President Z-Korea praat met nabestaanden bootramp

De Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye heeft zondag gesproken met de nabestaanden van de slachtoffers van de veerbootramp van vorige maand. Park zei mee te leven met de nabestaanden en te begrijpen hoe zij zich momenteel voelen.

Park trof zo'n vijftig mensen op het eiland Jindo, vlakbij de plek waar de veerboot op 16 april zonk. "Ik heb zelf ervaren hoeveel pijn het doet om een familielid kwijt te raken, dus ik begrijp het", aldus Park. Ze verwees daarmee naar de gewelddadige dood van haar ouders. Parks vader Park Chung-hee was van 1961 tot 1979 dictator van Zuid-Korea. Hij kwam door middel van een coup aan de macht en werd uiteindelijk in 1979 vermoord. Park Geun-hye's moeder werd in 1974 vermoord.

Na het gesprek met de nabestaanden ging Park met een schip van de kustwacht naar de plek des onheils. Ze stak de duikers die nog altijd naar slachtoffers zoeken een hart onder de riem en zei dat zij de 'laatste hoop' zijn voor de nabestaanden.

De veerboot had vorige maand 476 passagiers aan boord. De meeste waren scholieren. Het dodental staat vooralsnog op 244, 58 mensen worden nog vermist.