken, wordt het beslissende zevende duel gespeeld in San Antonio.

In de andere play-off in de Western Conference hield Houston Rockets zichzelf in leven. Er werd gewonnen van Portland Trail Blazers met 108-98. Daarmee komen ze terug tot 3-2.

In de Eastern Conference versloeg Toronto Raptors Brooklyn Nets met 115-113 en pakt een 3-2 voorsprong. De winnaar van dit duel komt in de volgende ronde Miami Heat tegen. De regerend kampioen schakelde eerder deze week Charlotte Bobcats uit.