Hirscher wint World Cup skiën

Skiër Marcel Hirscher heeft in Lenzerheide de World Cup algemeen veroverd. Daarmee verdedigt hij met succes de titel die hij ook vorig seizoen won. Op de reuzenslalom, de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, werd hij vierde.

De reuzenslalom werd een bijzonder spannende wedstrijd. Naast de algemene World Cup werd ook het klassement op deze discipline beslist. De strijd ging tussen de Amerikaan Ted Ligety en Hirscher. De Duitser Felix Neureuther ging na de eerste run aan de leiding, maar Ligety gaf slechts 0,13 seconden toe. Hirscher was 0,31 seconden langzamer, maar stond daardoor wel slechts op de achtste plek.

In de tweede run ging de Fransman Alexis Pinturault lang aan de leiding. Hij stond na de eerste omloop op de elfde plek, maar wist zich uiteindelijk op te werken naar de tweede plaats. Ligety was de eerste die de tijd van Pinturault kon verbeteren, met slechts 0,03 seconden. Tot slot slaagde Neureuther er niet in om te winnen, hij werd op 0,26 seconden derde.

Hirscher tijdens de olympische slalom in Sochi, waar hij zilver pakte (Foto: PRO SHOTS/GEPA)
Hirscher tijdens de olympische slalom in Sochi, waar hij zilver pakte (Foto: PRO SHOTS/GEPA)

Neureuther was 0,01 seconden sneller dan zijn goede vriend Hirscher, maar dat betekende wel dat de Oostenrijker vierde werd. Hierdoor kwamen hij en Ligety in het klassement op de reuzenslalom op gelijke hoogte, maar omdat Ligety meer wedstrijden won krijgt de Amerikaan de World Cup op deze discipline.

In de algemene World Cup ging Hirscher Aksel Lund Svindal voorbij. De Noor haalde de finish niet op de reuzenslalom, en omdat hij op de slalom niet van start zal gaan is de strijd gestreden. Voor Hirscher, die een Nederlandse moeder heeft, is het de derde keer op rij dat hij de World Cup wint. Hij is de vierde man die dat presteert, Phil Mahre was in 1983 de laatste.