Van Geel: "Geen concrete interesse"

Veel fans die Feyenoord een warm hard toedragen vrezen deze zomer getuige te zijn van een leegloop. Martin van Geel maakt zich minder zorgen. Volgens de technisch directeur van Feyenoord is de financiële huishouding dermate goed op orde, dat de club het zich kan permitteren om de transferpoorten gesloten te houden in de zomer.

Maandag promoveerde de KNVB Feyenoord nog naar categorie drie, voor gezonde clubs. "Het is gewoon niet zo dat wij spelers moeten verkopen", aldus Van Geel in het Algemeen Dagblad. "Daarom zijn wij door de KNVB ook in categorie drie geplaatst. Ook zonder transfers poetsen wij de resterende schuld weg."

Dat betekent evenwel niet dat transfers uitgesloten zijn. "Het is natuurlijk wel zo dat de schuld veel sneller wordt weggewerkt als wij inderdaad een speler verkopen. Maar als wij komende zomer geen spelers verkopen, vind ik het ook prima. Dat betekent dat wij met een sterkte selectie aan het nieuwe seizoen beginnen."

Diverse Feyenoorders worden al geruime tijd in verband gebracht met een buitenlandse transfer. Zeker met het oog op de grote groep WK-deelnemers lijkt er nog veel te kunnen gebeuren in de zomer.

Volgens Van Geel speelt er momenteel niets serieus. "Op dit moment kan ik met de hand op mijn hart zeggen dat er voor geen enkele speler concrete interesse is", benadrukt hij. "Ook Pellè willen wij graag in de Kuip houden. Hij ligt niet voor niets tot de zomer van 2017 vast."