BN'ers ook boos om Marokkanen-uitspraken Geert Wilders

Ook bekend Nederland laat zich horen na de uitspraken van Geert Wilders over Marokkanen. "Ik heb aangifte gedaan", twitterde Georgina Verbaan, met een link naar een meldformulier van de politie. "Melding", verbeterde ze zichzelf later. Wilders beloofde woensdagavond bij een verkiezingsbijeenkomst in Den Haag te gaan zorgen voor minder Marokkanen in Nederland.

"Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft", doet ook Thijs Römer een duit in het zakje. Die uitspraak, waarmee Römer lijkt te verwijzen naar Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn, leidde op Twitter tot een stormvloed aan verontwaardigde reacties.

"Ik wil jullie doorverwijzen naar de laatste scène uit 06/05 van Van Gogh", voegde de acteur later toe, verwijzend naar de film van Theo van Gogh waarin feiten en fictie rond de moord op Pim Fortuyn worden vermengd en waarin Römer een hoofdrol speelde. "Uiteraard hoop ik dat de geschiedenis zich niet zal herhalen."

Nederlandse Marokkanen, onder wie acteurs Nasrdin Dchar en Achmed Akkabi, kwamen ook in actie. Ze twitterden de afgelopen dagen een selfie met hun Nederlands paspoort onder de hastag #bornhere.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen liet Wilders al van zich horen. De PVV-voorman zei vorige week bij een campagnebijeenkomst in Den Haag dat de stad te veel Marokkanen heeft.