Marokkanen in Rotterdam nog niet protest-moe

In Rotterdam en omgeving worden Marokkanen en andere burgers door andere Marokkanen opgejut te laten blijken de uitlatingen van Geert Wilders om minder Marokkanen niet te waarderen.

Dit bleek maandagavond na een gesprek met de Marokkaanse burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. De sympathieke burgervader vindt de lange tenen van de gekwetste Marokkaanse gemeenschap kennelijk belangrijker dan de feiten waarop de gehate PVV-leider zijn uitspraak baseerde, namelijk het in de bovenste regionen verkeren van de Marokkanen in de misdaad en overlastcijfers.

Recentelijk zorgde een juweliersvrouw door middel van noodweer er nog voor dat de politie zeker één goede bekende minder heeft. Of de burgervader hier ook uitgebreid over heeft gesproken is onbekend.

Update 23.54 uur
Het Algemeen Dagblad is wat uitgebreider over de voornemens tot het uiten van het Marokkaans ongenoegen. Deze nieuwsbron weet te melden dat vooral het vredige geloof de islam oproept tot het protest. Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR), Vereniging Marokkaanse Moskeeën Zuid Nederland (VVMMZ) en de landelijke vereniging van Marokkaans-Nederlandse moskeeën, die eerder al met dik 2000 aangiftes het politieapparaat onnodig misbruikten om hun mening te uiten, zijn het nog niet helemaal eens over de vorm van het protest.

SPIOR wil nog wat kerken en synagogen er bijhalen terwijl de moskeeën aan een open dag denken. De negatieve energie is nu in ieder geval via de overdaad aan aangiftes gekanaliseerd en de moslims willen gaan kijken hoe zij negativiteit kunnen omzetten in positiviteit, aldus Said Igalla van VVMMZ.

Hoe protesten vanuit een slachtofferrol Marokkaanse criminelen gaan bewegen om voortaan nette Nederlandse burgers te worden is niet besproken en ook niet helemaal duidelijk.