Frijns: "Had het naar mijn zin in de auto"

Gisteren vond in Bahrein de eerste van acht testdagen plaats die gedurende het seizoen ingepland zin. Robin Frijns kwam in actie met de Caterham, maar kon slechts een halve dag rijden door een hydraulisch lek. Desondanks had de Nederlander zich wel vermaakt.

Frijns: "Ik had het naar mijn zin in de auto. Het is mooi dat we vanmorgen 63 ronden hebben kunnen rijden. Maar helaas hebben we daar 's middags niets meer aan toe kunnen voegen. Er zat een lek in het hydraulisch systeem en dat betekende dat de vloer en versnellingsbak eraf gehaald moesten worden. Het zou te lang duren om de auto opnieuw op te bouwen, dus hebben we de sessie vroegtijdig beëindigd om ons op morgen te richten."

Gisteren testte Frijns in opdracht van Pirelli de banden. De Nederlander weet niet met welke compounds hij reed, aangezien dat geheim is. Vandaag en later in het jaar komen andere teams aan de beurt om rubber uit te proberen. Voor Caterham rijdt vandaag Marcus Ericsson die met het reguliere testprogramma verdergaat. "Hopelijk blijven we dan gevrijwaard van problemen en kunnen we veel informatie verzamelen waar we iets aan hebben voor onze eigen auto."