[JL] Dordrecht legt druk bij Willem II

FC Dordrecht heeft tenminste voor een dag de koppositie in de Jupiler League heroverd. De ploeg van coach Harry van den Ham won vrijdag in eigen huis moeizaam van FC Oss met 3-2. Dordrecht heeft een punt meer dan Willem II, dat zaterdag FC Eindhoven treft.

Dordrecht kwam op achterstand door een treffer van Joep van den Ouweland. Dat leek de ploeg wakker te schudden, want in een tijdsbestek van twee minuten werden de rollen omgedraaid. Paul Gladon kopte raak en niet veel later maakte Genaro Snijders er 2-1 van. Na rust dankte Dordrecht invaller Jessy Mayele voor de zege.

VVV-Venlo, de nummer drie van de ranglijst, verloor de Limburgse derby van Fortuna Sittard, dat in eigen huis met 2-1 aan het langste eind trok. Paterick Nkoyi was de grote man met twee treffers. Randy Wolters zorgde voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

Sparta Rotterdam bleef voor de tiende keer op rij verstoken van drie punten. Telstar, dat er vorige week nog met 8-0 van langs kreeg van Excelsior, dompelde Sparta op het Kasteel in rouw: 1-2. Kevin Brands maakte beide doelpunten voor de ploeg uit Velsen.

Finn Stokkers tekende tussendoor voor de 1-1, maar na een rode kaart voor Daniel Breedijk was Sparta niet in staat een gelijkspel uit het vuur te slepen. De Rotterdammers staan vijftiende.

Jong Ajax ging met 1-0 onderuit bij FC Volendam. Robert Mühren was de matchwinnaar. Andreas Luckermans bezorgde Helmond Sport de overwinning bij Almere City FC: 0-1.